Udhëzues për pronarët e restoranteve për krijimin dhe integrimin e menyve të kodit QR

Peizazhi i shërbimit të ushqimit po zhvillohet me shpejtësi. Nëse jeni pronar restoranti, mund të ndjeni nevojën për të vazhduar me ndryshimin e shpejtë drejt integrimit të teknologjisë në biznesin tuaj. Ndoshta një nga risitë më praktike dhe më të fuqishme është përdorimi i menyve të kodit QR.

Udhëzues për pronarët e restoranteve për krijimin dhe integrimin e menyve të kodit QR

Në këtë artikull, do të merrni një udhëzues të detajuar për menutë e kodit QR për restorantet, do të mësoni se si t'i përdorni ato dhe çfarë duhet të keni kujdes. Do të mësoni gjithashtu se si të krijoni një kod QR për një menu.

Tabela e përmbajtjes

Cilat janë menutë e kodit QR dhe si funksionojnë ato?

Kodet QR, ose kodet e përgjigjes së shpejtë, janë barkode dixhitale që mund të lexohen nga një smartphone ose skaner i kodit QR. Kur skanohen, ata e drejtojnë përdoruesin në një faqe interneti specifike, informacion ose një menu dixhitale në kontekstin e një restoranti.

Përfitimet e përdorimit të kodit QR të menusë dixhitale si për darkuesit ashtu edhe për pronarët e restoranteve janë të shumta.

Për klientët:

(*) Përvoja e përmirësuar e ngrënies: Klientët kanë përfitimin e shfletimit të artikujve të menusë në kohën e lirë, të kompletuar me imazhe dhe informacione ushqyese, gjë që përmirëson përvojën e tyre të përgjithshme të ngrënies. (*) Shërbimi i përshpejtuar dhe koha e reduktuar e pritjes: Me aftësinë për të porositur dhe paguar përmes menyve të kodit QR pa ndërvepruar me stafin, koha e shërbimit përshpejtohet dhe koha e pritjes zvogëlohet ndjeshëm. (*) Eliminoni menutë e përbashkëta: Përdorimi i një menuje pa kontakt me kodin QR eliminon nevojën për të ndarë menytë fizike, duke promovuar një përvojë ngrënieje më të shëndetshme dhe më miqësore me mjedisin. (*) Komoditeti në majë të gishtave: Lehtësia e lundrimit në menutë dixhitale dhe vendosja e porosive direkt nga telefonat inteligjentë eliminon nevojën për menutë tradicionale të printuara.

Për pronarët e restoranteve:

(*) Përditësimet e thjeshtuara të menusë: Pa ribotim, restorantet mund të përditësojnë pa probleme artikujt e menusë, të ndryshojnë çmimet ose të shtojnë speciale ditore në kohë reale. (*) Me kosto efektive dhe të qëndrueshme: Zbatimi i menyve të kodit QR kursen printimin dhe zvogëlon mbeturinat, duke i bërë ato një zgjidhje më të gjelbër dhe me kosto më efektive për restorantet. (*) Rritja e efikasitetit dhe kapacitetit të sediljeve: Duke thjeshtuar operacionet me menutë dixhitale, restorantet me kod QR mund të optimizojnë kapacitetin e ndenjëseve dhe të rrisin qarkullimin e tavolinës. (*) Mbledhja e të dhënave të vlefshme: Menytë e kodit QR mundësojnë mbledhjen e të dhënave kritike mbi preferencat e klientëve, modelet e porositjes dhe reagimet. Këto të dhëna mund të përdoren për të përmirësuar menunë dhe modifikuar strategjitë e marketingut. (*) Një zgjidhje më e sigurt dhe pa kontakt: menutë e kodit QR minimizojnë rrezikun e kontaminimit duke eliminuar menutë fizike dhe duke reduktuar ndërveprimin e stafit.

Zbatimi i menyve të kodit QR ka shumë përparësi në krahasim me menutë tradicionale të letrës:

(*) Menytë e kodit QR janë më fleksibël dhe inovative dhe mund ta kthejnë procesin e porositjes në një përvojë dixhitale interaktive. (*) Kodi QR i menysë pa kontakt promovon një mjedis ngrënieje higjienike ndërsa klientët shohin menutë në pajisjet e tyre personale, duke eliminuar nevojën për të prekur menutë fizike që kanë ndryshuar duart disa herë. (*) Ato janë gjithashtu shumë më të lehta dhe më të shpejta për t'u përditësuar, duke zvogëluar përpjekjen dhe koston e ribotimit sa herë që ka një ndryshim.

Ju ndoshta dëshironi të dini se si të bëni një menu të kodit QR falas. Le ta diskutojmë këtë më tej!

Si të krijoni kode QR me aplikacionin 7ID

Aplikacioni 7ID: Ruani kodet tuaja QR në një vend
Aplikacioni 7ID: Shtoni me lehtësi një QR ose Barkod të ri
Aplikacioni 7ID: Gjeneruesi i kodit QR nga një url

Gjeneroni dhe ruani të gjitha kodet QR dhe barkodet tuaja në mënyrën më të përshtatshme në smartphone tuaj me aplikacionin 7ID!

Pra, si të krijoni një kod QR për një menu? Për të krijuar një kod QR në telefonin tuaj celular, duhet të keni detajet që dëshironi të kodoni, kjo mund të jetë një lidhje ose një tekst. Këtu është një udhëzues i detajuar dhe i lehtë për t'u ndjekur për përdorimin e gjeneratorit falas të kodit QR në aplikacionin 7ID:

(*) Së pari, shkarkoni aplikacionin 7ID nga Apple Store ose Google Play. (*) Pas nisjes së aplikacionit, shkoni te seksioni "QR & Bar Codes". (*) Klikoni butonin "Kodi i ri". (*) Zgjidhni opsionin "Krijo QR Nga URL ose Tekst". (*) Merrni lidhjen ose tekstin e përgatitur që dëshironi të kodoni dhe kopjoni atë. (*) Ngjitni këtë informacion në fushën "URL ose Tekst". (*) Etiketoni kodin tuaj QR për qasje të lehtë dhe të shpejtë në të ardhmen. (*) Shkruani një datë skadimi nëse është e nevojshme. (*) Së fundi, klikoni "Ruaj".

Kjo do të rezultojë në gjeneratorin e kodit QR pa pagesë 7ID, duke krijuar një kod QR me ekran të plotë, me cilësi të lartë për lidhjen ose tekstin e futur pa datë skadimi. Për më tepër, të gjitha kodet tuaja do të ruhen në aplikacionin 7ID për shikim dhe ndarje të lehtë direkt nga aplikacioni.

Versioni falas i 7ID mund të ruajë deri në 7 kode. Nëse hapësira juaj e hapësirës duhet ta tejkalojë këtë, siç është nevoja për të ruajtur të gjitha kartat tuaja të besnikërisë dhe kuponët e zbritjes, mund të zgjidhni një abonim me pagesë për një tarifë modeste.

Vendosja e menyve të kodit QR në funksion në restorantin tuaj

Zbatimi i një menuje të kodit QR mund të duket sfidues, por me një planifikim dhe qasjen e duhur, kalimi mund të jetë i lehtë si për stafin e restorantit ashtu edhe për klientët. Këtu janë disa sugjerime:

Ofroni trajnim të gjerë. Ekipi juaj duhet të kuptojë se si funksionojnë menytë e kodit QR dhe si t'i udhëzojë klientët t'i përdorin ato. Konfirmoni që stafi juaj i kupton përfitimet e menyve QR, të cilat përfshijnë produktivitetin dhe higjienën e përmirësuar. Ata duhet të jenë të përgatitur për të ndihmuar klientët në përdorimin e tyre.

Stafi i kuzhinës gjithashtu duhet të jetë i koordinuar mirë për të përpunuar në mënyrë efikase porositë që vijnë përmes këtij sistemi të ri.

Me një qasje të menduar dhe të planifikuar, kalimi në menutë e kodit QR mund të përfitojë si pronarët e restoranteve ashtu edhe klientët. Përfitimet e kursimit të kostos, përditësimet e lehta dhe një përvojë e thjeshtë e ngrënies sigurisht që e bëjnë atë një ndryshim që ia vlen të merret parasysh për restorantet e sotme.

Roli i menyve të kodit QR në përmirësimin e përvojës së ngrënies

Sigurimi i një përvoje unike të ngrënies është çelësi për të rritur reputacionin e restorantit tuaj dhe për të tërhequr më shumë klientë. Me menutë e kodit QR, mund të përmirësoni përvojën e ngrënies që në fillim:

(*) Theksoni komoditetin e menuve dixhitale për klientët tuaj. Ai u jep atyre fleksibilitetin për të hyrë në meny në çdo kohë pa vonesë, duke i lejuar ata të marrin kohën e tyre për të rishikuar zgjedhjet ose për të kuptuar kufizimet dietike. Ata gjithashtu mund të bëjnë porositë e tyre drejtpërdrejt, duke eliminuar keqkomunikimin dhe duke reduktuar kohën e pritjes. (*) Menyja me kodin QR ofron gjithashtu një platformë të përsosur për përfshirjen e veçorive interaktive. Për shembull, mund të dëshironi të shfaqni video të pjatave që përgatiten, të ofroni sugjerime për çiftimin e verërave për artikujt e menysë ose të jepni informacione rreth udhëtimit të përbërësve nga ferma në tryezë. Të gjitha këto mund të përmirësojnë shumë përvojën e ngrënies dhe të krijojnë një përshtypje unike. (*) Sigurohuni që të inkurajoni reagimet nga të rregulltit tuaj. Të kuptuarit se çfarë u pëlqen ose çfarë nuk u pëlqen në menytë e kodit QR do t'ju ndihmojë të bëni rregullimet e nevojshme. Ju mund të përfshini një formular të shpejtë reagimi në menunë tuaj dixhitale, ose stafi juaj mund të kërkojë personalisht mendimet e tyre. Ideja kryesore është që të përshtateni vazhdimisht bazuar në preferencat e klientëve, në mënyrë që përvoja juaj e ngrënies të përmbushë ose tejkalojë pritshmëritë e tyre.

Kapërcimi i sfidave të menyve të kodit QR

Sigurisht, si çdo ndryshim, zbatimi i menuve të kodit QR vjen me grupin e vet të vështirësive. Një pjesë kyçe e tejkalimit të këtyre çështjeve është identifikimi i problemeve të mundshme përpara se të ndodhin dhe zhvillimi i zgjidhjeve praktike.

Le të diskutojmë sfidat e zakonshme që mund të përballet një pronar restoranti kur zbaton menutë e kodit QR dhe të ofrojmë zgjidhje:

Duke shfrytëzuar fuqinë e teknologjisë dhe inovacionit dixhital, pronarët e restoranteve mund të jenë gati për të ardhmen e industrisë së mikpritjes.

Gjeneroni kode QR të menusë me aplikacionin 7ID dhe qëndroni përpara konkurrencës!

Lexo më shumë:

Dekodimi i madhësisë së kodit QR: Dimensionet minimale dhe maksimale për skanim optimal
Dekodimi i madhësisë së kodit QR: Dimensionet minimale dhe maksimale për skanim optimal
Lexo artikullin
Si të ruani informacionin e kartës së kreditit në telefonin tuaj
Si të ruani informacionin e kartës së kreditit në telefonin tuaj
Lexo artikullin
Kodet QR për zgjidhjet e ruajtjes: Hakimet e jetës së organizatës shtëpiake
Kodet QR për zgjidhjet e ruajtjes: Hakimet e jetës së organizatës shtëpiake
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play