Aplikacioni fotografik për pasaportën gjermane (Reisepass) dhe ID gjermane (Personalausweis).

Kur aplikoni për një pasaportë gjermane ose ID (Personalausweis), një foto e përshtatshme luan një rol të rëndësishëm. Nuk ka të bëjë vetëm me kapjen e një imazhi të mprehtë. Autoritetet gjermane kanë rregulla specifike për madhësinë e fotografisë, pozën e personit, sfondin, ndriçimin dhe shprehjen e fytyrës. Por mos u shqetësoni - aplikacioni i fotografisë së pasaportës gjermane 7ID është këtu për ta bërë procesin shumë më të lehtë.

Aplikacioni fotografik për pasaportën gjermane (Reisepass) dhe ID gjermane (Personalausweis).

Në këtë artikull, ne do t'ju udhëzojmë përmes specifikimeve të fotografisë së ID-së gjermane dhe do t'ju tregojmë se si të bëni një fotografi të përsosur me aplikacionin 7ID. Ky aplikacion inovativ siguron që fotografia juaj të përputhet në mënyrë të përsosur me kërkesat e fotografisë së pasaportës gjermane dhe të identitetit, duke e bërë procesin e aplikimit tuaj më të qetë dhe më të përshtatshëm.

Tabela e përmbajtjes

Aplikacioni 7ID: Krijuesi i fotografive të pasaportave gjermane
Aplikacioni 7ID: Redaktori i madhësisë së fotografive të pasaportës gjermane
Aplikacioni 7ID: Shembull i fotografisë së pasaportës gjermane

Ndryshimi i madhësisë së fotografisë suaj në madhësinë 35×45

Madhësia standarde e fotografisë për dokumentet gjermane, duke përfshirë pasaportën dhe Personalausweis, është 35×45 mm ose 1,37×1,77 inç. Përveç madhësisë, rëndësi ka edhe vendosja e fytyrës në foto. Duhet të mbushë 70-80% të fotografisë, e cila është rreth 32-36 mm e lartë.

Aplikacioni 7ID rregullon fotot tuaja për t'iu përshtatur këtyre dimensioneve ose kërkesave për fotografitë e pasaportës së çdo vendi tjetër. Aplikacioni 7ID gjithashtu ndihmon në vendosjen e madhësisë së duhur për kokën dhe sytë në foto.

Ndrysho sfondin në të bardhë të thjeshtë

Sfondi i një fotografie të pasaportës gjermane duhet të jetë i lehtë (mundësisht gri neutral) dhe i ndryshëm nga ngjyra e fytyrës dhe e flokëve. Thjesht ngarkoni foton tuaj në aplikacionin 7ID dhe lëreni aplikacionin të bëjë pjesën tjetër.

Nëse jeni një pajtimtar i pakufizuar i 7ID, është më mirë të bëni fotografinë origjinale në një sfond të thjeshtë. Nëse fotografia juaj ka një sfond të ndryshëm, Mjeti Ekspert i 7ID mund ta modifikojë atë për ju.

Përgatitni skedarin për printim

7ID do t'ju ofrojë dy shabllone falas për fotografitë e pasaportës: (*) Një shabllon dixhital për aplikimet në internet. (*) Një version i printueshëm. Çdo printim vjen me katër foto identike. Pritini një dhe bashkëngjitni aplikacionin tuaj.

Merrni një mbështetje profesionale

Për dokumente të rëndësishme si pasaportat, vizat ose ID-të, ne rekomandojmë funksionin Ekspert. Do të tarifoheni për çdo foto dhe nuk nevojitet abonim. Çmimi vjen me ndihmë teknike dhe një rezultat të garantuar.

Përparësitë e dukshme të veçorisë Expert: (*) Përdorimi kompleks i teknologjisë AI. (*) Redaktimi i fotografive me cilësi të lartë pavarësisht nga sfondi. (*) Ndihmë teknike 24/7. (*) Një normë pranimi prej 99,7%. Merrni një zëvendësim falas nëse produkti përfundimtar nuk i plotëson kërkesat tuaja.

7ID është mjeti juaj i dobishëm për të krijuar fotografi profesionale dhe korrekte të pasaportës pa dalë nga shtëpia juaj.

Si të printoni një foto pasaporte nga telefoni?

Shablloni i printimit të një fotografie të pasaportës gjermane

7ID ju jep një skedar me katër fotografi individuale që mund t'i printoni për foton e pasaportës suaj gjermane. Ose printojeni në shtëpi ose përdorni një shërbim fotografik në internet.

Nëse zotëroni një printer, është e thjeshtë të printoni fotot tuaja të pasaportës gjermane në shtëpi. Vetëm sigurohuni që të keni një printer me ngjyra dhe një letër fotografike me cilësi të mirë 4×6 inç (ose 10×15 cm). Gjeni shabllonin e dhënë nga 7ID në kompjuterin tuaj, rregulloni madhësinë e letrës në cilësimet e printerit tuaj dhe printoni.

Ose, ngarkoni foton e pasaportës gjermane të siguruar me 7ID në faqen kryesore të shërbimit tuaj të preferuar të fotografive në internet. Më pas, zgjidhni opsionin e printimit 4×6 inç të fotografisë me madhësi të pasaportës. Plotësoni detajet e nevojshme, paguani online dhe prisni që fotot të arrijnë në pragun tuaj në ditët në vijim.

Lista kontrolluese e kërkesave për fotografitë e pasaportës gjermane

Si fotografia e pasaportës gjermane ashtu edhe ajo e Personalausweis duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme.

(*) Madhësia e fotografisë së pasaportës gjermane duhet të jetë 35×45 mm ose 1,37×1,77 inç. (*) Fytyra juaj duhet të mbushë 70-80% të figurës, ose rreth 32-36 mm lartësi. (*) Fotografia duhet të tregojë një pamje të plotë të fytyrës suaj. (*) Sfondi duhet të jetë me ngjyrë të hapur (ideale nëse është gri neutrale) dhe duhet të jetë në kontrast me ngjyrën e fytyrës dhe të flokëve. Për flokë të lehta, funksionon një sfond gri mesatar. Për flokë të errët, një sfond gri i lehtë është i mirë. Sfondi nuk duhet të jetë me model ose të ketë hije. Fotografia duhet të jetë e qartë, e mprehtë dhe me kontrast të mirë. (*) Sytë e kuq, njollat me shkëlqim në foto dhe hijet në fytyrë nuk lejohen. (*) Syzet zakonisht nuk lejohen, përveç për arsye mjekësore. Në këtë rast, sytë tuaj duhet të jenë të lehtë për t'u parë (pa reflektim me shkëlqim nga syzet, pa syze të lyer ose syze dielli). Syzet ose kornizat nuk duhet të mbulojnë asnjë pjesë të syve tuaj. (*) Kapelet ose mbulesat e kokës zakonisht nuk lejohen, përveç për qëllime fetare, ndonjëherë. Nëse lejohet mbulimi i kokës, fytyra juaj duhet të jetë e dukshme nga fundi i mjekrës deri te balli. (*) Ndriçimi në foto duhet të jetë i barabartë, jo shumë i errët dhe jo shumë i ndritshëm. Fotografia e printuar duhet të jetë në letër me cilësi të mirë, e cila mund të jetë me shkëlqim ose mat. (*) Cilësia e printimit të fotografisë duhet të jetë së paku 600 dpi.

Kërkesat për foto të pasaportës gjermane për fëmijë

Fëmijët dhe foshnjat kanë nevojë për një pasaportë për të udhëtuar jashtë Gjermanisë, dhe kjo përfshin fotografi individuale. Udhëzimet janë më fleksibël për fëmijët pasi ato janë të vështira për t'u fotografuar, veçanërisht foshnjat. Ja çfarë duhet të mbani mend përpara se të fotografoni fëmijët tuaj për pasaportë:

(*) Për fëmijët 9 vjeç e poshtë, mbani parasysh këto: Fytyra duhet të mbushë 50-80% të figurës, që është rreth 22-36 mm nga baza e mjekrës deri në majë të kokës, jo flokët e tyre. Pasi që zakonisht është e vështirë të dallosh se ku do të ishte pjesa e sipërme e kokës pa flokë, refuzoni fotot vetëm nëse fytyra është më pak se 17 mm ose më shumë se 40 mm. (*) Rregulla të veçanta për foshnjat dhe fëmijët shumë të vegjël: Madhësia e fytyrës për fëmijët 5 vjeç e poshtë duhet të jetë e njëjtë si për fëmijët 9 vjeç e poshtë. Fëmijët 5 vjeç e poshtë nuk u kërkohet të kenë një fytyrë neutrale, të shikojnë drejt kamerës ose të kenë kokën në mes të fotos. Foshnjat më pak se një vjeç nuk kanë nevojë t'i kenë sytë hapur.

Asnjë send tjetër nuk duhet të shfaqet në foto, si lodra, duar, batanije, biberona etj. Edhe pse rregullat ndryshojnë për fëmijët, fotografitë duhet të kenë dritë të mirë, të jenë të qarta dhe të mos kenë ndryshime dixhitale.

Bërja e një fotografie pasaporte në shtëpi. Si të pozoni dhe visheni për një foto të pasaportës gjermane?

Marrja e fotografisë së pasaportës së identitetit në shtëpi mund t'ju kursejë kohë dhe para. Këtu janë disa hapa të thjeshtë për të bërë fotografinë e përsosur të pasaportës duke përdorur telefonin tuaj:

(*) Gjeni një zonë me dritë të mirë, mundësisht pranë një dritareje, për të shmangur hijet e errëta. (*) Mund të vishni çdo rrobë përveç uniformave si uniforma policie ose ushtarake. (*) Sigurohuni që telefoni juaj të jetë i qëndrueshëm në një sipërfaqe të sheshtë ose trekëmbësh për fotografi të qarta dhe të fokusuara. (*) Uluni ose ngrihuni drejt, shikoni drejt kamerës së telefonit tuaj dhe mbani fytyrën pa shprehje dhe sytë hapur. (*) Bëni disa foto për më shumë zgjedhje dhe zgjidhni më të mirën. (*) Mos harroni të lini pak hapësirë për prerje në aplikacionin 7ID. Ngarkoni me lehtësi foton tuaj të zgjedhur në aplikacionin 7ID me një klikim dhe aplikacioni ynë profesional do të trajtojë formatimin dhe rregullimin e sfondit për ju.

Jo vetëm një krijues fotografish pasaporte. Të gjitha tiparet e 7ID

Përveç rregullimit të madhësive të fotografive të identitetit, pasaportës dhe vizave, aplikacioni 7ID ju ndihmon gjithashtu të menaxhoni kodet QR, barkodet, nënshkrimet dixhitale dhe PIN-et:

(*) Organizuesi i QR dhe Barkodit: Kjo veçori jashtë linje ju lejon të mbani të gjitha kodet tuaja, barkodet e kuponit të zbritjes dhe vCard-at në një vend. (*) Mbrojtësi i kodit PIN: Ruani në mënyrë të sigurt kodet PIN të kartave bankare, fjalëkalimet dhe kodet e kyçjes dixhitale me këtë veçori. (*) E-Signature: Bashkangjitni me lehtësi nënshkrimet dixhitale në dokumente, duke përfshirë PDF dhe dokumente Word.

Aplikacioni 7ID ofron disa veçori mbresëlënëse, duke e bërë të lehtë procesin e aplikimit për pasaportë. Ne ofrojmë një shërbim të qetë, efikas që balancon cilësinë e lartë dhe respektimin e rreptë të kërkesave.

Lexo më shumë:

Aplikacioni i fotografisë së pasaportës dhe identitetit të Italisë: Bëni fotografinë tuaj të përsosur
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës dhe identitetit të Italisë: Bëni fotografinë tuaj të përsosur
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografive për vizë elektronike në Arabinë Saudite: Merrni Foto menjëherë
Aplikacioni i fotografive për vizë elektronike në Arabinë Saudite: Merrni Foto menjëherë
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës kanadeze: Ndryshimi i madhësisë së fotografisë suaj në 5x7 cm
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës kanadeze: Ndryshimi i madhësisë së fotografisë suaj në 5x7 cm
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play