Aplikacioni i fotografive për vizë elektronike në Arabinë Saudite: Merrni Foto menjëherë

Duke iu bashkuar botës së avancimeve dixhitale, Arabia Saudite tani ofron një vizë elektronike për ata që dëshirojnë të vizitojnë këtë vend madhështor. Ky version i gjeneruar në mënyrë elektronike e ka thjeshtuar procesin, duke e bërë atë më të aksesueshëm dhe efikas për udhëtarët në mbarë botën.

Aplikacioni i fotografive për vizë elektronike në Arabinë Saudite: Merrni Foto menjëherë

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë gjithçka rreth madhësisë së fotografisë së vizës për Arabinë Saudite dhe do t'ju tregojmë se si ta thjeshtoni procesin edhe më shumë me një foto perfekte të vizës saudite të ofruar nga 7ID Visa Photo App.

Tabela e përmbajtjes

Politika dhe rregullat e vizave elektronike të Arabisë Saudite

Deri vonë, një konsullatë ishte mënyra e vetme për të marrë një vizë saudite. Sidoqoftë, që nga viti 2019, Arabia Saudite ka filluar të lëshojë viza në internet për qytetarët e vendeve të caktuara.

Viza elektronike (eVisa) është një vizë njëvjeçare, me shumë hyrje që u lejon vizitorëve të qëndrojnë në vend deri në 90 ditë. Kjo vizë turistike lejon pjesëmarrjen në aktivitete të lidhura me turizmin si ngjarje, vizita te familja dhe të afërmit, qëllime rekreative dhe Umre (me përjashtim të Haxhit). Në të kundërt, aktivitete të tilla si studimi nuk mbulohen. Gjatë vizitës në Arabinë Saudite, turistët pritet të respektojnë dhe respektojnë ligjet dhe zakonet lokale të Arabisë Saudite.

Ju lutemi vini re se zgjatja e vizës gjatë kohës që jeni në Arabinë Saudite është e pamundur. Për të vazhduar qëndrimin tuaj, do t'ju duhet të largoheni nga vendi përpara se të skadojë viza juaj dhe më pas të aplikoni për një vizë të re për të rihyrë në vend.

Si të aplikoni për vizë saudite në internet në Visa.mofa.gov.sa (ish-portali Enjazit)?

Për të aplikuar për vizë elektronike saudite, ndiqni hapat e thjeshtë më poshtë:

(*) Shkoni në faqen e internetit të Platformës së Vizave: https://visa.mofa.gov.sa/. (*) Shkoni në krye të faqes dhe klikoni në "Identifikohu", pastaj klikoni në "Identifikohu Individual". (*) Hyni ose përmes Identifikimit të Vetëm Kombëtar (Nafath) si për qytetarët ashtu edhe për banorët ose duke përdorur llogarinë e vetme kombëtare të platformës së vizave për vizitorët individualë në Mbretërinë e Arabisë Saudite. Do të shfaqen shërbime individuale për secilin (qytetar - banor - vizitor). (*) Klikoni "Aplikoni" për të kërkuar një vizitë personale. (*) Plotësoni formularin dhe klikoni "Ruaj". Më pas kërkesa do të jetë gati për dorëzim dhe printim.

Si të aplikoni për një vizë saudite në internet në visitsaudi.com?

Për të aplikuar për vizë elektronike të Arabisë Saudite në visitsaudi.com, ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

(*) Vizitoni faqen e internetit të vizave elektronike të Arabisë Saudite: https://visa.visitsaudi.com/. (*) Regjistrohuni për një llogari të vizës elektronike duke dhënë pasaportën tuaj dhe informacionin e kontaktit, më pas verifikoni llogarinë tuaj duke përdorur lidhjen që ju është dërguar me email. (*) Filloni aplikimin për vizë elektronike. Ngarko një fotografi tënde që plotëson specifikat e fotografisë për vizën e Arabisë Saudite (madhësia e kërkuar e fotografisë së vizës saudite është midis 3kb dhe 100kb dhe 200×200 në piksel). (*) Plotësoni aplikacionin duke ofruar informacionin tuaj personal, të biznesit dhe të udhëtimit, duke përfshirë kohëzgjatjen e synuar të qëndrimit në Arabinë Saudite. (*) Pranoni termat dhe kushtet dhe sigurimin e detyrueshëm mjekësor. (*) Pasi të konfirmoni se informacioni i dhënë është i saktë, paguani tarifën e vizës me kartë krediti. Ju lutemi vini re se çdo faqe aplikimi duhet të plotësohet brenda 10 minutave.

Bëni një foto të përsosur të vizave elektronike të Arabisë Saudite me aplikacionin tonë special — 7ID.

Bëni menjëherë një foto me vizë saudite me telefon! Aplikacioni 7ID

7 ID: Krijuesi i fotografive të vizave të Arabisë Saudite
7 ID: Kërkesat për fotografi të vizës së Arabisë Saudite
7ID: Redaktori i sfondit të fotografive të vizave të Arabisë Saudite
7ID: Shembull fotografie për vizën e Arabisë Saudite

Me aftësitë dixhitale të sotme, nuk ka nevojë të përdorni një kabinë fotografike kur mund të bëni menjëherë foton e përsosur të vizës në shtëpi. Ndiqni këto hapa për të bërë një fotografi të përsosur të vizës së Arabisë Saudite në shtëpi duke përdorur telefonin tuaj inteligjent dhe aplikacionin tonë unik të fotografive të Vizës 7ID:

(*) Gjeni një burim të mirë natyral të dritës, në mënyrë ideale pranë një dritareje, për të minimizuar hijet e ashpra. (*) Sigurohuni që telefoni juaj të jetë i qëndrueshëm në një sipërfaqe të fortë ose trekëmbësh për imazhe të qarta. (*) Mbani pozicionin tuaj drejt, shikoni direkt në lentet e kamerës, buzëqeshni pak pa treguar dhëmbët dhe sigurohuni që sytë tuaj të duken qartë. (*) Bëni fotografi të shumta për opsione të shumta dhe zgjidhni më të mirën për 7ID për t'u prerë në përputhje me rrethanat. (*) Ngarkoni foton tuaj të zgjedhur në aplikacionin 7ID, i cili do t'ju ndihmojë në formatimin e saj sipas madhësisë së fotografisë së vizës në Arabinë Saudite dhe kërkesave të sfondit. Gjithashtu, do të merrni dy skedarë: një foto dixhitale për vizë të Arabisë Saudite për aplikimin tuaj për vizë elektronike dhe një shabllon të printueshëm pa fotografi për vizë elektronike saudite për aplikimin në letër.

Me 7ID, ju garantohet një foto profesionale për vizën, pasaportën ose çdo aplikim zyrtar!

Lista kontrolluese e Kërkesave të Fotove të Vizës Saudite

(*) Për platformën Visa.visitsaudi.com, madhësia e imazhit dixhital duhet të jetë 200×200 piksele dhe të peshojë midis 5 dhe 100 Kb. (*) Për aplikimet jashtë linje në konsullatë, kërkohet një fotografi me madhësi 4×6 të vizës saudite në cm. (*) Në platformën e vizave enjazit.com.sa (Enjaz) jepni një foto me imazh 200×200 në pixel me madhësi 18 KB. (*) Për fotot e printuara, madhësia e fotografisë për vizën e Arabisë Saudite është 2×2 inç. (*) Sfondi i thjeshtë i lehtë pa hije ose objekte shtesë. (*) Kjo duhet të jetë foto me ngjyra me fytyrën dhe shpatullat tuaja. Shmangni fotot bardh e zi, sigurohuni që fytyra të jetë në qendër. (*) Shikoni drejtpërdrejt kamerën me një shprehje të qetë, të relaksuar dhe me gojë të mbyllur. Shmangni animin e kokës. (*) Vishni veshje të mbuluara në kontrast me sfondin. Syzet me recetë janë të pranueshme nëse sytë janë të dukshëm. Veshjet e kokës fetare lejohen, sigurohuni që tiparet e fytyrës të jenë të identifikueshme.

Koha e pritjes dhe kostot e vizave elektronike Saudite

Koha që duhet për të lëshuar një eVisa varion nga 30 minuta deri në maksimum 48 orë.

Kostoja totale e vizës elektronike në dhjetor 2023, duke përfshirë sigurimin e detyrueshëm shëndetësor, është 494 SAR, që është afërsisht 143 dollarë.

Ju lutemi, mbani mend se tarifa e eVisa mund të ndryshojë herë pas here. Pra, për informacionin më të saktë dhe më të përditësuar, vizitoni faqen e Rregullave të Udhëtimit në faqen zyrtare të vizave elektronike Saudite dhe zgjidhni kombësinë tuaj për të parë të gjithë informacionin (çmimi, vlefshmëria, sigurimi shëndetësor, kërkesat) për eVisa.

Vendet që kanë të drejtë të aplikojnë për vizë saudite në internet

Këtu është lista e vendeve të pranueshme, qytetarët e të cilëve mund të marrin një vizë saudite në internet pa një vizitë në konsullatë:

(*) Shqipëria (*) Andorra (*) Australia (*) Austria (*) Azerbajxhani (*) Brazili (*) Brunei (*) Bullgaria (*) Kanada (*) Kina (përfshirë Hong Kongun dhe Macau) (*) Kroacia (*) Qipro (*) Republika Çeke (*) Danimarka (*) Estonia (*) Finlanda (*) Franca (*) Gjeorgjia (*) Gjermania (*) Greqia (*) Hungaria (*) Islanda (*) Irlanda (*) Itali (*) Japoni (*) Kazakistan (*) Korenë e Jugut (*) Kirgistan (*) Letoni (*) Lihtenshtajni (*) Lituani (*) Luksemburg (*) Malajzi (*) Maldive (*) Maltë ( *) Mauritius (*) Monako (*) Mali i Zi (*) Holanda (*) Zelanda e Re (*) Norvegjia (*) Panama (*) Polonia (*) Portugalia (*) Rumania (*) Rusia (*) Saint Kitts dhe Nevis (*) San Marino (*) Seychelles (*) Singapori (*) Sllovakia (*) Sllovenia (*) Afrika e Jugut (*) Spanja (*) Suedia (*) Zvicra (*) Taxhikistani (*) Tajlanda (*) Turqia (*) Ukraina (*) Mbretëria e Bashkuar (*) Shtetet e Bashkuara (*) Uzbekistani

7ID është garancia juaj për një përvojë të qetë dhe më pak të frikshme, duke lehtësuar planet tuaja të udhëtimit në Arabinë Saudite.

Lexo më shumë:

Aplikacioni i Fotografisë së Vizës Indiane
Aplikacioni i Fotografisë së Vizës Indiane
Lexo artikullin
Si të bëni një foto K-ETA me një telefon
Si të bëni një foto K-ETA me një telefon
Lexo artikullin
Kodet QR në marketing: Ide krijuese për biznes
Kodet QR në marketing: Ide krijuese për biznes
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play