Kodet QR në marketing: Ide krijuese për biznes

Kodet e përgjigjes së shpejtë (QR), barkodet me pamje teknologjike që shpesh shohim në vende të tilla si paketimi i produkteve ose reklamat e biznesit, janë bërë tepër të njohura në botën e marketingut. Pavarësisht pamjes së tyre të thjeshtë, kodet QR kanë shumë potencial dhe mund të ruajnë një sasi të habitshme informacioni.

Kodet QR në marketing: Ide krijuese për biznes

Në këtë artikull, ne do t'ju udhëzojmë përmes përdorimit të kodit QR në marketing dhe do t'ju tregojmë se si të merrni një kod QR për një fushatë marketingu me një aplikacion të veçantë - Kodin QR dhe Gjeneratorin e ruajtjes së 7ID.

Tabela e përmbajtjes

Lista e ideve

Kur skanohen me një smartphone ose lexues kodi QR, këto kode mund të çojnë në një lidhje, një kupon, një blog, një aplikacion ose edhe një regjistrim të shpejtë për një ngjarje. Me shkathtësinë e tyre, kodet QR mund të shihen si çelësi i mundësive emocionuese të marketingut.

Më poshtë janë disa ide krijuese të marketingut të kodit QR për përdorimin e kodeve QR si pjesë e strategjisë së biznesit tuaj.

Kartat e biznesit (vCards)

Përdorni kodet QR për të transformuar kartën tradicionale të biznesit në një vCard dixhitale të skanueshme. Këto vCard mund të ruajnë informacione të rëndësishme të kontaktit si adresat e postës elektronike, numrat e telefonit dhe URL-të e uebsajtit.

Duke integruar një kod QR të vCard në kartat tuaja të biznesit, ju ofroni një mundësi për klientët dhe kontaktet që të ruajnë informacionin tuaj të kontaktit në pajisjet e tyre menjëherë. Kjo strategji siguron që karta juaj e biznesit të ruhet dhe ofron një mënyrë të shpejtë, interaktive dhe të zgjuar për t'u rrjetuar.

Mund të mësoni më shumë rreth krijimit dhe përdorimit të vCard-ve nga ky artikull.

Integrimi i mediave sociale

Përdorni kodet QR për të përforcuar marketingun tuaj të mediave sociale. Kodet QR i lejojnë njerëzit të lundrojnë drejtpërdrejt në faqet tuaja të mediave sociale vetëm me një skanim. Kjo thjeshton procesin për përdoruesin, duke zëvendësuar shtypjen e lodhshme me një skanim të thjeshtë. Pavarësisht nëse doni të rrisni ndjekësit dhe pëlqimet ose të rritni praninë tuaj në mediat sociale, kodet QR mund të veprojnë si një portë e përshpejtuar në profilet tuaja.

Ky integrim ju lejon gjithashtu të prezantoni klientët potencial me promovime emocionuese, oferta speciale dhe më shumë.

Regjistrimet e ngjarjeve

Organizimi i një eventi? Të gjithë e dimë se sa e vështirë mund të jetë të menaxhosh pjesëmarrësit dhe regjistrimet e tyre. Lëreni një kod QR të bëjë punën për ju. Ju mund të krijoni një proces regjistrimi pa probleme duke integruar kodet QR në marketing. Pjesëmarrësit mund të skanojnë kodin QR në posterat ose ftesat e ngjarjeve, duke i çuar automatikisht në faqen e regjistrimit të ngjarjes.

Kjo jo vetëm që e bën procesin më të shpejtë dhe më të lehtë, por gjithashtu ndihmon në uljen e mundësisë së gabimeve në regjistrim. Përveç kësaj, mund të përdorni kodet QR për të marrë statistika në kohë reale se sa njerëz janë regjistruar për ngjarjen dhe për të ndarë përditësimet me të pranishmit.

Oferta dhe zbritje

Një fushatë e shkëlqyer e kodeve QR që bizneset mund të miratojnë është përfshirja e kodeve QR në strategjinë e tyre të zbritjes dhe ofertës. Kjo mund të bëjë mrekulli për rritjen e shkallës së riblerjes së përpjekjeve tuaja promovuese. Duke skanuar thjesht kodin QR, klientët kanë akses të shpejtë në kuponët ose ofertat me kohë të kufizuar, duke eliminuar nevojën për të futur një kod ose për të paraqitur një kupon fizik manualisht. Plus, këto kode mund të shfaqen lehtësisht në dyqan, në produkte ose përmes platformave online.

Reklamat interaktive të printuara

Jepini jetë reklamave tuaja të printuara duke përfshirë fushatat reklamuese të kodit QR. Këto kode lidhin drejtpërdrejt përmbajtjen e printuar dhe dixhitale, pavarësisht nëse është një video, një faqe produkti ose një postim informativ në blog. Në këtë mënyrë, ju krijoni një përvojë ndërvepruese për lexuesin, duke i lejuar ata të zhyten më thellë në informacionin e dhënë në reklamë, thjesht duke e skanuar atë.

Disa nga shembujt e reklamimit të kodit QR janë:

(*) Drejtimi i përdoruesve te aplikacioni i një marke për oferta ekskluzive. (*) Krijimi i kodeve QR multimediale për mediat e shkruara, duke lejuar markat të lidhen me audiencën e tyre në një shkallë të gjerë dhe të nxisin në mënyrë efektive angazhimin. (*) Lidhja me profilet e mediave sociale, duke i lejuar përdoruesit të ndjekin ose të angazhohen me markën në platforma të shumta. (*) Paraqisni oferta ekskluzive ose promovime që mund të aksesohen duke skanuar një kod QR. (*) Jepni informacion ose përmbajtje shtesë në lidhje me reklamën e printuar, të tilla si detajet e produktit, imazhet ose videot.

Reagime të menjëhershme

Marrja e komenteve nga klientët është një pjesë integrale e çdo biznesi, pasi ndihmon në nxitjen e rritjes dhe përmirësimit. Me kodet QR, bizneset mund të thjeshtojnë procesin e reagimit për klientët. Në vend që të plotësojnë formularë të gjatë ose të dërgojnë email, klientët mund të skanojnë një kod QR që i drejton ata në një formular reagimi apo edhe një anketë të shpejtë të kënaqësisë.

Të shpejtë, të lehtë dhe të përshtatshëm, këto kode e bëjnë procesin e reagimit shumë më pak të rëndë dhe inkurajojnë më shumë klientë të marrin pjesë. Si rezultat, bizneset mund të fitojnë njohuri të vlefshme dhe të mësojnë për nevojat dhe preferencat e klientëve.

Turne virtuale

Një fushatë marketingu me kod QR mund ta çojë përvojën e klientit në një nivel krejtësisht të ri duke ofruar turne virtuale interaktive. Për shembull, agjentët e pasurive të paluajtshme, muzetë ose universitetet, mund të përdorin kodet QR në broshurat e tyre ose në tabela. Kur klientët e mundshëm skanojnë kodin, ato mund të transportohen menjëherë në një turne virtual panoramik 360 gradë.

Kjo shton një shtresë shtesë thellësie dhe kuptimi dhe i lejon klientët ose klientët të eksplorojnë hapësirat sikur të ishin fizikisht të pranishëm. Është një mënyrë efikase për të përcjellë informacion të detajuar vizual që fjalët dhe imazhet statike ndonjëherë nuk mund t'i përshkruajnë në mënyrë adekuate.

Përmbajtje edukative

Një mënyrë emocionuese për të përmbushur nevojat e klientëve tuaj është të ofroni përmbajtje edukative të rëndësishme për produktet ose shërbimet tuaja. Shtimi i kodeve QR në paketimin tuaj ose në materialet e marketingut mund t'i drejtojë skanerët drejt udhëzuesve, demonstrime video ose artikuj të thelluar.

Për shembull, një markë për kujdesin e lëkurës mund të ketë një kod QR që i drejton përdoruesit te një artikull që shpjegon përfitimet e një përbërësi të përdorur në produkt. Kjo jo vetëm që e pozicionon markën tuaj si një autoritet të industrisë, por gjithashtu ndërton besim me klientët tuaj, të cilët vlerësojnë dhe vlerësojnë përmbajtjen e dobishme dhe tërheqëse të ofruar me blerjen e tyre.

Aplikacioni 7ID: gjenerues dhe ruajtje falas i kodeve QR!

Aplikacioni 7ID: Ruani kodet tuaja QR në një vend
Aplikacioni 7ID: Shtoni me lehtësi një QR ose Barkod të ri
Aplikacioni 7ID: Gjeneruesi i kodit QR nga një url

Menaxhoni pa probleme jetën tuaj dixhitale duke ruajtur të gjitha kodet QR dhe barkodet tuaja në telefonin tuaj me aplikacionin 7ID!

Si përfundim, kodet QR janë mjete krijuese, të gjithanshme që mund të përdoren në një sërë platformash marketingu. Ato ofrojnë mundësi të pakufizuara për t'u angazhuar me audiencën tuaj, për të ofruar informacione përkatëse dhe për të përmirësuar përvojën e konsumatorit.

Përmirësoni fushatën tuaj të marketingut duke përdorur gjeneratorin dhe aplikacionin e ruajtjes së kodit 7ID QR!

Lexo më shumë:

Kodet QR për zgjidhjet e ruajtjes: Hakimet e jetës së organizatës shtëpiake
Kodet QR për zgjidhjet e ruajtjes: Hakimet e jetës së organizatës shtëpiake
Lexo artikullin
Çfarë është një kod QR dhe si funksionon?
Çfarë është një kod QR dhe si funksionon?
Lexo artikullin
Kodi QR nuk funksionon. Çfarë duhet të bëni nëse nuk mund të skanoni kodin QR
Kodi QR nuk funksionon. Çfarë duhet të bëni nëse nuk mund të skanoni kodin QR
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play