Kartë biznesi me kod QR (vCard): Si të krijoni dhe përdorni?

Nëse dëshironi të plotësoni kartën tuaj të printuar të biznesit me një virtuale, nuk ka mënyrë më të mirë sesa përmes një kodi QR. Në këtë artikull do të diskutojmë se si mund të përdorni një kod QR në kartën tuaj të biznesit dhe si të krijoni një vCard të përshtatshme.

Kartë biznesi me kod QR (vCard): Si të krijoni dhe përdorni?

Tabela e përmbajtjes

Përdorimi i kodeve QR si një mjet marketingu

Kodet QR janë në thelb katrorë bardh e zi që mund të skanohen për t'ju drejtuar në një lidhje në internet, për të shkarkuar përmbajtje ose për të dhënë informacion shtesë rreth ngjarjeve, vendndodhjeve ose individëve. Një kod QR është në thelb një variant i një barkodi, por ofron disa përparësi:

Teknikisht, kodet QR kanë qenë rreth e rrotull për një kohë, por ato fituan popullaritet të konsiderueshëm kryesisht në Azi. Me fillimin e pandemisë, u bë e qartë se ne kishim tashmë një mjet të fuqishëm për shkëmbimin e informacionit pa kontakt të gjerë fizik. Rrjedhimisht, kodet QR janë rritur në popullaritet në mbarë botën.

Përpara se të përdorni ndonjë kod QR, është thelbësore të keni parasysh se këto kode u shërbejnë qëllimeve specifike dhe audiencave të synuara; ata nuk janë të punësuar vetëm për trendin. Kodet QR mund të rezultojnë të dobishme nëse baza e klientit tuaj është dixhitale. Ato janë gjithashtu të vlefshme kur mund të përmirësojnë ose mbështesin përpjekjet tuaja të marketingut offline duke i drejtuar klientët te një burim në internet. Së fundmi, kodet QR mund të shërbejnë si një mjet i vlefshëm kur materialet tuaja offline janë të pamjaftueshme për të përcjellë të gjithë informacionin e nevojshëm.

Si të krijoni një vCard me kod QR falas?

Qoftë për përdorim personal apo profesional, aplikacioni 7ID e bën menaxhimin e kodit QR të lehtë. Gjeneroni kode QR të personalizuara për faqet e internetit, informacionet e kontaktit ose çdo të dhënë që duhet të ndani me vetëm disa prekje.

Aplikacioni i kodit QR: Ruani kodet tuaja QR në një vend
Aplikacioni i kodit QR: Shtoni me lehtësi një QR ose Barkod të ri
Gjeneruesi i kodit QR nga një url

Kjo është mënyra se si mund të krijoni një kod QR me informacionin tuaj të kontaktit me 7ID:

Tani që keni krijuar kodin QR të vCard, mund ta ndani atë me të tjerët. Ata mund të skanojnë kodin QR duke përdorur aplikacionet e kamerës së smartfonëve të tyre për të ruajtur menjëherë informacionin tuaj në kontaktet e tyre.

Ne ju rekomandojmë ta ruani vCard-in tuaj në 7ID për qasje të shpejtë. Shijoni versionin tuaj të qartë në ekran të plotë të kodit QR, të cilit mund t'i qaseni pa një lidhje interneti dhe ta ndani me të tjerët.

Çfarë duhet të përmbajë kodi QR në vCard-in tuaj të biznesit?

Meqenëse çdo kod QR duhet të ketë një qëllim, ju duhet të vendosni se çfarë informacioni do të përmbajë karta juaj virtuale e biznesit. Ka shumë opsione për të zgjedhur; vetëm sigurohuni që informacioni të përputhet me nevojat e biznesit tuaj:

  1. Lidhja me faqen/katalogun tuaj të internetit: Kjo është këshillë e drejtpërdrejtë, por praktike: klientët tuaj nuk duan të fusin manualisht URL-në nga karta juaj e biznesit, veçanërisht nëse domeni është kompleks. Thjeshtoje atë për ta duke vendosur një kod QR që lidhet me faqen tuaj të internetit menjëherë pranë informacionit tuaj të kontaktit. Nëse dëshironi t'i drejtoni klientët tuaj në një faqe specifike në faqen tuaj, krijoni një kod QR posaçërisht për atë faqe.
  2. Informacioni personal dhe kontaktet: Një tjetër sugjerim i qartë që meriton theksim: njerëzit mund ta vendosin gabim kartën tuaj ose të harrojnë të ruajnë detajet e kontaktit tuaj. Zgjidhja ideale është krijimi i një kodi QR të vCard. Kur skanohet, ai shfaq një kartë kontakti të detajuar që përdoruesit mund ta ruajnë lehtësisht në telefonat e tyre me një trokitje të vetme në iPhone ose ta shkarkojnë dhe ta ruajnë në telefonat Android me dy prekje.
  3. Vendndodhjet: Nëse jeni duke promovuar një ngjarje jashtë linje ose keni një zyrë që është e vështirë për t'u gjetur, mund të paracaktoni një vendndodhje në hartë dhe ta ruani atë si një kod QR. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për t'i udhëzuar njerëzit në vendndodhjen tuaj.
  4. Detajet e ngjarjes: Sigurohuni që njerëzit ta mbajnë mend ngjarjen tuaj duke koduar informacione thelbësore si vendi, data, ora dhe detaje shtesë në një kod QR.
  5. Lidhja me profilin tuaj të mediave sociale: Nëse biznesi juaj është aktiv në një rrjet social, merrni parasysh përdorimin e kodit të tij QR në vend të asaj të faqes suaj të internetit.
  6. Modeli i një mesazhi ose emaili: Thjeshtoni gjërat për klientët tuaj duke koduar një mesazh ose email të shkruar paraprakisht në një kod QR, duke i lejuar ata të pyesin për diçka shpejt.
  7. Portofoli vizual: Nëse jeni artist ose stilist, ndarja e punës suaj është thelbësore. Enkriptoni portofolin tuaj në një kod QR për t'i prezantuar njerëzit me krijimet tuaja.
  8. Kodi QR për një promovim ose ofertë speciale: Rritni vlerën e kartës suaj të biznesit duke përfshirë një kod QR që ofron një promovim të veçantë për pronarin e saj. Mund të gjenerojë më shumë interes për ngjarjet ose ofertat tuaja.
  9. Lidhja me një kalendar për caktimin e takimeve: Nëse shërbimet tuaja kërkojnë takime, promovoni kalendarin tuaj me një kod QR. Klientët mund ta skanojnë atë dhe të rezervojnë lehtësisht një kohë për t'u takuar me ju.
  10. Rezyme: Pavarësisht nëse jeni punëkërkues ose kërkoni partnerë, njerëzit që marrin kartën tuaj të biznesit mund të dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth përvojës, aftësive dhe interesave tuaja. Duke përfshirë një kod QR me CV-në tuaj, ata mund t'i qasen këtij informacioni dhe mund t'ju ofrojnë mundësi.

A janë të nevojshme kodet QR për një kartëvizitë?

Përgjigja do të ishte edhe po edhe jo. Nga njëra anë, kartat e biznesit tradicional janë bërë më pak efektive në kohët e fundit. Me shumicën e njerëzve që kalojnë shumicën e kohës në internet, kartat e printuara konvencionale kanë humbur vlerën e tyre; ato ose vendosen gabimisht ose nuk arrijnë të tërheqin vëmendjen e mjaftueshme për t'u lexuar. Për më tepër, në epokën dixhitale, një kartë e vogël mund të mos sigurojë hapësirë të mjaftueshme për të përcjellë të gjithë informacionin që dëshironi të ndani me një partner, klient ose punëdhënës të mundshëm.

Nga ana tjetër, duhet të keni parasysh audiencën kur vendosni të përdorni një kod QR në kartën tuaj të biznesit. A janë këta individë me njohuri teknologjike? A janë ata të njohur me kodet QR dhe a do të kenë një pajisje për ta skanuar atë? Nëse besoni se një kod QR është i përshtatshëm, sigurohuni që ai të integrohet mirë në dizajnin e kartës suaj, në mënyrë që karta të mos rëndohet si me informacionin e printuar ashtu edhe me kodin QR. Kushtojini vëmendje zgjedhjeve të ngjyrave; dizajni është vendimtar në këtë kontekst.

Nuk ka përgjigje përfundimtare për pyetjen; kjo varet kryesisht nga rrethanat tuaja specifike. Përcaktoni nëse vërtet keni diçka të rëndësishme dhe thelbësore për të përcjellë në kartën tuaj të biznesit nëpërmjet një kodi QR.

Lexo më shumë:

Gjeneruesi dhe ruajtja e kodit QR dhe barkodit: Aplikacion falas
Gjeneruesi dhe ruajtja e kodit QR dhe barkodit: Aplikacion falas
Lexo artikullin
Si të skanoni një kod QR nga një pamje ose foto?
Si të skanoni një kod QR nga një pamje ose foto?
Lexo artikullin
PIN-i i verifikimit të identitetit të IRS: Këshilla të dobishme
PIN-i i verifikimit të identitetit të IRS: Këshilla të dobishme
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play