Si të skanoni një kod QR nga një pamje ose foto?

Nëse keni marrë një kod QR në një pamje ekrani ose format fotografie në smartphone tuaj, si ta skanoni atë? Si mund të kontrolloni se ku të çon ky kod QR? Mësoni nga udhëzimet e mëposhtme:

Si të skanoni një kod QR nga një pamje ose foto?

Gjenerimi i një kodi QR: çfarë mund të kodohet?

Përpara se të pranoni kodet QR nga burime të jashtme, sigurohuni që të kuptoni se çfarë është një kod QR dhe çfarë mund të kodohet brenda tij.

Vetë kodet QR janë një lloj barkodi, por ato janë më të gjithanshme. Ju mund të gjeneroni një kod QR për lloje të ndryshme informacioni, të tilla si një vendndodhje, tekst, detaje pagese, një menu, një faqe interneti, një profil të mediave sociale dhe më shumë. Sidoqoftë, kodet QR zakonisht përmbajnë një lidhje të jashtme për diçka në internet. Për shembull, nëse përfaqëson një vendndodhje, do të lidhet me një pikë specifike në hartë, ose nëse është një skedar PDF, ai skedar duhet të jetë i aksesueshëm në internet.

Si mund të merrni një kod QR?

Në varësi të informacionit të koduar në një kod QR, ai mund të përhapet dhe ndahet përmes kanaleve të ndryshme.

Nëse kodi QR përmban informacione marketingu ose promovuese të lidhura ngushtë me një vendndodhje specifike gjeografike, mund të hasni kode QR si këto: (*) Në rrugë (*) Në banderola (*) në makina (*) të shtypura (*) kudo në botën offline

Është një mënyrë efektive për të promovuar diçka dhe për të kapërcyer hendekun midis vendndodhjes offline të një biznesi dhe aktiviteteve të tij në internet. Skanimi i kodeve të tilla QR është i thjeshtë pasi ato janë jashtë linje. Gjithçka që ju nevojitet është: (*) Merrni telefonin inteligjent (*) Hapni aplikacionin Kamera (*) Vendoseni kamerën tuaj në kodin QR

Kjo eshte! Telefonat inteligjentë modernë mund të skanojnë kodet QR me kamerat e tyre; ju nuk keni nevojë për pajisje speciale për këtë. Megjithatë, skanimi me një aparat fotografik mund të mos jetë aq i përshtatshëm, sepse kërkon një pamje paraprake të qartë të kodit QR dhe kamerat zakonisht ofrojnë një pamje paraprake të shkurtuar të lidhjeve të koduara. Nga ana tjetër, aplikacioni 7ID së pari shfaq një pamje paraprake të plotë të lidhjes në të cilën çon kodi QR. Kjo shton sigurinë; nëse dyshoni se lidhja është phishing, mund të shmangni mashtrimin.

Nëse kodi QR përmban informacione dixhitale që nuk i bashkëngjiten rreptësisht vendndodhjes gjeografike, kodet e tilla QR mund të dërgohen në internet: (*) Përmes mesazheve të çastit (si WhatsApp) (*) Përmes SMS (*) Me email (*) Në mediat sociale

Në këtë rast, kodet QR i ndihmojnë dërguesit të shmangin ndarjen e lidhjeve të gjata dhe shpesh thjeshtojnë ndërveprimin e marrësit me lidhjet. Për shembull, dikush mund t'ju dërgojë një kod QR pagese, të cilin mund ta skanoni për të gjetur se të gjitha fushat e marrësit dhe madje edhe shuma janë të mbushura paraprakisht. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shtypni dërgoni.

Këto kode QR janë shumë të përshtatshme, por gjasat janë që çdo gjë që merrni në internet, do ta hapni me telefonin tuaj inteligjent. Pra, si e skanoni një kod të tillë QR?

Si të skanoni një kod QR nga një foto?

Nëse keni marrë një kod QR në internet, veçanërisht në telefonin tuaj inteligjent, nuk mund ta skanoni atë me kamerën tuaj. Për të hyrë në të dhënat nga kode të tilla QR, së pari duhet t'i ruani ato në galerinë tuaj.

Nëse merrni një kod QR përmes mesazherëve si WhatsApp, mund ta shkarkoni në formatin e imazhit. Për ta bërë këtë, prekni dhe mbani mbi të dhe zgjidhni "Ruaj" nga menyja rënëse.

Nëse merrni një kod QR përmes emailit, ai zakonisht bashkëngjitet gjithashtu si skedar imazhi. Mund të prekni atë dhe do të hapet në smartphone tuaj në ekran të plotë. Këtu do të shihni një opsion për ta shkarkuar atë. Për më tepër, disa telefona inteligjentë (si iOS) mund të njohin kode të tilla QR dhe të ofrojnë t'i kornizojnë ato, duke i hapur ato në shfletuesin tuaj. Ndonëse kjo është shumë e përshtatshme, nuk ka asnjë pamje paraprake të sigurt për raste të tilla. Pra, nëse nuk jeni 100% i sigurt për kodin QR, këshillohet që fillimisht ta ruani atë në galerinë tuaj.

Pasi të ruhet në galerinë tuaj, më pas mund ta shkarkoni në aplikacionin 7ID për skanim.

Gjeneroni, skanoni dhe ruani kodet QR me telefonin tuaj

Për të skanuar, gjeneruar dhe ruajtur kodet tuaja QR, mund të përdorni një aplikacion shumëfunksional të quajtur 7ID. Me ndërfaqen e tij miqësore dhe minimaliste, 7ID ju mundëson të ruani kodet ekzistuese QR, të gjeneroni të reja, t'i skanoni dhe t'i ndani ato.

Nëse keni nevojë të skanoni një kod QR nga një fotografi ose pamje ekrani, ndiqni këto hapa: (*) Shkarkoni aplikacionin 7ID nga Google Play ose AppStore; (*) Nisni 7ID dhe shkoni te seksioni i kodeve QR & Bar; (*) Zgjidhni opsionin Zgjidh imazhin me kod; (*) Zgjidhni foton nga galeria juaj; (*) Pas një skanimi të shkurtër 7ID do të shikojë lidhjen e koduar në kodin QR; (*) Nëse keni nevojë të ruani këtë kod QR, shtoni emrin e tij në fushën e titullit; (*) Prekni Ruaj; (*) Prekni Hap lidhjen në kodin QR nëse është e nevojshme.

7ID do të krijojë një version të qartë në ekran të plotë të kodit QR nga fotografia dhe do ta ruajë atë. Nëse ju duhet t'i tregoni dikujt kodin QR ose ta ndani atë në internet, është vetëm një trokitje larg!

Aplikacioni 7ID: Skanoni, krijoni dhe ruani kodet QR
Aplikacioni 7ID: Shtoni një QR ose një kod bar
Aplikacioni 7ID: Ruani kodet QR në telefonin tuaj

Aplikacioni 7ID punon jo vetëm me QR por edhe me barkode. Hapat janë të njëjtë.

Këshilla sigurie për skanimin e kodit QR

Për sa kohë që kodet QR nuk skanohen, ato nuk paraqesin asnjë dëm për ju ose pajisjen tuaj. Prandaj, vetë kodet QR nuk janë të rrezikshëm. Sidoqoftë, lidhja e koduar në një kod QR mund të jetë e rrezikshme, ashtu si çdo lidhje tjetër në internet. Kjo është arsyeja pse, përpara se të skanoni një kod QR, sigurohuni që t'i përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme:

(*) A mund t'i besoj zotëruesit të këtij kodi QR? (*) A e kam marrë këtë kod nga dikush që njoh? (*) A mund të verifikoj se ku të çon ky kod QR?

Nëse i besoni personit që ju dërgon një kod QR dhe kuptoni se çfarë përfaqëson ky kod QR, jeni të sigurt për ta skanuar atë dhe ndiqni lidhjen. Megjithatë, duhet të siguroheni gjithashtu që kur skanoni kodin, skaneri juaj nuk e hap automatikisht lidhjen pa konfirmimin tuaj. Kjo mund të menaxhohet lehtësisht me aplikacionin 7ID, pasi shfaq një pamje paraprake të lidhjes së koduar në kodin QR dhe ju kërkon veprime të mëtejshme.

Mbani në majë të gishtave kodet që ju nevojiten!

7ID është një aplikacion shumëfunksional që mund të përdoret jo vetëm si skaner i kodit QR, por edhe për qëllimet e mëposhtme:

Lexo më shumë:

Kartë biznesi me kod QR (vCard): Si të krijoni dhe përdorni?
Kartë biznesi me kod QR (vCard): Si të krijoni dhe përdorni?
Lexo artikullin
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Lexo artikullin
Aplikacioni i gjeneratorit dhe ruajtjes së fjalëkalimeve të forta
Aplikacioni i gjeneratorit dhe ruajtjes së fjalëkalimeve të forta
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play