Aplikacioni i gjeneratorit dhe ruajtjes së fjalëkalimeve të forta

Në këtë epokë të inovacionit kibernetik, ku çdo gjë nga bravat e dyerve deri te llogaritë tona bankare është e lidhur online, është thelbësore që ne të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbrojtur informacionin tonë të vlefshëm. Të kesh një fjalëkalim të fortë është një pjesë thelbësore e kësaj mbrojtjeje.

Aplikacioni i gjeneratorit dhe ruajtjes së fjalëkalimeve të forta

Ky artikull do t'ju tregojë se si t'i mbani të sigurta të dhënat tuaja personale me gjeneratorin e sigurt të fjalëkalimit 7ID.

Tabela e përmbajtjes

Karakteristikat e një fjalëkalimi të fortë

Ndërsa shumica e faqeve të internetit i japin përparësi sigurisë, ka ende një shans të vogël për akses të paautorizuar ose vjedhje të të dhënave, që shpesh quhet hakerim. Krijimi i një fjalëkalimi të fortë mbetet një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur llogaritë tuaja dhe informacionet e ndjeshme nga hakerat e mundshëm.

Por çfarë e bën saktësisht një fjalëkalim të fortë? (*) Së pari, një fjalëkalim i fortë është relativisht i gjatë, me shumicën e ekspertëve që rekomandojnë të paktën 12 karaktere. Këto karaktere duhet të kombinojnë në mënyrë ideale shkronjat e mëdha dhe të vogla, numrat dhe simbolet. Ata duhet të shmangin parashikueshmërinë, që do të thotë se nuk ka fjalë fjalori, emra, data të rëndësishme ose informacione të tjera personale që janë lehtësisht të arritshme ose të hamendshme. (*) Së dyti, një fjalëkalim i mirë është unik për çdo llogari. Përdorimi i të njëjtit fjalëkalim në sajte të ndryshme e bën identitetin tuaj në internet më të prekshëm. Nëse një faqe interneti rrezikohet, të gjitha llogaritë tuaja mund të jenë në rrezik.

Lajmi i mirë është se ekziston një aplikacion 7ID Password Manager Falas - asistenti juaj i dobishëm, që jo vetëm që do t'ju ndihmojë të gjeneroni fjalëkalime të forta, por edhe t'i ruani ato në mënyrë të sigurt.

7ID: Gjeneruesi dhe ruajtja e fjalëkalimeve

7ID: Aplikacioni i gjeneruesit dhe ruajtjes së kodeve PIN dhe fjalëkalimeve
7ID: Ruani fjalëkalimet në telefonin tuaj
7 ID: Ruajtja e PIN-ve dhe fjalëkalimeve
7ID: Mbani fjalëkalimet tuaja të sigurta

Aplikacioni i gjeneratorit të fjalëkalimeve të rastësishme 7ID është një mjet i sigurt i krijuar për të krijuar dhe ruajtur fjalëkalime për ju, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për humbjen ose harrimin e atyre fjalëkalimeve komplekse dhe të rastësishme. Ai i mban ato të sigurta dhe të lehta për t'u gjetur kur nevojitet, gjë që është tepër e përshtatshme.

Mund të ruani shtatë kode falas. Mund të përmirësoni në Abonimin Pro për një tarifë të vogël për të zhbllokuar hapësirën e ruajtjes së pakufizuar.

Si siguron sigurinë 7ID?

Për të garantuar sigurinë e të dhënave tuaja të vlefshme, aplikacioni 7ID Secure Password Storage përdor veçori novatore si:

(*) Teknologjia e fshehjes dhe memorizimit të kodit: Kur futni kodin tuaj në gjeneratorin e fjalëkalimit të lehtë për t'u mbajtur mend 7ID, aplikacioni e maskon atë me zgjuarsi brenda një sekuence numrash që duhet të mbani mend. Kjo e bën kodin tuaj tepër të vështirë për ta marrë me mend të tjerët. (*) Emërtimi i kodit për mbrojtje të shtuar: Ju mund të caktoni emra ose etiketa unike për secilin kod për të përmirësuar organizimin tuaj të fjalëkalimit. Ne rekomandojmë përdorimin e emrave të fshehtë ose të palidhur për të siguruar që edhe nëse dikush i paautorizuar hyn në aplikacion, qëllimi i kodeve do të mbetet i paidentifikuar. (*) Akses i personalizuar dhe shikim i sigurt: Qasja ekskluzive siguron që vetëm ju mund të shikoni informacionin e ruajtur. Nëse keni nevojë të shikoni një fjalëkalim, i gjithë kombinimi numerik do të jetë i dukshëm, por vetëm ju do të dini vendndodhjen e kodit tuaj brenda tij. Nëse kujtesa juaj dështon, ekziston një veçori "shfaq kodin" për t'u përdorur vetëm kur jeni të sigurt se jeni vetëm.

Fillimi me 7ID

Fillimi me një gjenerues të fjalëkalimeve pa pagesë 7ID është i lehtë. Thjesht bëni sa më poshtë: (*) Instaloni aplikacionin në pajisjen tuaj. (*) Shkoni te seksioni i kodeve PIN (ai është caktuar si për PIN-et e bankës ashtu edhe për fjalëkalimet me gjatësi deri në 10 karaktere). (*) Prekni "Kodi i ri ose PIN". (*) Zgjidhni opsionin "Generate" në fund të ekranit. Për fjalëkalimin më të fortë, zgjidhni "Vetëm shifra" dhe caktoni numrin maksimal të karaktereve (deri në 10) (*) Dilni me një kapje për fjalëkalimin tuaj. Rekomandohet të jepni një emër që nuk është më i dukshëm, në mënyrë që vetëm ju të kuptoni se për çfarë llogarie është. (*) Mësoni përmendësh vendndodhjen e fjalëkalimit në figurë ose përdorni funksionin "Trego kodin" për ta shfaqur atë.

Më shumë se thjesht një aplikacion falas i menaxherit të fjalëkalimeve! Karakteristikat e 7ID

7ID nuk është menduar të jetë vetëm një fjalëkalim. Eksploroni veçori të tjera të këtij aplikacioni gjithçka-në-një:

!!!HTML!!! (*) Redaktuesi i Fotos së ID-së: Shndërrojini me lehtësi fotot tuaja në imazhe të përmasave të pasaportës që plotësojnë standardet globale të ID-së. (*) Menaxheri i QR dhe Barkodit: Organizoni dhe ruani kodet tuaja QR, vCard dhe kartat e besnikërisë në një vend të përshtatshëm. (*) Mjeti E-Signature: Krijoni nënshkrimin tuaj dixhital dhe shtojeni lehtësisht në PDF, Word dhe lloje të ndryshme skedarësh.

Këshilla për fjalëkalime të paharrueshme por të sigurta

Ardhja me një fjalëkalim të fortë dhe të paharrueshëm mund të duket si përpjekje për të vendosur katrorin e një rrethi, por ka truke për ta bërë më të thjeshtë:

(*) Krijoni një frazë kalimi duke përdorur një varg fjalësh të palidhura ose një frazë kuptimplotë. Për shembull, kombinoni fjalë që kanë diçka për ju, por që nuk merren me mend lehtë. Shembull: fjalëkalimi "Mfhotr123!" qëndron për "Familja ime hails from the Rolling hills123!". Ose: "Të jesh apo të mos jesh, kjo është çështja" mund të shndërrohet në "Tb0n2b,T1tq!" (*) Përfshini shkronja të mëdha dhe të vogla, numra dhe karaktere speciale në frazën ose fjalëkalimin tuaj. Kjo ndihmon në rritjen e kompleksitetit të tij. (*) Shmangni sekuencat lehtësisht të hamendshme si "123456" ose frazat e zakonshme. Zgjidhni kombinime unike për ta bërë fjalëkalimin tuaj më rezistent ndaj përpjekjeve të hakimit. (*) Synoni për fjalëkalime më të gjata, pasi ato priren të jenë më të sigurta. Një minimum prej 12 karakteresh është një vend i mirë për të filluar. (*) Mos i ripërdorni kurrë fjalëkalimet nëpër llogari. Përdorni një fjalëkalim unik për çdo hyrje për të parandaluar një shkelje të vetme nga komprometimi i llogarive të shumta. (*) Merrni parasysh ndryshimin e fjalëkalimeve tuaja rregullisht, veçanërisht për llogaritë kritike. Përditësimet e rregullta mund të forcojnë më tej sigurinë tuaj.

Masat e Sigurisë Përtej Fjalëkalimeve

Ndërsa fjalëkalimet e forta janë kritike, ato nuk duhet të jenë mbrojtja juaj e vetme kundër kërcënimeve kibernetike. Për të maksimizuar sigurinë e kodeve tuaja, merrni parasysh masat shtesë të sigurisë:

(*) Autentifikimi me dy faktorë (2FA) është një shtresë shtesë sigurie që kërkon që ju të konfirmoni identitetin tuaj pasi të keni futur fjalëkalimin tuaj. Kjo mund të bëhet përmes një OTP (Fjalëkalimi një herë) i dërguar në telefonin tuaj ose një email. (*) Vërtetimi biometrik siguron gjithashtu një nivel më të lartë sigurie. Kjo teknologji përdor karakteristika unike biologjike si shenjat e gishtërinjve, njohjen e fytyrës apo edhe skanimet e retinës për të konfirmuar identitetin. (*) Mbani të përditësuara pajisjet dhe aplikacionet tuaja. Përditësimet shpesh sjellin përmirësime të sigurisë që mbrojnë kundër kërcënimeve të reja. Ky hap, megjithëse në dukje i parëndësishëm, mund të japë një nxitje të konsiderueshme për sigurinë tuaj.

Si përfundim, megjithëse nuk mund të eliminojmë plotësisht kërcënimet kibernetike, ne mund të forcojmë ndjeshëm mbrojtjen tonë duke krijuar fjalëkalime të forta dhe duke zbatuar masa shtesë sigurie.

Mbani mend, në botën kibernetike, fjalëkalimi juaj është linja juaj e parë e mbrojtjes. Sigurohuni që të jetë i fortë me aplikacionin e ruajtjes së fjalëkalimit 7ID!

Lexo më shumë:

Këshilla për sigurinë e ATM-ve: Mbani PIN-in tuaj të sigurt
Këshilla për sigurinë e ATM-ve: Mbani PIN-in tuaj të sigurt
Lexo artikullin
Aplikacioni për fotografitë e vizave të Singaporit: Bëni një fotografi të përputhshme me telefonin tuaj
Aplikacioni për fotografitë e vizave të Singaporit: Bëni një fotografi të përputhshme me telefonin tuaj
Lexo artikullin
Si të gjeni numrin tuaj PIN për kartën tuaj të debitit
Si të gjeni numrin tuaj PIN për kartën tuaj të debitit
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play