Si të gjeni numrin tuaj PIN për kartën tuaj të debitit

Vendosja e gabuar ose harrimi i PIN-it të kartës suaj të debitit mund të jetë një sherr. Një PIN i kujtuar gabim ose i humbur pengon transaksionet tuaja dhe pengon kryerjen e pandërprerë bankare. Ky artikull do t'ju përshkruajë hapat se si të gjeni numrin PIN për kartën tuaj të debitit dhe ta ruani atë në mënyrë të sigurt me një aplikacion shumëfunksional 7ID.

Si të gjeni numrin tuaj PIN për kartën tuaj të debitit

Tabela e përmbajtjes

Çfarë është një numër PIN?

Një PIN është shkurtim i numrit personal të identifikimit. Në thelb, ai vepron si fjalëkalimi juaj, zakonisht i përbërë nga shifra numerike. Edhe pse më së shpeshti lidhet me institucionet financiare për aksesin dhe autorizimin e llogarive bankare, dobia e tij shtrihet në shumë aplikacione të tjera.

Për shkak të shkathtësisë së tyre, kodet PIN përdoren në identitete të ndryshme dixhitale. Ato shërbejnë si një element thelbësor sigurie në enkriptimin e pajisjeve, sigurimin e aksesit në telefonat celularë dhe madje edhe funksionimin në sistemet e sigurisë së shtëpisë. Si i tillë, PIN mishëron një çelës dixhital universal që forcon aksesin e sigurt nëpër platforma të shumta.

Ku dhe si e merrni PIN-in tuaj fillimisht?

Procesi tipik i marrjes së një karte debiti fillon kur një individ hap një llogari bankare ose kërkon një kartë debiti nga banka e tij ekzistuese. Institucioni bankar zakonisht do t'i dërgojë me postë klientit kartën e debitit të sapokrijuar pas miratimit.

Numri personal i identifikimit (PIN) zakonisht dërgohet veçmas në një zarf të mbyllur. Ndonjëherë, banka i lejon klientit të vendosë PIN-in e tij unik përmes një portali bankar online ose gjatë një vizite në një degë lokale. Kjo dispozitë e veçantë PIN shton një shtresë shtesë sigurie për të parandaluar përdorimin e paautorizuar nëse karta e debitit kapet në tranzit. Ju do ta merrni PIN-in tuaj ose me postë, nëpërmjet internetit ose direkt nga banka juaj.

Rëndësia e memorizimit të PIN-it tuaj

Mbajtja në mend e kodit PIN është thelbësore për ruajtjen e komoditetit dhe sigurisë. Ky numër unik vepron si nënshkrimi juaj dixhital, duke lehtësuar transaksionet efikase duke mbrojtur nga aksesi i paautorizuar në llogaritë tuaja.

Duke memorizuar PIN-in tuaj, ju eliminoni rrezikun e zbulimit të tij nga palët keqdashëse, duke ruajtur asetet tuaja financiare. Gjithashtu siguron transaksione të qeta dhe pa probleme, qoftë në ATM apo terminale të pikave të shitjes. Mbajtja në mend e kodit PIN rrit sigurinë dhe e bën më të lehtë përdorimin e financave dixhitale.

Lexoni më tej për të mësuar se si t'i mbani mend të gjitha kodet PIN duke përdorur aplikacionin 7ID në mënyrë efikase.

Si të gjeni PIN-in tuaj të harruar

Këtu janë hapat që duhen ndjekur nëse harroni kodin PIN të kartës së debitit: (*) Nëse disponohet, përdorni faqen e internetit të bankës ose aplikacionin celular për të rivendosur kodin PIN të kartës së debitit. Kjo është shpesh metoda më e shpejtë. (*) Nëse kjo nuk është e mundur, vizitoni personalisht degën tuaj të bankës me një ID të vlefshme dhe ata mund të jenë në gjendje të rivendosin menjëherë PIN-in tuaj. (*) Nëse vizita në një degë nuk është e mundur, telefononi bankën tuaj. Ata mund të kenë nevojë t'ju dërgojnë një PIN të ri për arsye sigurie. (*) Disa banka ju lejojnë të ndryshoni kodin PIN përmes faqes së tyre të internetit ose qendrës së ndihmës së aplikacionit, zakonisht nën Cilësimet e Sigurisë ose Personale. (*) Përndryshe, një PIN i ri zakonisht mund të vendoset përmes aplikacionit celular të bankës ose sistemit bankar në internet. (*) Një përfaqësues i shërbimit të klientit të bankës mund të jetë gjithashtu në gjendje të marrë PIN-in tuaj përmes telefonit. (*) Nëse nuk mund të përdorni kodin PIN në internet, mund t'ju duhet të kontaktoni drejtpërdrejt bankën tuaj. (*) Është e rëndësishme të korrigjoni menjëherë një PIN të harruar, pasi mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të bërë blerje ose tërheqje nga ATM.

Mbani mend, si një masë paraprake sigurie, nuk duhet të mbani kurrë kodin PIN të shkruar me vete në kartën tuaj të debitit në rast se është vendosur gabim ose vjedhur. Në vend të kësaj, ju mund ta shkruani atë dhe ta mbani të sigurt në shtëpi.

Si e gjeni numrin tuaj PIN në telefonin tuaj?

Në disa raste, mund ta gjeni kodin PIN të kartës së debitit në telefonin tuaj duke përdorur aplikacionin celular të bankës tuaj, nëse është i disponueshëm, për ta rivendosur atë. Nëse jeni duke përdorur një aplikacion special të ruajtjes së PIN-it 7ID, mund të gjeni cilindo nga PIN-at tuaj në këtë kasafortë dixhitale në një kohë të shkurtër: (*) Aplikacioni do të shfaqë kombinimin. Me siguri, ju jeni i vetmi që mund të mbani mend vendndodhjen e saktë të kodit. (*) Nëse harroni vendndodhjen, ekziston një funksion "Trego kodin", por sigurohuni që të mos ketë njeri përreth për të parandaluar hyrjen e paautorizuar.

Si ta zhbllokoj kartën time të debitit pasi të keni futur 3 herë kodin PIN të gabuar?

Nëse e futni gabim PIN-in e kartës tuaj të debitit tre herë, karta juaj do të bllokohet përkohësisht. Për ta zhbllokuar atë, mund të provoni opsionet e mëposhtme: (*) Përdorni një ATM: Fusni kartën tuaj, futni kodin PIN të saktë (i disponueshëm në aplikacion) dhe ndiqni sekuencën "Shërbimet PIN" dhe më pas "Shkyçja PIN" për të zhbllokuar GJILPERE. (*) Nëpërmjet faqes së internetit të bankës ose aplikacionit: Provoni të rivendosni kodin PIN. Nëse nuk disponohet, banka juaj mund të kërkojë një vizitë personalisht, një telefonatë ose një PIN të ri që t'ju dërgohet me postë. Zakonisht kërkohet vërtetimi i ID-së për një rivendosje të PIN-it personalisht. (*) Me telefon: Telefononi qendrën e shërbimit ndaj klientit të bankës suaj. (*) Me kërkesë formale: Nëse asnjë nga opsionet e mësipërme nuk funksionon, merrni parasysh t'i shkruani një letër zyrtare bankës tuaj duke kërkuar të zhbllokoni kartën tuaj të ATM.

Mbajtja e kodit PIN të sigurt me aplikacionin 7ID: udhëzim

7ID: Shtoni një kod të ri PIN ose krijoni atë
7ID: Mbani në mënyrë të sigurt kodet tuaja PIN në një aplikacion
7ID: Qasuni në mënyrë të sigurt kodet tuaja PIN në një vend publik

Po kërkoni një mjet të thjeshtë për të menaxhuar dhe siguruar PIN-et tuaja? Mos kërkoni më tej. Ndiqni rekomandimet e listuara më poshtë dhe mbajeni PIN-in tuaj të sigurt me aplikacionin 7ID: (*) Filloni duke shkarkuar dhe instaluar aplikacionin 7ID - dollapi juaj dixhital përfundimtar i krijuar për të mbrojtur të gjithë kodet PIN të rëndësishme. (*) Përdorni teknologjinë e fshehjes dhe memorizimit të kodit. Kjo veçori 7ID ruan kodin tuaj aktual në një grup numrash. Të kujtosh pozicionin e saktë të kodit tënd në këtë përzierje numrash mbron PIN-in tënd nga thyerja, edhe nëse dikush ka akses në kombinimin tënd. (*) Përdorni emërtimin e kodit për të etiketuar dhe organizuar kode të shumta. Kjo shton një shtresë shtesë sigurie duke e bërë qëllimin e kodeve të padeshifrueshëm për shikuesit e mundshëm të paautorizuar. (*) Akses i personalizuar dhe shikim i sigurt. Të dhënat tuaja të ruajtura në aplikacion janë të aksesueshme vetëm për ju. Kur shikoni PIN-in tuaj, aplikacioni do të shfaqë numra të ndryshëm, ku vetëm ju e dini pozicionin e saktë të kodit. Nëse ndodh që të vendosni gabim vendndodhjen e kodit, funksioni "Trego kodin" është i dobishëm. Megjithatë, mos harroni ta përdorni këtë veçori në mënyrë private për sigurinë optimale.

Me këto udhëzime, mund të ndiheni të sigurt për sigurinë e kodeve PIN me aplikacionin 7ID.

Arsyet për ndryshimin e kodit PIN

Ndryshimi i kodit PIN të kartës suaj të debitit është thelbësor për parandalimin e mashtrimit. Këtu janë disa skenarë ku mund të jetë i nevojshëm një ndryshim: (*) Shkelje PIN: Ndryshoni menjëherë PIN-in tuaj nëse mendoni se është komprometuar, qoftë nga humbja, vjedhja ose zbulimi i paautorizuar. (*) Ndryshimi rutinë: Shumë banka sugjerojnë ndryshimin e PIN-it tuaj çdo tre deri në gjashtë muaj për siguri, megjithëse nuk ka një rregull të fortë dhe të shpejtë. (*) PIN që mund të merret lehtësisht: Nëse kodi PIN aktual është shumë i dukshëm, ndryshoje atë në diçka më të sigurt. (*) PIN i harruar: Nëse nuk e mbani mend kodin PIN, merrni ose rivendosni atë nëpërmjet faqes së internetit të bankës, aplikacionit celular, shërbimit të klientit ose duke vizituar një degë.

A ndryshon PIN-i juaj kur merrni një kartë të re?

Nëse merrni një kartë debiti zëvendësuese, PIN-i juaj do të jetë i njëjtë me atë të vjetër, përveç nëse keni kërkuar një të re kur keni raportuar humbjen ose vjedhjen e kartës suaj të vjetër. Megjithatë, nëse doni të ndryshoni PIN-in e kartës suaj të debitit, shumica e bankave ofrojnë disa mënyra për ta bërë këtë, megjithëse procedurat ndryshojnë.

Si të ndryshoni PIN-in e kartës së kreditit?

Për të ndryshuar PIN-in e kartës suaj të kreditit, merrni parasysh opsionet e mëposhtme: (*) Telefononi shërbimin e klientit të lëshuesit të kartës tuaj duke përdorur numrin në kartën tuaj. (*) Kontrolloni faqen e internetit të bankës tuaj ose aplikacionin celular për një opsion "ndryshimi i PIN". Nëse jo, merrni parasysh të vizitoni bankën tuaj ose të flisni me një agjent të drejtpërdrejtë. (*) Përdorni ATM-në e lëshuesit tuaj për të ndryshuar kodin PIN duke ndjekur udhëzimet në ekran. (*) Telefononi qendrën e shërbimit ndaj klientit të bankës suaj. (*) Përdorni faqen e internetit të bankës për të ndryshuar PIN-in tuaj. Hyni, zgjidhni skedën "Kartë krediti" dhe më pas zgjidhni "Ndrysho PIN". Verifikoni OTP-në e dërguar në telefonin tuaj celular, zgjidhni një PIN të ri 4-shifror, konfirmoni dhe dorëzojeni për rivendosje të PIN-it.

Ndryshimi i kodit PIN të kartës së kreditit është një hap i rëndësishëm për të mbrojtur llogarinë tuaj nga mashtrimi. Përdorni aplikacionin 7ID PIN Safeguard për të forcuar mbrojtjen e të gjithë kodeve tuaja thelbësore PIN.

Këshilla shtesë për ruajtjen e kodit PIN

Këtu janë disa strategji efektive për mbrojtjen e kodit PIN: (*) Zgjidhni me mençuri: Zgjidhni një kod PIN që nuk është i qartë ose i lehtë për t'u deshifruar, si data e lindjes, numri i telefonit ose sekuencat kryesore si 1234. (*) Jini të paparashikueshëm : PIN-i juaj duhet të jetë në mënyrë ideale një kombinim i rastësishëm numrash, duke e bërë më të vështirë hamendjen për mashtruesit. (*) Përdorni biometrikë: Përdorni biometrikë të tillë si gjurmët e gishtave ose njohjen e fytyrës për siguri të shtuar. (*) Kujtesa mbi letër: Shmangni shkrimin e kodit PIN kudo, veçanërisht në kartë ose në portofolin tuaj. Kjo zvogëlon rrezikun e vjedhjes. (*) Përditësime të rregullta: Ndryshoni PIN-in tuaj periodikisht për të zvogëluar më tej gjasat e aksesit të paautorizuar. (*) Ruani konfidencialitetin: Asnjëherë mos e ndani PIN-in tuaj me askënd, duke përfshirë miqtë e ngushtë dhe punonjësit e bankës. (*) Hyrja diskrete: Përdorni maturi kur futni PIN-in tuaj në ATM-të publike ose pikat e pagesave për të shmangur zhveshjen ose shfletimin e shpatullave.

Me aplikacionin 7ID, nuk duhet të përballeni më me zhgënjimin e shkaktuar nga kodet PIN të harruar ose të gabuar. Me këtë njohuri, ju mund të shijoni një përvojë bankare të qetë, të sigurt dhe pa probleme.

Lexo më shumë:

Si të ruani kartat e besnikërisë në telefonin tuaj?
Si të ruani kartat e besnikërisë në telefonin tuaj?
Lexo artikullin
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Lexo artikullin
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play