Bërja e një fotografie 4×6 me telefon

Lundrimi në botën e fotografimit të dokumenteve mund të jetë një sfidë, veçanërisht kur bëhet fjalë për kapjen e imazheve në madhësi specifike, siç është formati 4×6. Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si mund ta thjeshtoni këtë proces.

Bërja e një fotografie 4×6 me telefon

Tabela e përmbajtjes

Kuptimi i Kërkesës për Foto 4×6

Nëse po pyesni se sa e madhe është fotografia 4×6 — është një printim standard fotografie me madhësi 4×6 që mat 4 centimetra në lartësi dhe 6 centimetra në gjerësi. Dimensionet e një fotografie 4×6 cm janë afërsisht 1,57 inç me 2,36 inç, duke ndjekur një raport standard të pamjes 2:3. Kjo madhësi është ideale për korniza dhe albume standarde dhe nuk kërkon prerje ose ndryshim të madhësisë, kjo është arsyeja pse është kaq e njohur.

Përdorimi i zakonshëm për fotografitë 4×6

Madhësia e fotografisë 4 me 6 ka shumë përdorime: (*) Aplikime për pasaporta dhe viza. (*) Printimi i fotove tradicionale, si portrete familjare dhe foto pushimesh. (*) Madhësia e fotografisë 6×4 është një madhësi standarde për krijimin e kartolinave dhe kartolinave të personalizuara përshëndetëse, duke shtuar një prekje unike në mesazhet e përbashkëta. (*) Përshtatet lehtësisht në korniza të ndryshme fotografish dhe është një madhësi e preferuar për ekranet në mur dhe tavolinë. (*) Mënyrat kreative për të shfaqur fotot 4×6 shkojnë përtej kornizave dhe përfshijnë varëse fotografish, banderola dhe kavaleta. (*) Postimi i fotografive 4×6 është një fllad sepse ato përshtaten lehtësisht në zarfet standarde.

Në përgjithësi, madhësia e figurës 4×6 përdoret zakonisht për aplikime për pasaporta dhe viza, printim fotografish, shfaqje fotografish dhe postim fotografish.

Ku kërkohet zakonisht madhësia e fotografisë 4×6?

Fotografia me madhësi 4×6 shpesh kërkohet për dokumente të rëndësishme. Për shembull, është zakonisht një kërkesë kryesore për aplikimet për viza dhe fotografitë e pasaportave në disa vende, ku identifikimi i qartë luan një rol të rëndësishëm. Madhësia prej 4 cm në lartësi dhe 6 cm në gjerësi është një madhësi standarde për fotografitë e identitetit, e cila është veçanërisht e zakonshme në vendet arabe dhe të Lindjes së Mesme.

Sa është madhësia e fotografisë 4×6 në centimetra?

Përafërsisht, një foto 4×6 ka përmasa rreth 10×15 cm. Vini re se madhësia e saktë e një fotografie 4×6 mund të ndryshojë pak në varësi të shërbimit të printimit ose printerit të fotografive që përdorni.

Cilat janë dimensionet e fotografive dixhitale 4×6 për aplikacionet online?

Dimensionet e sakta dixhitale për një foto 4×6 varen nga rezolucioni i imazhit, ose DPI (pika për inç). Disa shembuj ilustrojnë përmasat dixhitale për këtë madhësi fotografie: (*) Në rezolucion 72 DPI, 4×6 në piksele është 432 × 288. (*) Në rezolucion 150 DPI, një foto 4×6 është 1200 × 900 piksele. (*) Me rezolucion 300 DPI, një fotografi 4×6 është 1800 × 1200 piksele. (*) Me rezolucion 300 DPI, një fotografi 4×6 është 1200 × 1800 piksele.

Rezolucione të ndryshme ose DPI mund të ndikojnë në dimensionet dixhitale. Për fat të mirë, ekziston një mjet i veçantë—Aplikacioni 7ID—që mund t'ju ndihmojë të ndryshoni madhësinë e imazheve në 4×6 cm ose inç pa humbur cilësinë.

Aplikacioni 7ID: Krijuesi i fotografive 4×6

Aplikacioni 7ID: Bëni një foto 4x6 me telefon
Aplikacioni 7ID: Aplikacioni Foto 4x6
Aplikacioni 7ID: 4x6 Foto Sfondi i bardhë
Aplikacioni 7ID: Shembull fotografie 4x6

Prezantimi i aplikacionit 7ID—një platformë intuitive për përdoruesit e Android dhe iPhone për të krijuar, modifikuar dhe konvertuar fotografi dokumentesh. Projektuar si për paraqitjet online dhe jashtë linje, ai përfshin disa veçori për një përvojë të qetë:

Marrja e një fotografie pasaporte me iPhone ose Android: Këshilla të përgjithshme

Për të kapur një fotografi pasaporte me cilësi të lartë me një iPhone ose Android, duhet të respektoni kriteret specifike: (*) Zgjidhni një sfond të qartë, të ndriçuar mirë, pa hije, tekstura ose vija. (*) Qëndroni rreth tre këmbë larg nga telefoni juaj dhe sigurohuni që po shikoni drejt kamerës. (*) Mbani një shprehje neutrale të fytyrës: Mbani kokën drejt, sytë hapur dhe gojën mbyllur. (*) Sigurohuni që e gjithë fytyra juaj, duke përfshirë pjesën e sipërme të qafës dhe shpatullave, të jetë plotësisht e dukshme. (*) Mos vishni syze, kapele, hije, filtra ose veshje që duken si uniformë. (*) Pasi të keni marrë foton, ngarkoni atë në 7ID për modifikim, duke garantuar që të përfundoni me një foto të përshtatshme.

Si të printoni një foto 4×6 nga telefoni juaj?

Disa situata kërkojnë një kopje fizike të një fotografie 4×6, të tilla si disa aplikime për viza ose kur autoritetet lokale kërkojnë kopje fizike të fotografisë për qëllime identifikimi. Aplikacioni 7ID adreson këtë nevojë!

Aplikacioni 7ID ofron dy formate fotografish: (*) Një shabllon fotografik pasaporte të printuar pa pagesë 4×6 që prodhon katër fotografi individuale 4×6 për fletë që mund të shkurtohen mjeshtërisht dhe t'i bashkëngjiten aplikacionit tuaj. (*) Një foto pasaporte dixhitale 4×6 për aplikimet tuaja online. Për të printuar në madhësinë 4×6 duke ruajtur cilësinë më të lartë, rekomandohet një rezolucion prej të paktën 1200×1800 piksele.

Është e rëndësishme të zgjidhni një shërbim printimi të besueshëm që siguron një përvojë të qetë. Zgjidhni shërbime që ofrojnë printime me cilësi të lartë që kapin çdo detaj pa pikselim ose shtrembërim imazhi. Mbani në mend se saktësia e një fotografie 4×6 mund të luajë një rol kritik në miratimin e dokumentit.

Me prezantimin e shërbimeve të tilla si aplikacioni 7ID, mund të kapni, rregulloni dhe prodhoni me lehtësi foto 4×6 me cilësi të lartë duke përdorur vetëm telefonin tuaj celular, pavarësisht nga niveli i ekspertizës suaj fotografike. Ndërsa bota dixhitale vazhdon të evoluojë, aplikacionet si 7ID po udhëheqin rrugën, duke thjeshtuar procesin dhe duke sjellë cilësinë dhe komoditetin në një nivel të paparë.

Lexo më shumë:

Aplikacioni i fotografisë së pasaportës irlandeze
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës irlandeze
Lexo artikullin
Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Lexo artikullin
Aplikacioni i Fotografisë së Vizës Indiane
Aplikacioni i Fotografisë së Vizës Indiane
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play