Si të bëni një foto K-ETA me një telefon

Një udhëtim emocionues në Korenë e Jugut ju pret dhe K-ETA—Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Kore—qëndron mes jush dhe jetës së gjallë të rrugëve të Seulit ose tempujve paqësorë budiste të Busanit. Por mos u shqetësoni! Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si të thjeshtoni procesin e aplikimit tuaj K-ETA dhe thjesht të bëni fotografinë e përsosur K-ETA duke përdorur telefonin tuaj dhe aplikacionin 7ID K-ETA Photo.

Si të bëni një foto K-ETA me një telefon

Tabela e përmbajtjes

Rregullat e K-ETA për hyrjen në Korenë e Jugut

Udhëtarët që hyjnë në Korenë e Jugut nga një vend pa viza ose pa viza duhet të marrin një Autorizim Elektronik të Udhëtimit të Koresë (K-ETA). K-ETA është një autorizim udhëtimi në internet që duhet të sigurohet të paktën 72 orë përpara nisjes për në Korenë e Jugut. Megjithatë, turistët amerikanë dhe udhëtarët e biznesit për vizita prej 90 ditësh ose më pak ndërmjet 1 prillit 2023 dhe 31 dhjetorit 2024, përjashtohen nga kjo kërkesë.

Për të aplikuar, vizitoni portalin zyrtar K-ETA ( https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do ), i aksesueshëm si në PC ashtu edhe në pajisjet mobile. Ju lutemi vini re se K-ETA është një leje me shumë hyrje e vlefshme për 2 vjet pas mbërritjes. Aplikantët duhet të aplikojnë sipas kombësisë së pasaportës që do të përdorin.

Sigurohuni që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për vizitën tuaj të synuar dhe të jetë nën klasifikimin e rregullt. Çdo ndryshim në detajet e pasaportës do të kërkojë një aplikim të ri K-ETA.

Udhëzimet e Aplikimit K-ETA

Për të aplikuar për K-ETA, filloni procesin tuaj të aplikimit në faqen e internetit të K-ETA ( https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do ). K-ETA është e hapur për qytetarët e vendeve të pranueshme dhe është një dokument udhëtimi me shumë hyrje i vlefshëm për 2 vjet pas mbërritjes. Sigurohuni që të keni të njëjtën kombësi si pasaporta që keni ndërmend të përdorni.

Ju lutemi ndiqni këto udhëzime të thjeshta për të mësuar se si të plotësoni aplikacionin K-ETA:

  1. Vizitoni faqen e internetit të K-ETA ( https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do ), në mënyrë ideale 72 orë para nisjes.
  2. Plotësoni të dhënat tuaja personale: (*) Emrin, datën e lindjes dhe kombësinë tuaj. (*) Informacioni i pasaportës suaj, duke përfshirë numrin tuaj të pasaportës, datën e lëshimit dhe datën e skadimit. (*) Informacioni juaj i udhëtimit, duke përfshirë datat e mbërritjes dhe nisjes, informacionin e fluturimit dhe rezervimet e hoteleve. (*) Informacioni juaj i kontaktit, duke përfshirë adresën tuaj të emailit dhe numrin e telefonit.
  3. Ngarko një foto të fundit të madhësisë së pasaportës.
  4. Paraqisni aplikacionin tuaj.
  5. Dërgoni një pagesë prej 10,000 KRW (rreth 9-10 dollarë), së bashku me 300 KRW për tarifa shtesë.
  6. Prisni miratimin dhe pranimin tuaj.

Ju lutemi mbani mend se qytetarët amerikanë që vizitojnë Korenë për 90 ditë ose më pak nga 1 prilli 2023 deri më 31 dhjetor 2024, nuk kanë nevojë për K-ETA.

Një pasaportë e rregullt e vlefshme kërkohet në ditën e udhëtimit, dhe ata që marrin një pasaportë të re duhet të aplikojnë për një K-ETA të re.

Merrni menjëherë foton tuaj të aplikacionit K-ETA me aplikacionin tonë Falas të Fotos ID

7 ID: K-ETA Visa Photo App
7 ID: K-ETA Photo Maker
7ID: Redaktori i sfondit të fotografive K-ETA
7ID: Shembull Foto K-ETA

Përshpejtoni aplikacionin tuaj K-ETA me ndihmën e aplikacionit tonë Falas 7ID Photo. Regjistroni një selfie në çdo sfond duke përdorur telefonin tuaj inteligjent dhe ngarkoni atë në aplikacionin tonë të veçantë të fotografive. Aplikacioni 7ID do të kujdeset për të gjitha aspektet teknike për të siguruar që fotografia juaj të përputhet me kërkesat e K-ETA.

Ndryshoni madhësinë e figurës në formatin K-ETA

Kur aplikoni për K-ETA, fotografia juaj duhet të jetë më pak se 700×700 pixel. Madhësia standarde e fotografisë K-ETA nuk duhet të kalojë 100 KB.

Përdorni aplikacionin 7ID Photo për K-ETA për të ndryshuar madhësinë e imazhit tuaj në matjet e kërkuara, si p.sh. madhësia e kokës dhe vija e syve, duke zgjedhur vendin dhe llojin e dokumentit. Aplikacioni do të përshtatet automatikisht me specifikimet e duhura.

Zëvendësoni sfondin me një të bardhë të thjeshtë

Eliminoni me lehtësi sfondin për foton K-ETA dhe kaloni në një sfond të bardhë të thjeshtë që plotëson kërkesat e dokumentit zyrtar. Ju mund ta bëni këtë me një rrëshqitës të thjeshtë në të majtë në versionin tonë falas të 7ID. Nëse dëshironi të bëni një fotografi në çdo lloj sfondi, rekomandohet të përdorni algoritme me pagesë.

Kur të zgjidhni një version me pagesë 7ID?

7ID ofron një shërbim fotografik falas me ID, ideal për materiale jo kritike, ku ne ju udhëzojmë në kapjen e një imazhi të saktë. Ne ofrojmë gjithashtu një mjet për ndryshimin e madhësisë për fotot ekzistuese të pasaportave. Megjithatë, përsosmëria në rezultatin përfundimtar nuk është e garantuar pasi ky është një shërbim falas.

Përndryshe, veçoritë tona premium integrojnë teknologjinë e përparuar të AI për redaktimin superior të fotografive. Ne garantojmë rezultatin përfundimtar me mbështetje teknike, zëvendësime falas ose një rimbursim të plotë nëse nuk është i kënaqshëm. Ne e rekomandojmë këtë shërbim me pagesë për dokumente të rëndësishme si pasaporta, patentë shoferi ose viza, veçanërisht ato me origjinë amerikane ose evropiane, ose për lotarinë DV, pasi 7ID i jep përparësi trajtimit të kujdesshëm të aspekteve thelbësore.

Lista kontrolluese e kërkesave të fotografive të K-ETA

Si pjesë e procesit elektronik, aplikantët duhet të ngarkojnë një foto dixhitale. Specifikimet e kërkuara të fotografisë së pasaportës përfshijnë sa vijon:

Detajet teknike: (*) Formati: JPG/JPEG (*) Madhësia e fotografisë K-ETA: Nën 100 KB (*) Përmasat: 700×700 piksel ose më pak

Udhëzuesi fotografik K-ETA: (*) E gjithë fytyra juaj dhe një pjesë e sipërme e gjoksit duhet të jenë në qendër të shkrepjes. (*) Tiparet tuaja duhet të jenë qartë të dukshme. (*) Nuk lejohen ndryshime apo shtrembërime dixhitale. (*) Mbani një shprehje neutrale dhe shikoni drejtpërdrejt kamerën. (*) Shmangni mbajtjen e syzeve me lente të lyer ose me korniza të trasha. (*) Lejohen vetëm veshjet e kokës fetare ose mjekësore të nevojshme, me kusht që të mos errësojnë fytyrën.

Dëshironi të siguroheni që fotografia juaj është e përsosur për aplikacionin K-ETA? Përdorni aplikacionin 7ID K-ETA Photo Editor.

Si të bashkëngjitni foto në aplikacionin tuaj K-ETA?

Për të bashkangjitur një fotografi në aplikacionin tuaj K-ETA, ndiqni këto hapa: (*) Bëni një fotografi të qartë dhe të pajtueshme pasaporte me aplikacionin 7ID. (*) Shkoni në faqen e internetit të K-ETA ( https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do ). (*) Gjatë procesit të aplikimit K-ETA, kërkoni opsionin e caktuar "Shto skedarin" dhe zgjidhni foton e ruajtur K-ETA nga pajisja juaj. (*) Pas një ngarkimi të suksesshëm të fotografive K-ETA, vazhdoni me pjesën tjetër të aplikacionit K-ETA.

Koha e miratimit të K-ETA

Kohët e pritjes së K-ETA mund të ndryshojnë në varësi të aplikimit dhe rrethanave të aplikantit. Aplikimet K-ETA zakonisht përpunohen brenda 24 orëve. Megjithatë, procesi aktualisht zgjat më shumë se 72 orë për shkak të rritjes së numrit të aplikantëve të K-ETA. Prandaj, është e rëndësishme të aplikoni për K-ETA të paktën 72 orë përpara se të hipni në fluturimin ose anijen tuaj për në Korenë e Jugut.

Nëse keni ndonjë problem me aplikimin tuaj, është më mirë të kontaktoni ambasadën ose konsullatën e Koresë së Jugut në vendin tuaj për ndihmë.

Përdorimi i aplikacionit 7ID Photo dhe ndjekja e udhëzimeve jo vetëm që do të sigurojë që aplikacioni juaj të pranohet, por gjithashtu do të përshpejtojë procesin. Shkarkoni aplikacionin 7ID për Android ose iOS tani dhe përqendrohuni në udhëtimin emocionues që ju pret, jo në luftimin me kërkesat e fotografisë.

Lexo më shumë:

Aplikacioni për fotografitë e vizave të SHBA-së: Bëni një fotografi të vizave të SHBA në shtëpi
Aplikacioni për fotografitë e vizave të SHBA-së: Bëni një fotografi të vizave të SHBA në shtëpi
Lexo artikullin
Aplikacioni i Fotove të Pasaportës Indiane: Merrni një foto dixhitale për Seva ose VFS
Aplikacioni i Fotove të Pasaportës Indiane: Merrni një foto dixhitale për Seva ose VFS
Lexo artikullin
A mund të bëj fotografinë time të pasaportës me telefonin tim?
A mund të bëj fotografinë time të pasaportës me telefonin tim?
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play