Si të gjeneroni një kod QR në telefonin tuaj?

Kodet QR janë bërë një pjesë thelbësore e jetës sonë dixhitale, duke thjeshtuar detyrat nga ndarja e informacionit të kontaktit deri te lidhja me Wi-Fi. Lajmi i mirë është se ju mund t'i krijoni ato pa mundim direkt në telefonin tuaj inteligjent. Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si të zhbllokoni komoditetin e kodeve QR në majë të gishtave me ndihmën e aplikacionit 7ID.

Si të gjeneroni një kod QR në telefonin tuaj?

Tabela e përmbajtjes

Çfarë lloj kodi QR ju nevojitet?

Duke u shfaqur si një variacion i një barkodi, kodi QR është bërë më shumë se thjesht një etiketë që përmban informacione për një artikull. Në ditët e sotme, ju mund të hasni kode QR kudo: për të hyrë në një menu restoranti, për të lënë një bakshish për një kamerier, për t'u regjistruar për një ngjarje ose për të konfirmuar statusin tuaj të vaksinës.

Kodet QR zakonisht gjenerohen në dy mënyra: kodet QR të printueshme (statike) përmbajnë informacione që nuk do të ndryshojnë, si vendndodhjen, detajet e kontaktit ose lidhjen e përhershme të uebsajtit. Kodet QR të ndryshueshme (dinamike) gjenerohen për një periudhë të shkurtër dhe mund të rigjenerohen ose modifikohen pas përdorimit, shpesh të përdorura për pagesa ose fushata marketingu.

Përpara se të gjeneroni një kod QR, duhet të vendosni se çfarë informacioni të kodoni. Kodet QR ofrojnë avantazhin e kodimit të një sasie të konsiderueshme të dhënash brenda një katrori të vogël bardh e zi, të skanuar lehtësisht nga çdo smartphone. Ju mund të gjeneroni kode QR për lloje të ndryshme informacioni:

Pasi të keni përcaktuar llojin e informacionit që dëshironi të kodoni në kodin tuaj QR, jeni gati të gjeneroni një të tillë.

Gjeneroni një kod QR me smartphone tuaj

Në ditët e sotme, ne përdorim kryesisht telefonat tanë inteligjentë në vend të PC-ve, duke e bërë më të përshtatshëm gjenerimin dhe ruajtjen e kodit QR direkt në telefonin tuaj. Aplikacioni 7ID e realizon këtë në sekonda falas!

Për të gjeneruar një kod QR në telefonin tuaj, do t'ju duhet të përgatitni informacionin që synoni të kodoni, i cili zakonisht është ose një lidhje ose tekst. Pastaj, ndiqni këto hapa:

 1. Shkarkoni aplikacionin 7ID nga App Store ose Google Play
 2. Hapni aplikacionin 7ID dhe shkoni te seksioni i kodeve QR & Bar
 3. Prekni butonin e kodit të ri
 4. Zgjidhni opsionin Krijo QR Nga URL ose Tekst
 5. Kopjoni lidhjen ose tekstin që keni përgatitur për të koduar
 6. Ngjitni informacionin në URL-në ose fushën e tekstit
 7. Futni titullin e kodit tuaj QR në mënyrë që më vonë ta gjeni më shpejt
 8. Shto datën e skadimit nëse është e aplikueshme
 9. Shtypni Save
Aplikacioni 7ID: Ruani kodet tuaja QR në një vend
Aplikacioni 7ID: Shtoni me lehtësi një kod të ri QR ose bar
Aplikacioni 7ID: Gjeneruesi i kodit QR nga një url

7ID do të gjenerojë një kod QR të qartë dhe me ekran të plotë për lidhjen ose tekstin që keni futur dhe do të ruajë të gjitha kodet tuaja QR në një aplikacion. Ju mund t'i shfaqni dhe ndani lehtësisht kodet tuaja QR direkt nga 7ID.

Ruani kodet tuaja QR në telefonin tuaj

Nëse keni kode të tjera QR në telefonin tuaj, mund t'i ruani gjithashtu në aplikacionin 7ID në vend të galerisë tuaj të fotografive. Për të ruajtur kodet QR në telefonin tuaj:

 1. Hapni aplikacionin 7ID dhe shkoni te seksioni i kodeve QR & Bar
 2. Prekni butonin e kodit të ri
 3. Zgjidhni mënyrën se si dëshironi të shtoni një kod QR: për të skanuar me kamerë ose për të zgjedhur nga galeria
 4. Ndiqni hapat e opsionit të zgjedhur, futni titullin
 5. Shtypni Save

Tani, nuk keni nevojë t'i ruani të gjitha kodet QR në mënyrë kaotike në galerinë tuaj; 7ID do t'i ruajë ato në mënyrë të sigurt dhe do t'i shfaqë me vetëm një trokitje kur nevojitet.

Jo vetëm një gjenerues falas i kodit QR!

Zbuloni të gjitha veçoritë e aplikacionit shumëfunksional 7ID:

Prodhuesi i fotografive të pasaportës (kërkohet abonim)

Ngarkoni me lehtësi portretin tuaj dhe dëshmoni transformimin në një foto me madhësi pasaporte me një sfond të thjeshtë. 7ID është i përgatitur mirë në kërkesat e fotografive për ID në mbarë botën.

Gjenerimi dhe ruajtja e kodit PIN dhe fjalëkalimit

Ruani pa mundim fjalëkalimet dhe kodet PIN të kartave me sistemin tonë të sigurt të menaxhimit.

Mjeti i nënshkrimit elektronik

Me aplikacionin tonë E-Signature, ju mund të krijoni menjëherë një nënshkrim elektronik dhe ta integroni atë në PDF, imazhe dhe dokumente të tjera të ndryshme.

Lexo më shumë:

Aplikacioni Falas i Fotografisë së Pasaportës në Mbretërinë e Bashkuar
Aplikacioni Falas i Fotografisë së Pasaportës në Mbretërinë e Bashkuar
Lexo artikullin
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Udhëzuesi përfundimtar për kodin PIN të pajisjes Sky: Siguria, konfigurimi dhe më shumë
Lexo artikullin
Si të krijoni nënshkrim elektronik me aplikacionin 7ID (falas)
Si të krijoni nënshkrim elektronik me aplikacionin 7ID (falas)
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play