Skanimi i kodit QR dhe rregullimi i çështjeve të skanimit

Kodet QR janë kudo: nga restorantet në dyqanet me pakicë, biletat e ngjarjeve te kartat e biznesit dixhital, këta barkode dydimensionale mund të ruajnë të gjitha llojet e informacionit që mund t'i aksesoni shpejt me një skanim të thjeshtë.

Skanimi i kodit QR dhe rregullimi i çështjeve të skanimit

Pavarësisht nëse nuk keni përdorur kurrë një kod QR më parë ose keni nevojë për një rifreskim se si ta përdorni atë, ky udhëzues do t'ju ndihmojë të skanoni pa mundim kodet QR dhe të rregulloni problemet e skanimit. Ne do të flasim gjithashtu për mënyrën se si të skanoni një kod QR në telefonin tuaj dhe si të skanoni kodet QR në foto, si dhe do t'ju tregojmë për aplikacione të dedikuara si aplikacioni pa pagesë i skanerit të kodit QR 7ID që mund ta bëjë skanimin edhe më të lehtë.

Tabela e përmbajtjes

Si të skanoni një kod QR në telefonin tuaj

Të mësosh se si të lexosh një kod QR në Android ose iPhone është një punë e lehtë – për sa kohë që ke një telefon me kamerë. Shumica e telefonave modernë nuk kanë nevojë as për një aplikacion të veçantë për të skanuar kodet QR.

Pra, si të skanoni një kod QR në telefonin tuaj? Thjesht hapni aplikacionin e kamerës, ashtu siç bëni kur bëni një foto dhe drejtojeni atë te kodi. Sigurohuni që e gjithë gjëja të jetë në fushën e shikimit të kamerës suaj. Në pak sekonda, do të merrni një njoftim në ekranin tuaj. Klikoni atë dhe do të çoheni te përmbajtja ose uebsajti i lidhur me kodin.

Si të skanoni një kod QR me një telefon Android? Ky funksion është i disponueshëm si parazgjedhje si në pajisjet Android ashtu edhe në iOS, dhe procesi i përshkruar më sipër është i njëjtë për të dyja. Prandaj, çdokush mund të skanojë shpejt një kod QR në pajisjen e tij.

Si të skanoni kodin QR nga një foto ose pamje ekrani

A mund të skanoni një kod QR nga një foto? — Absolutisht! Nëse keni një foto ose pamje ekrani të një të tillë, pajisja juaj iPhone ose Android është më se e pajisur për të zhbllokuar sekretet e saj. Ja se si të skanoni një kod QR në një pamje ekrani me telefonin tuaj.

Për përdoruesit e iPhone

Për të lexuar kodin QR nga një imazh me iPhone tuaj, bëni sa më poshtë: (*) Gjeni dhe hapni aplikacionin Photos. Shfletoni bibliotekën tuaj për të gjetur imazhin ose pamjen e ekranit që pret kodin QR të dëshiruar. (*) Në foton e zgjedhur, vini re ikonën "Zbulimi i drejtpërdrejtë" në fund të majtë të ekranit tuaj. (*) Aktivizoni kodin QR duke trokitur mbi të në imazhin tuaj.

Për përdoruesit e Android

Pajisjet Android ofrojnë disa mënyra se si të skanoni një kod QR nga një foto, që të dyja kërkojnë përpjekje minimale: (*) Së pari, sigurohuni që të keni një pamje të ekranit të kodit QR. Navigo te aplikacioni Galeria për të gjetur këtë fotografi. Për një qasje të lehtë, trokitni lehtë mbi ikonën e "Lenteve të Google", e vendosur zakonisht në këndin e poshtëm djathtas të ekranit tuaj, ndërsa shikoni imazhin. Lentja fillon në veprim, duke skanuar kodin QR dhe duke zbuluar përmbajtjen e tij. (*) Si alternativë, aplikacioni Google Photos është gati të ndihmojë. Pasi të keni hapur aplikacionin dhe të zgjidhni imazhin e kodit QR, trokitni lehtë mbi ikonën e "Lenteve të Google" për të skanuar kodin QR.

Shumica e telefonave ju lejojnë të skanoni drejtpërdrejt nga galeria, por nëse jo, ka shumë aplikacione të palëve të treta të disponueshme, siç është aplikacioni i lexuesit 7ID QR. Thjesht ngarkoni imazhin në aplikacion, i cili do të deshifrojë informacionin ose lidhjen në QR, duke ju dhënë akses të drejtpërdrejtë në çdo gjë që është aty.

7ID: Aplikacioni falas i ruajtjes së kodit QR

7 ID: Aplikacioni i kodit QR
7 ID: Aplikacioni i barkodit
7 ID: Skaneri i kodit QR

Skanoni, gjeneroni dhe ruani me lehtësi QR-të dhe barkodet tuaja me një lexues falas të kodit QR për Android dhe iPhone — 7ID.

Menaxho kodet ose barkodet e vlefshme QR

7ID është si një kasafortë dixhitale që ruan pa probleme kodet dhe barkodet tuaja të vlefshme QR në një vend qendror. Pavarësisht nëse jeni jashtë linje ose në lëvizje, qasja në kodet tuaja të ruajtura është e lehtë dhe nuk ju nevojitet një lidhje interneti për t'i marrë ato.

Personalizoni lidhjen me QR dhe vCard

Rrjetëzimi nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Me 7ID, krijimi i një vCard të personalizuar të mbushur me informacionin tuaj të kontaktit – qoftë emri, titulli i punës, numri i telefonit, emaili, uebsajti ose lidhjet e mediave sociale – është një përvojë pa probleme. Shndërroni këtë informacion në një kod QR të skanueshëm dhe ndarja e informacionit tuaj profesional bëhet aq e lehtë sa një shtrëngim duarsh.

Transformoni portofolin tuaj me kartat e besnikërisë dixhitale

Thuaj lamtumirë kuletave të tejmbushura dhe kaosit të kuponave të letrës. Një skanim i shpejtë i barkodit të kartës suaj të besnikërisë e shton atë drejtpërdrejt në 7ID, kështu që ju mund të shijoni të gjitha shpërblimet dhe zbritjet tuaja në mënyrë dixhitale.

Versioni falas i 7ID ruan bujarisht deri në 7 kode. Për ata që kanë nevojë për më shumë hapësirë, një tarifë minimale abonimi zhbllokon hapësirën e pakufizuar, kështu që kodet tuaja më të rëndësishme janë gjithmonë në majë të gishtave.

Kodi QR nuk funksionon: Arsyet tipike

Kodet QR janë tepër të përshtatshëm, por ndonjëherë hasni në një situatë ku kodi QR thjesht nuk skanon. Të kuptuarit pse është hapi i parë për të gjetur një zgjidhje. Sfidat e zakonshme përfshijnë ndriçimin e dobët, një lente të ndotur ose të bllokuar të kamerës, shumë distancë midis telefonit dhe kodit QR ose kodi QR që është shumë i vogël. Ndonjëherë vetë kodi QR mund të dëmtohet ose të krijohet gabimisht.

Për të zgjidhur problemet, provoni të pastroni lentet e kamerës, të rregulloni distancën ose ndriçimin ose të skanoni një kopje të ndryshme të kodit QR. Nëse problemi vazhdon, është më mirë të kontaktoni krijuesin ose shpërndarësin e kodit QR për ndihmë.

Si përfundim, kodet QR qëndrojnë si një testament i komoditetit në botën tonë gjithnjë e më dixhitale. Duke ditur se si t'i skanoni në mënyrë efikase këto kode, të zgjidhni problemet e zakonshme dhe të përdorni aplikacione si 7ID, mund të zhbllokoni potencialin e plotë të kësaj teknologjie.

Lexo më shumë:

Gjeneruesi i kodit QR të Facebook: Si të përdorni dhe ruani në telefon
Gjeneruesi i kodit QR të Facebook: Si të përdorni dhe ruani në telefon
Lexo artikullin
Si ndihmojnë kodet QR në menaxhimin e inventarit?
Si ndihmojnë kodet QR në menaxhimin e inventarit?
Lexo artikullin
A mund të bëj fotografinë time të pasaportës me telefonin tim?
A mund të bëj fotografinë time të pasaportës me telefonin tim?
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play