Aplikacioni i fotografive të vizave në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).

Sigurimi i një vize për Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) është thelbësore për çdo udhëtar që viziton këtë federatë dinamike të shtatë emirateteve. Nevoja për të pasur një foto të përshtatshme për vizë fotografike për Dubai dhe Emiratet e tjera është një aspekt shpesh i anashkaluar i procesit të aplikimit.

Aplikacioni i fotografive të vizave në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si të përmirësoni ndjeshëm efikasitetin e të gjithë procesit të aplikimit me një foto të përsosur për një vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe të ofruar nga Aplikacioni 7ID.

Tabela e përmbajtjes

Si të aplikoni për vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe në internet?

Ka disa platforma për të aplikuar për vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe online, duke përfshirë: (*) Drejtorinë e Përgjithshme të Rezidencës dhe Çështjeve të Huajve (GDRFA); (*) Autoriteti Federal për Identitetin, Shtetësinë, Doganat dhe Sigurinë Portuale (ICP); (*) Qendra e Përpunimit të Vizave në Dubai (DVPC); (*) vizë nëpërmjet linjës ajrore.

Më poshtë janë hapat për secilën metodë.

GDRFA

Nëse destinacioni juaj është Dubai dhe kërkesa është për një vizë turistike, qëndrimi ose pune, atëherë GDRFA shërben si një platformë e dobishme për aplikim. Ndiqni këto hapa për të aplikuar përmes GDRFA:

(*) Navigoni në faqen e internetit të GDRFA (https://www.gdrfad.gov.ae/en). (*) Gjeni dhe zgjidhni skedën "Shërbimet". (*) Zgjidhni midis Shërbimeve të Reja të Vizave, Lejeve të Hyrës ose Shërbimeve të Qëndrimit, në varësi të llojit të vizës së kërkuar. (*) Plotësoni aplikacionin duke ofruar dokumentet e kërkuara. (*) Paraqisni aplikacionin dhe vazhdoni me pagesën.

ICP

ICP (ish-portali ICA) funksionon si një destinacion gjithëpërfshirës për procedurat e imigrimit dhe udhëtimit, duke përfshirë aplikimet për viza. Më poshtë është procedura për t'u aplikuar përmes ICP:

(*) Vizitoni faqen zyrtare të ICP (https://icp.gov.ae/en/). (*) Shkoni te skeda "Shërbimet e kanalit elektronik". (*) Zgjidhni llojin e dëshiruar të vizës. (*) Plotësoni formularin e aplikimit dhe bashkëngjitni dokumentet e kërkuara. (*) Plotësoni aplikacionin dhe bëni pagesën.

DVCP

Qendra e Përpunimit të Vizave në Dubai (DVPC) ofron një platformë të avancuar për aplikimin për vizë në Dubai, duke ofruar një proces të thjeshtë aplikimi.

(*) Filloni aplikimin tuaj për vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe përmes faqes së internetit të Qendrës së Përpunimit të Vizave në Dubai (DVPC) në faqen e internetit të Emirates (https://www.emirates.com/english/). (*) Krijoni një profil ose identifikohuni nëse keni një llogari ekzistuese. (*) Plotësoni formularin e aplikimit në internet, ngarkoni dokumentet e kërkuara dhe paguani tarifën e vizës duke përdorur një kartë krediti ose debiti Visa/MasterCard.

Përdorni aplikacione celulare si: (*) GDRFA Dubai i disponueshëm në Google Play dhe App Store. (*) ICA eChannels disponohen në Google Play dhe App Store. (*) Dubai tani disponohet në Google Play dhe App Store.

Nëpërmjet linjave ajrore

Disa linja ajrore me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe ofrojnë shërbime të aplikimit për viza për disa kategori vizash, të tilla si viza tranziti ose turistike. Siç përmendet në portalin zyrtar të qeverisë (https://u.ae/#/), këto linja ajrore përfshijnë:

(*) Etihad Airways; (*) Emirates Airlines; (*) Air Arabia; (*) Fly Dubai.

Çdo linjë ajrore ka procedurat e veta të aplikimit për vizë, kështu që ju lutemi kontaktoni shërbimin ndaj klientit ose departamentin e shitjeve të linjës ajrore me të cilën keni ndërmend të fluturoni për të lehtësuar aplikimin tuaj për vizë.

Dokumentet e nevojshme për aplikimin për vizë turistike në Emiratet e Bashkuara Arabe

Për Aplikimin për Vizë Turistike në Emiratet e Bashkuara Arabe, do t'ju duhet dokumentacioni i mëposhtëm:

(*) Një fotokopje me ngjyra e faqes së pasaportës që përmban informacionin e aplikantit dhe një foto me cilësi të lartë (pa shkëlqim dhe me një madhësi minimale skedari 900 × 2000 piksele). (*) Foto me një ngjyrë që përputhet me madhësinë e fotografisë së vizës në Emiratet e Bashkuara Arabe. (*) Një biletë vajtje-ardhje ose konfirmim rezervimi (ose një email ose një kopje fizike). (*) Mund të dorëzohet një certifikatë punësimi në anglisht, një kopje e një llogarie bankare ose ndonjë vizë Shengen, Amerikane ose Britanike e marrë në 5 vitet e fundit. (*) Së fundi, plotësoni pyetësorin elektronik në faqen zyrtare të internetit dhe paguani online për shërbimet e aplikimit për vizë.

Redaktori i Fotove 7ID: Merrni një foto të vizës në Emiratet e Bashkuara Arabe me telefonin tuaj!

7 ID: Krijuesi i fotografive të vizave të Emirateve të Bashkuara Arabe
7ID: Redaktori i sfondit të fotografive të vizave të Emirateve të Bashkuara Arabe
7 ID: Shembull i fotografisë së vizës së Emirateve të Bashkuara Arabe

Me lidhjen dixhitale të sotme, nuk ka nevojë të gjesh një kabinë fotografike kur mund të marrësh fotografinë e përsosur të vizës në shtëpi. Ndiqni hapat e mëposhtëm për të nxjerrë një foto të përsosur të vizës së Emirateve të Bashkuara Arabe nga komoditeti i shtëpisë tuaj duke përdorur telefonin tuaj inteligjent dhe aplikacionin tonë të veçantë 7ID Visa Photo:

(*) Siguroni ndriçim të mirë natyror, mundësisht pranë një dritareje, për të shmangur hijet e forta. (*) Sigurohuni që telefoni juaj të jetë i qëndrueshëm në një sipërfaqe të fortë ose trekëmbësh për imazhe të qarta. (*) Mbani një pozë të drejtë, shikoni drejtpërdrejt lentet e kamerës, mos tregoni dhëmbë por një buzëqeshje të lehtë dhe sigurohuni që sytë tuaj të jenë të dukshëm. (*) Bëni fotografi të ndryshme për opsione dhe zgjidhni më të mirën për të lejuar 7ID të bëjë çdo prerje të nevojshme. (*) Ngarkoni foton tuaj të zgjedhur në aplikacionin 7ID Photo Editor, i cili më pas do t'ju ndihmojë ta formatoni atë në madhësinë e fotografisë së vizës në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe të menaxhoni kërkesat e sfondit.

7ID ju garanton një foto profesionale për vizën, pasaportën apo çdo aplikim zyrtar!

Lista kontrolluese e kërkesave për vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Kur dorëzoni dokumente, duhet të siguroni një fotografi që plotëson specifikimet e mëposhtme të fotografisë së vizës së Emirateve:

(*) Madhësia standarde e fotografisë për vizën e Dubait është 35x45 mm. Ky format është i përshtatshëm për aplikim nëpërmjet ICP. (*) Nëse e merrni vizën në internet përmes Emirates.com, do t'ju duhet një foto dixhitale me përmasa 300x369 piksele. (*) Në disa raste, veçanërisht nëse po aplikoni jashtë linje, formati i fotografisë për vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe është 43×55 mm (4,3×5,5 cm). Ne ju rekomandojmë të rishikoni specifikimet sipas metodës suaj të aplikimit. (*) Fytyra duhet të zërë 70-80% të fotografisë. (*) Fotografia e vizës së Emirateve të Bashkuara Arabe duhet të jetë me ngjyra. (*) Fotografia duhet të ketë një sfond të ndritshëm. (*) Fotografia duhet të jetë bërë brenda gjashtë muajve të fundit.

Në rastin e aplikimit në internet, kërkesat e fotografisë për një vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe janë si më poshtë:

(*) Fotografia duhet të jetë me ngjyra. (*) Fotografia duhet të ketë një sfond gri të lehtë. (*) Formati i imazhit është JPEG.

Është e rëndësishme të siguroheni që plotëson të gjitha specifikimet. Ju lutemi veproni kështu për të siguruar që aplikimi juaj për vizë të pranohet. Por mos u shqetësoni! Kur përdorni aplikacionin 7ID, mund të jeni të sigurt që fotografia juaj e vizës i plotëson të gjitha kërkesat!

Jo vetëm një mjet fotografik për viza! Karakteristika të tjera të dobishme të 7ID

Aplikacioni 7ID shkon përtej udhëzimeve për fotografitë e vizave. Ai mbulon një mori kërkesash për fotografitë e ID-së dhe përfshin mjete për trajtimin e kodeve QR, barkodeve, nënshkrimeve dixhitale dhe kodeve PIN.

Eksploroni veçoritë e gjithanshme të aplikacionit 7ID përtej krijimit të fotografive të vizave: (*) Organizuesi i QR dhe Barkodit: Ruani të gjitha kodet tuaja të aksesit, barkodet e kuponit të zbritjes dhe kartat vB në një vend të aksesueshëm që nuk kërkon lidhje interneti për të funksionuar. (*) Mbajtës i kodit PIN: Ruani të gjitha kodet PIN të kartës suaj të kreditit, kodet e kyçjes dixhitale dhe fjalëkalimet në një vend të sigurt. (*) Karakteristika e nënshkrimit elektronik: Nënshkruani pa probleme dokumentet tuaja, duke përfshirë PDF dhe dokumente Word.

Përdorni aplikacionin 7ID dhe sigurohuni që fotografia juaj e vizës në Emiratet e Bashkuara Arabe të përputhet me të gjitha kërkesat.

Lexo më shumë:

Aplikacioni për fotografitë e vizave turke: Si të merrni një vizë elektronike për Turqinë?
Aplikacioni për fotografitë e vizave turke: Si të merrni një vizë elektronike për Turqinë?
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës Kenyan | Prodhuesi i fotografive të pasaportave
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës Kenyan | Prodhuesi i fotografive të pasaportave
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?
Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play