Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?

Vietnami është një vend magjepsës ku traditat e lashta harmonizohen me jetën moderne, kështu që nuk është çudi që tërheq vizitorë nga e gjithë bota. Lajmi i mirë është se nga gushti 2023 marrja e vizës për në këtë vend është bërë shumë më e lehtë.

Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?

Mos lejoni që një foto e papërshtatshme e vizës t'ju pengojë të bëni udhëtimin. Ndiqni udhëzimet për fotografinë e vizës së Vietnamit në këtë artikull dhe sigurohuni që fotografia juaj e vizës të plotësojë të gjitha kërkesat.

Tabela e përmbajtjes

Politika e vizave të Vietnamit-2024

Që nga 15 gushti 2023, Vietnami filloi një sistem elektronik të vizave (e-viza) për qytetarët në mbarë botën, duke lejuar vizita deri në 90 ditë. Kohëzgjatja e lejuar e qëndrimit me vizë me një hyrje është rritur nga 30 në 90 ditë. Përveç kësaj, politika e rishikuar e heqjes së vizave ofron heqje hyrjeje, daljeje dhe tranziti, duke lejuar 25 vende akses pa viza në Vietnam për periudha të ndryshme.

Politika e re synon të promovojë marrëdhëniet ndërkombëtare, të hapë derën për bashkëpunimin dhe komunikimin njerëz me njerëzit dhe të mirëpresë vizitorët nga e gjithë bota në Vietnam.

Si të aplikoni për një vizë Vietnami në internet?

Aplikimi për një vizë Vietnami në internet kërkon disa hapa të thjeshtë:

(*) Shkoni në portalin zyrtar të imigracionit të Vietnamit (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/) dhe aplikoni për vizën elektronike "për të huajt". (*) Plotësoni fushat e kërkuara me informacionin tuaj personal dhe të pasaportës, duke përfshirë ngarkimin e një fotoje. (*) Bëni një pagesë në internet prej 25 USD. (*) Mbani të sigurt kodin tuaj të regjistrimit të krijuar. Do t'ju duhet për verifikimin e ardhshëm dhe shkarkimin e vizave.

Koha e pritjes për përpunimin e vizave elektronike të Vietnamit është afërsisht tre ditë pune. Pas përfundimit, viza juaj mund të arrihet këtu. Hyni me kodin tuaj të regjistrimit, emailin dhe datën e lindjes. Shkarkoni vizën tuaj si një dokument PDF, printojeni dhe paraqiteni me pasaportën tuaj në emigracion pas mbërritjes në Vietnam.

Dokumentet e nevojshme për aplikimin për vizë elektronike të Vietnamit

Për aplikimin online për vizë në Vietnam, në përgjithësi kërkohen sa më poshtë: (*) pasaportë e vlefshme për të paktën 6 muaj pas datës së mbërritjes tuaj me të paktën dy faqe bosh, duke përfshirë skanimet e faqes së të dhënave personale; (*) foto aplikimi për vizë që plotëson kërkesat; (*) mënyra e pagesës në formën e një karte krediti ose debiti.

Merrni një fotografi të vizës së Vietnamit në internet: Aplikacioni 7ID

7 ID: Krijuesi i fotografive të vizave të Vietnamit
7 ID: Madhësia e fotografisë së vizës së Vietnamit
7 ID: Mostra e fotografisë së vizës së Vietnamit

Falë komoditetit të lidhjes moderne dixhitale, ju mund të bëni në mënyrë efektive dhe të përballueshme një fotografi të përsosur vize nga komoditeti i shtëpisë tuaj duke përdorur vetëm telefonin tuaj inteligjent. Thjesht ndiqni këto hapa për të bërë fotografinë e përsosur për vizën e Vietnamit me aplikacionin tonë të veçantë të fotografive të Vizës 7ID:

(*) Sigurohuni që të keni dritë të mirë natyrore, mundësisht pranë një dritareje për të shmangur hijet e ashpra; Stabilizoni telefonin tuaj në një sipërfaqe të fortë ose trekëmbësh për imazhe të qarta. (*) Mbani një qëndrim të drejtë, shikoni drejtpërdrejt kamerën dhe mbani një buzëqeshje delikate me sy të dukshëm. (*) Bëni disa fotografi, zgjidhni më të mirën dhe lëreni aplikacionin 7ID të bëjë prerjen. (*) Ngarko fotografinë tënde të zgjedhur në aplikacionin 7ID për të rregulluar madhësinë e fotografisë për vizën e Vietnamit dhe kërkesat e sfondit me standardet e fotografisë për vizën e Vietnamit.

7ID garanton një fotografi me cilësi të lartë për vizën, pasaportën ose çdo aplikim zyrtar!

Lista kontrolluese e kërkesave për vizë në Vietnam

Sigurohuni që imazhi juaj të plotësojë këto specifikime të fotografisë së vizës së Vietnamit për të siguruar pranimin:

(*) Madhësia e fotografisë së vizës së Vietnamit duhet të jetë 4×6 cm në formë të printuar. (*) Madhësia e fotografisë së vizës së Vietnamit nuk duhet të kalojë 2 MB. (*) Sfondi duhet të jetë i bardhë i thjeshtë, pa hije ose objekte të tjera. (*) Fytyra duhet të jetë në qendër të figurës. (*) Duhet të ketë një hendek midis skajeve të fotos dhe kokës suaj. (*) Fotografia duhet të jetë jo më shumë se gjashtë muaj e vjetër. (*) Fotografia duhet të tregojë qartë të gjithë fytyrën tuaj nga kurora në mjekër. (*) Mbulesat e kokës janë të pranueshme vetëm për qëllime fetare ose mjekësore dhe nuk duhet të errësojnë tiparet e fytyrës. (*) Flokët nuk duhet të errësojnë sytë ose veshët. (*) Sytë duhet të shikojnë drejtpërdrejt kamerën. (*) Kërkohet një shprehje neutrale e fytyrës. (*) Çdo retushim ose modifikim që ndryshon tiparet e fytyrës ose tonin e lëkurës nuk do të pranohet. (*) Syzet lejohen, me kusht që të mos mbulojnë sytë: Lentet duhet të jenë të qarta (me përjashtim të arsyeve mjekësore) dhe korniza nuk duhet të mbulojë tiparet e fytyrës tuaj.

Si të bashkëngjitni një foto në një aplikacion për vizë elektronike të Vietnamit?

Si të bashkëngjitni një foto në një aplikacion për vizë elektronike të Vietnamit?

Për t'i bashkangjitur një fotografi aplikimit tuaj për vizë elektronike në Vietnam, ndiqni këto hapa: (*) Shkoni te faqja e Aplikimit të portalit zyrtar të imigracionit të Vietnamit ( https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/ ). (*) Në faqen "Përmbushni informacionin e të huajit", kliko butonin "Zgjidh" pranë seksionit "Fotografia e portretit". (*) Ngarko fotografinë e ofruar nga 7ID. (*) Pas ngarkimit, fotografia juaj do të shfaqet në anën e majtë të formularit tuaj të aplikimit, ashtu si pamja e ekranit. (*) Pasi të plotësoni aplikacionin tuaj, dorëzojeni atë.

Jo vetëm një mjet fotografik për viza! Karakteristika të tjera të dobishme të 7ID

7ID nuk është thjesht një aplikacion fotografish për viza! Në fakt, ai ofron një sërë veçorish të tjera të dobishme. Mjeti i tij i kërkesave për fotografi ID mbulon një sërë nevojash si kodet QR, barkodet, nënshkrimet dixhitale dhe menaxhimi i kodit PIN.

Këtu janë disa veçori të tjera të aplikacionit 7ID përveç fotove të vizave:

(*) Organizuesi i QR dhe Barkodit: Ju lejon të ruani të gjitha kodet tuaja të aksesit, barkodet e kuponit të zbritjes dhe kartat vdekje në një mënyrë të kategorizuar që nuk kërkon një lidhje interneti për të funksionuar. (*) Mbajtës i kodit PIN: Ruan në mënyrë të sigurt të gjithë kodin PIN të kartës suaj të kreditit, kodet e kyçjes dixhitale dhe fjalëkalimet në një vend. (*) Karakteristika e-Signature: E bën të lehtë nënshkrimin dixhital të dokumenteve, duke përfshirë PDF dhe dokumente Word.

Përdorni aplikacionin 7ID për të siguruar që fotot tuaja të vizave, përfshirë fotot e vizave të Vietnamit, të plotësojnë kërkesat e nevojshme.

Lexo më shumë:

Aplikacioni i fotografive të vizave në Tajlandë | Si të aplikoj?
Aplikacioni i fotografive të vizave në Tajlandë | Si të aplikoj?
Lexo artikullin
Aplikacioni Foto ID e Studentit | Kërkesat për fotografinë e kartës ISIC dhe ESN
Aplikacioni Foto ID e Studentit | Kërkesat për fotografinë e kartës ISIC dhe ESN
Lexo artikullin
Aplikacioni për fotografitë e pasaportave dhe identitetit të Afrikës së Jugut
Aplikacioni për fotografitë e pasaportave dhe identitetit të Afrikës së Jugut
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play