Aplikacioni i fotografive të vizave në Tajlandë | Si të aplikoj?

Tajlanda, me tregjet e saj lundruese, plazhet tropikale, tempujt dhe peizazhet moderne të qytetit, është një pikë e nxehtë për turistët në mbarë botën. Udhëtarët nga disa vende të huaja që dëshirojnë të vizitojnë Tajlandën mund të kenë nevojë të sigurojnë një vizë tajlandeze paraprakisht.

Aplikacioni i fotografive të vizave në Tajlandë | Si të aplikoj?

Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë procesin e aplikimit për një vizë elektronike në Tajlandë, një vizë tajlandeze në konsullatë dhe një vizë Thai në mbërritje, dhe do t'ju tregojmë se si ta thjeshtoni procesin duke bërë një fotografi të përsosur të vizës Thai duke përdorur 7 ID Visa Photo App.

Tabela e përmbajtjes

Si të aplikoni për vizë në Tajlandë në Konsullatë? Rregullat dhe dokumentet e nevojshme

Personat që nuk janë as të përjashtuar nga kërkesa për vizë dhe as që kualifikohen për vizë pas mbërritjes, duhet të aplikojnë për një vizë Thai në një mision tajlandez jashtë shtetit, si ambasadë ose konsullatë.

Kur aplikoni për një vizë Thai në konsullatë, ndiqni hapat e mëposhtëm:

  1. Përcaktoni se çfarë lloj vize ju nevojitet.
  2. Kontaktoni misionin diplomatik tajlandez në vendin tuaj.
  3. Mblidhni dokumentet e nevojshme, të cilat janë: (*) Një pasaportë e vlefshme me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri dhe të paktën dy faqe bosh. (*) Një formular aplikimi për vizë i plotësuar dhe i nënshkruar. (*) Një foto e fundit me madhësi pasaporte. Madhësia e fotografisë së vizës së Tajlandës është 4 × 6 cm. (*) Dëshmi e fondeve të mjaftueshme për të mbuluar qëndrimin tuaj (minimumi 10,000 THB për person ose 20,000 THB për familje). (*) Bileta kthimi të linjës ajrore ose bileta elektronike me pagesë të plotë. (*) Dëshmi e aftësisë paguese financiare, si p.sh. një pasqyrë bankare.
  4. Paraqisni një aplikim për vizë Thai. Ju mund ta paraqisni kërkesën tuaj personalisht në ambasadën ose konsullatën më të afërt të Tajlandës në datën e takimit tuaj ose me postë. Nëse po aplikoni me postë, ju lutemi përfshini një zarf me adresë të vulosur për kthimin e pasaportës suaj së bashku me vizën e lëshuar.
  5. Paguani tarifën me para në dorë ose siç udhëzohet nga Ambasada ose Konsullata.
  6. Prisni që aplikimi juaj të përpunohet. Koha e përpunimit për një aplikim për vizë turistike Thai është përgjithësisht nga 5-10 ditë pune, por mund të ndryshojë në varësi të ambasadës ose konsullatës.
  7. Mblidhni vizën dhe pasaportën tuaj të miratuar. Pasi viza juaj të jetë miratuar, ju do të merrni pasaportën tuaj me vizën e bashkangjitur. Sigurohuni që të hyni në Tajlandë brenda afatit kohor të përcaktuar në vizën tuaj për të shmangur që ajo të bëhet e pavlefshme.

Si të aplikoni për vizë në Tajlandë në internet? Pranueshmëria dhe procesi

Mundësia për të aplikuar për një vizë Thai në internet varet nga kombësia e aplikantit (pasaporta e përdorur për aplikim) dhe vendbanimi. Për të konfirmuar përshtatshmërinë tuaj për të aplikuar për një vizë Thai në internet, shkruani kombësinë dhe vendbanimin tuaj në faqen zyrtare të internetit të Tajlandës E-Visa ( https://www.thaievisa.go.th/ ).

Për të aplikuar për një vizë në Tajlandë në internet, ju lutemi bëni sa më poshtë: (*) Krijoni një llogari në faqen zyrtare të internetit të Tajlandës E-Visa ( https://www.thaievisa.go.th/ ). (*) Navigoni te menyja "Pulti" dhe zgjidhni "Aplikoni për Vizë të Re". (*) Plotësoni formularin e aplikimit. (*) Ngarko të gjitha dokumentet e kërkuara. (*) Paguani tarifën e vizës. (*) Prisni që viza të përpunohet. (*) Pas miratimit, viza do t'ju dërgohet me email. Rekomandohet që ta printoni këtë email dhe ta mbani kur udhëtoni, pasi mund t'ju duhet t'u tregohet linjave ajrore dhe zyrtarëve të imigracionit tajlandez.

Viza pas mbërritjes në Tajlandë: Kush është i pranueshëm dhe çfarë duhet të përgatitet

Qytetarët e vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të marrin një vizë pas mbërritjes (VoA) për Tajlandën, e cila lejon një qëndrim deri në 15 ditë: (*) Bullgaria (*) Butani (*) Kina (*) Qipro (*) Etiopia (*) Fixhi (*) Gjeorgjia (*) India (*) Kazakistani (*) Malta (*) Meksika (*) Nauru (*) Papua Guinea e Re (*) Rumania (*) Rusia (*) Arabia Saudite (* ) Tajvan (*) Uzbekistan (*) Vanuatu

Procedura për të aplikuar për një vizë në Tajlandë është e thjeshtë dhe mund të përfundojë shpejt pas mbërritjes në Tajlandë. Këtu janë dokumentet që ju nevojiten për të përgatitur:

(*) Qëllimi i vizitës në Tajlandë duhet të jetë rreptësisht turistik. (*) Aplikantët duhet të kenë një pasaportë të vlefshme të vlefshme për më shumë se 30 ditë pas vizitës. (*) Aplikantët duhet të ofrojnë një fotografi të fundit 4×6 cm të realizuar brenda gjashtë muajve të fundit. (*) Aplikantët duhet të japin një adresë të vlefshme Thai. (*) Kërkohet vërtetimi i biletës vajtje-ardhje. Biletat e hapura ose planet për të udhëtuar me rrugë tokësore në vendet fqinje nuk janë të pranueshme. (*) Çdo udhëtar individual duhet të sigurojë dëshmi financiare prej të paktën 10,000 THB, ose 20,000 THB për familjet, për të siguruar aftësinë e tyre për të mbështetur veten gjatë qëndrimit në Tajlandë. (*) Së fundi, përgatituni të paguani një tarifë për vizë në mbërritje prej 2,000 THB në monedhën Thai në para të gatshme. Ju lutemi vini re se kjo tarifë mund të ndryshojë pa paralajmërim.

Bëni një foto për vizën e Tajlandës me telefonin tuaj! Aplikacioni 7ID

Aplikacioni 7ID: Krijuesi i fotografive të vizave në Tajlandë
Aplikacioni 7ID: Madhësia e fotografisë së vizës së Tajlandës
Aplikacioni 7ID: Shembull i fotografisë së vizës së Tajlandës

Po sikur t'ju themi se mund të bëni një foto ideale të vizës Thai vetëm me telefonin tuaj inteligjent? Aplikacioni i fotografisë për vizë 7ID ju lejon të bëni një foto të vizës së Tajlandës nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni kohë dhe burime duke siguruar kontroll të plotë mbi cilësinë e fotografisë suaj!

Thjesht bëni një selfie kundër çdo sfondi dhe ngarkoni atë. Karakteristikat e integruara të inteligjencës artificiale do të ndryshojnë automatikisht madhësinë e fotografisë suaj në një madhësi fotografie të vizës për Tajlandën. Pasi të ngarkoni foton tuaj, zgjidhni shtetin dhe llojin e duhur të dokumentit, më pas filloni të përdorni funksionet e shumta të aplikacionit 7ID:

Abonohu tani për të marrë akses të pakufizuar në veçoritë e redaktimit të fotografive të aplikacionit 7ID për të siguruar që fotografia juaj e vizës Thai të përmbush standardet e kërkuara të fotografisë.

Lista kontrolluese e Kërkesave të Fotove të Vizës së Tajlandës

Specifikimet e fotografisë së vizës së Tajlandës përfshijnë si më poshtë:

(*) Madhësia e fotografisë së vizës elektronike të Tajlandës duhet të jetë 3,5×4,5 cm. Madhësia e skedarit nuk duhet të kalojë 1024 KB dhe madhësia minimale e skedarit duhet të jetë 500 × 500 piksele. Fotografia dixhitale duhet të jetë në formatin JPEG. (*) Madhësia e fotografisë së vizës së Tajlandës në mbërritje duhet të jetë 4 × 6 cm. (*) Fotografia duhet të ketë shkëlqim dhe kontrast të mjaftueshëm me tonet natyrale të lëkurës. (*) Fotografia duhet të tregojë një pamje nga afër të kokës dhe një pjesë të shpatullave. (*) Koka juaj duhet të jetë e përqendruar, duke parë drejt përpara me një shprehje neutrale dhe në fokus të mprehtë. (*) Fytyra (nga buza e ballit deri në fund të mjekrës) duhet të mbulojë 70 deri në 80% të fotografisë. (*) Sytë duhet të jenë qartë të dukshëm pa qime që errësojnë fytyrën. (*) Syzet me recetë janë të pranueshme, por duhet të jenë të qarta, me kornizë të hollë dhe të mos reflektojnë blic ose të pengojnë sytë. (*) Mbulesa e kokës, flokët, veshjet e kokës ose bizhuteritë e fytyrës nuk duhet të errësojnë fytyrën. Fotografia duhet të ketë një sfond të bardhë të thjeshtë pa njerëz ose objekte të tjera. Kërkohet edhe ndriçimi; asnjë hije nuk duhet të ketë në fytyrë ose në shpinë. (*) Sytë e kuq duhet të shmangen.

Tarifat e vizave të Tajlandës

Kostoja e një vize Thai ndryshon në varësi të llojit të vizës dhe kombësisë së aplikantit:

(*) Për një vizë elektronike turistike, tarifa zakonisht varion nga 40 USD në 60 USD. (*) Tarifa standarde për një vizë në Tajlandë në mbërritje është afërsisht 2,000 THB ose 52,68 USD, me një tarifë shërbimi shtesë prej afërsisht 500 THB ose 14,55 USD. Ju lutemi vini re se tarifa e vizës duhet të paguhet me para në dorë.

Thjeshtoni aplikimin tuaj të fotografisë për vizë me aplikacionin 7ID Visa Photo dhe afrohuni një hap më afër udhëtimit në Tajlandë!

Lexo më shumë:

Aplikacioni i fotografisë së pasaportës dhe identitetit të Polonisë
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës dhe identitetit të Polonisë
Lexo artikullin
Aplikacioni për fotografitë e vizave të Singaporit: Bëni një fotografi të përputhshme me telefonin tuaj
Aplikacioni për fotografitë e vizave të Singaporit: Bëni një fotografi të përputhshme me telefonin tuaj
Lexo artikullin
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play