Aplikacioni Foto ID e Studentit | Kërkesat për fotografinë e kartës ISIC dhe ESN

Në sferën e akademisë, rëndësia e një karte identiteti studentor nuk mund të nënvlerësohet – ajo është më shumë se një kartë, është një identitet, një pasaportë për shërbime dhe dëshmi e përfshirjes në një komunitet mësimor. Një komponent kyç i çdo ID studenti është një foto.

Aplikacioni Foto ID e Studentit | Kërkesat për fotografinë e kartës ISIC dhe ESN

Ky artikull do t'ju tregojë se si të bëni një fotografi të përsosur të kartës së studentit për çdo universitet duke përdorur krijuesin më të mirë të fotografive të identitetit - Aplikacioni 7ID.

Tabela e përmbajtjes

7 ID: Krijuesi i fotografive me ID të studentit
7 ID: Kërkesat për Foto ID të studentit
7 ID: Mostra e fotografisë së ID-së së studentit

Pritini foton tuaj në madhësinë e kërkuar të fotografisë së ID-së së studentit

Nëse keni nevojë për një foto për ID-në tuaj të studentit që plotëson disa standarde, aplikacioni 7ID mund të plotësojë lehtësisht nevojat tuaja.

Aplikacioni 7ID ndryshon përmasat e imazheve në çast për t'iu përshtatur ISIC, ESN dhe dimensioneve të tjera të fotografisë së kartës studentore. Thjesht ngarkoni foton tuaj në aplikacionin 7ID dhe personalizoni atë menjëherë. Pasi të keni zgjedhur institucionin tuaj arsimor, 7ID do të rregullojë formatin e imazhit, madhësinë e kokës dhe vijën e syve për të përmbushur kërkesat tuaja. Aplikacioni merr parasysh të gjitha matjet e vendosura për vende të ndryshme.

Zëvendësoni sfondin me të bardhën neutrale

Fotot e ID-së së studentit shpesh kërkojnë një sfond të thjeshtë të bardhë. 7ID funksionon si një redaktues i sfondit të fotografive me ID, duke zëvendësuar sfondin e figurës.

Mjeti ynë i pakufizuar i bazuar në abonim funksionon më së miri me fotot e marra në një sfond të ndritshëm dhe të barabartë. Për fotot me sfonde të ndryshme, ju rekomandojmë të përdorni mjetin tonë Ekspert.

Merrni një skedar dixhital për një aplikacion në internet dhe një shabllon për printim

7ID ofron një shabllon të fotografisë së pasaportës falas në dy formate: (*) format dixhital për aplikimet online; (*) formati i printimit. Çdo fletë printimi vjen me katër imazhe. Thjesht priteni atë dhe bashkëngjitni aplikacionin tuaj për pasaportë.

Rregullat e përgjithshme të fotografisë së ID-së së studentit

Ndërsa mund të ketë specifika të ndryshme në varësi të vendit ku po studioni, më poshtë janë disa udhëzime të dobishme nga ne që mund të shërbejnë si referencë:

(*) Stili i fotografisë i përshtatshëm për një kartë studenti zakonisht lejon një buzëqeshje më të gjerë se fotot e pasaportës dhe në shumicën e rasteve, buzëqeshja me dhëmbë lejohet. Megjithatë, është gjithmonë më mirë të kontrolloni rregullat specifike të institucionit tuaj; (*) Në mënyrë ideale, fotografia duhet të jetë e fundit dhe të pasqyrojë pamjen tuaj aktuale; (*) Duhet të jetë një goditje e qartë dhe e fokusuar mirë; (*) Fotografia duhet të tregojë fytyrën tuaj të plotë; të gjitha tiparet e fytyrës, duke përfshirë nishanet, duhet të jenë të dukshme; (*) Fotografia duhet t'ju përfaqësojë me vërtetësi, prandaj mos bëni modifikime të softuerit që ndryshojnë pamjen tuaj; (*) Rekomandohet të keni një sfond të thjeshtë dhe të lehtë. Shumica e institucioneve arsimore kërkojnë një sfond të bardhë; (*) Zgjidhni veshje që janë në kontrast me sfondin; (*) Fotografia duhet të përmbajë vetëm imazhin tuaj, duke hequr të gjithë njerëzit, kafshët shtëpiake ose objekte të tjera; (*) Sigurohuni që të mos ketë efekt "sy të kuq"; (*) Mbani një pozicion përpara, duke parë drejtpërdrejt kamerën; (*) Flokët tuaj nuk duhet të errësojnë tiparet tuaja; (*) Fotografia duhet të jetë e ndriçuar në mënyrë të barabartë, pa hije; (*) Sytë duhet të mbeten të pastër. Syzet e diellit dhe syzet e lyer duhet të hiqen, syzet e zakonshme mund të vishen pa shkaktuar reflektime. Shmangni shkëlqimin në lente.

Evropa: Kërkesat për foto të kartës ISIC dhe ESN

Standardet e fotografive për kartën ESN (Erasmus Student Network) dhe ISIC (International Student Identity Card) janë si më poshtë:

Kërkesat për fotografinë e kartës ESN:

(*) Fotografia e kartës ESN duhet të jetë 27×37 mm (2,7 × 3,7 cm). (*) Fotografia duhet të jetë një imazh i fundit i stilit të pasaportës që tregon qartë fytyrën dhe shpatullat. (*) Rekomandohet një sfond neutral si i bardhë i thjeshtë ose gri i hapur. (*) Fotografia duhet të jetë e qartë, në fokus, e ndriçuar siç duhet dhe pa hije të dukshme. (*) Fytyra nuk duhet të pengohet nga flokët ose aksesorët si kapele ose syze dielli. (*) Asnjë modifikim ose filtër nuk duhet të ndryshojë pamjen natyrale.

Kërkesat për fotografinë e kartës ISIC:

(*) Madhësia e kërkuar e fotografisë ISIC është 35 mm × 45 mm. (*) Fotografia duhet të jetë me ngjyra, jo bardh e zi. (*) Rekomandohet një fotografi në stilin e pasaportës (d.m.th., vetëm fotografi në kokë).

Këto kërkesa sigurojnë që fotografitë e paraqitura për kartat ESN dhe ISIC të plotësojnë kërkesat e nevojshme për identifikimin dhe zyrtarët.

Madhësitë e fotografive të studentëve në universitete të famshme në mbarë botën

Kërkesat për fotografi për kartat e identifikimit të studentëve dhe aplikimet universitare ndryshojnë shumë ndërmjet institucioneve. Pa parametra strikte të madhësisë së fotografisë, mund të përdoret një shabllon standard fotografie prej 35×45 ose 2×2 inç.

Madhësitë e fotografive për ID-të e studentëve në universitetet më të mira anembanë botës janë: (*) Karta Studentore e Universitetit të Edinburgut — 35×45 mm, 413×531 piksele, më pak se 500 KB në madhësi; (*) Karta ID e Universitetit të Harvardit — 2×2 inç (51×51 mm), 280×296 piksele; (*) Karta e identitetit të Universitetit të Kolumbisë - 500×500 piksele, më pak se 100 KB në madhësi; (*) Karta ID e Universitetit të Auckland - 1125×1500 piksele. Nga 500 KB deri në 10 MB; (*) Karta Panther e Universitetit të Pittsburgh - 260×300 piksele.

7ID është më shumë se thjesht një aplikacion. Është një zgjidhje inovative që plotëson nevojat dixhitale në zhvillim të studentëve në mbarë botën.

Urimet më të mira për rrugëtimin tuaj akademik!

Lexo më shumë:

Flokët TSA për valixhe: Si të përdorni dhe ruani
Flokët TSA për valixhe: Si të përdorni dhe ruani
Lexo artikullin
Udhëzues për pronarët e restoranteve për krijimin dhe integrimin e menyve të kodit QR
Udhëzues për pronarët e restoranteve për krijimin dhe integrimin e menyve të kodit QR
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës së SHBA-së: Merrni një foto të përshtatshme në 2 sekonda
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës së SHBA-së: Merrni një foto të përshtatshme në 2 sekonda
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play