Çfarë duhet të vishni për një foto pasaporte? Kodi i veshjes

Fotografia e pasaportës suaj është identifikimi juaj global që mund të zgjasë një dekadë. Pra, përgatitja për këtë foto shkon përtej një dite të mirë flokësh apo gjetjes së këndit më të mirë. Veshja që zgjidhni mund të ndikojë drejtpërdrejt nëse aplikimi juaj do të pranohet.

Çfarë duhet të vishni për një foto pasaporte? Kodi i veshjes

Ky artikull synon t'u përgjigjet pyetjeve të tilla si "A ka një kod veshjeje për fotografinë e pasaportës?" ose "Çfarë ngjyre të vishni për një foto pasaporte?". Pra, le të lexojmë më tej dhe të mësojmë se si të vishemi për fotografinë e pasaportës për t'u siguruar që imazhi juaj të plotësojë të gjitha kërkesat dhe që të dukeni më mirë.

Tabela e përmbajtjes

Kodi i veshjes me foto të pasaportës: Rregulla të përgjithshme

Pyesni veten se çfarë të vishni për një foto të pasaportës amerikane? Rregullat mund të ndryshojnë pak nga vendi në vend, por në përgjithësi, veshjet e përditshme rastësore janë të pranueshme. Këtu janë disa elementë të zakonshëm të kodit të veshjes për fotografitë e pasaportave në mbarë botën:

(*) Zgjidhni veshje të forta dhe të thjeshta. Modelet, modelet dhe logot mund të ndërhyjnë në qartësinë e fytyrës. Zgjidhni ngjyra më të errëta për t'u veshur për një foto pasaporte. (*) Veshja e kokës zakonisht është e ndaluar, përveç nëse është një artikull fetar ose kulturor i veshur çdo ditë, si hixhabi ose çallma, dhe nuk pengon pamjen e fytyrës suaj. (*) Disa vende, si SHBA, nuk lejojnë fotot me syze, ndërsa të tjerat janë mirë me syze me recetë për sa kohë që nuk i fshehin sytë. Megjithatë, syzet e lyer nuk janë të pranueshme kudo. (*) Uniformat nuk lejohen për fotografitë e pasaportës. (*) Të mbulosh shpatullat dhe të veshësh veshje në kontrast me sfondin është një ide e mirë. (*) Sigurohuni që fytyra juaj të jetë lehtësisht e dukshme dhe e ndriçuar mirë. Tërhiqni flokët prapa në mënyrë që të mos errësojnë fytyrën tuaj. (*) Shmangni grimin e rëndë ose bizhuteritë e tepërta. (*) Shikoni drejtpërdrejt kamerën dhe mbani një shprehje natyrale.

Merrni foton e pasaportës tuaj me telefonin tuaj! Aplikacioni 7ID

7 ID: 2x2 Aplikacioni i fotografisë së pasaportës
Aplikacioni 7ID: Mjeti i modifikimit të fotografive të pasaportës 2x2
Aplikacioni 7ID: Merrni një foto pasaporte 2x2 në sekonda

Me Redaktuesin e Fotografive 7ID, tani është e lehtë të bësh një fotografi pasaporte në shtëpi duke përdorur vetëm telefonin inteligjent. Me një rezolucion prej 5 MP ose më shumë, ju mund të bëni fotografi pasaporte me rezolucion të lartë duke kursyer burimet dhe kohën tuaj. Thjesht ndiqni disa udhëzime të thjeshta:

(*) Përdorni dritën natyrale nga një dritare për të eliminuar hijet e ashpra. (*) Mbajeni telefonin të qëndrueshëm për një imazh pa turbullira. (*) Mbani një shprehje neutrale ose buzëqeshje delikate dhe mbajini sytë hapur. (*) Bëni disa shkrepje dhe zgjidhni më të mirën. (*) Lini pak hapësirë për aplikacionin 7ID për të prerë imazhin tuaj në mënyrë të përsosur. (*) Thjesht ngarkoni foton tuaj në aplikacion, zgjidhni dokumentin dhe shtetin e kërkuar dhe lëreni 7ID të trajtojë çështjet e formatimit dhe sfondit.

Mbështetuni në 7ID për një rezultat perfekt!

Çfarë ngjyre të vishni për një foto pasaporte?

Kur zgjidhni veshje për një foto pasaporte, rekomandohen ngjyra të forta më të errëta si e zeza, blu, burgundy ose kafe. Shmangni modelet ose modelet që shpërqendrojnë. Synoni për një pamje që ju përfaqëson me saktësi dhe që plotëson të gjitha kërkesat për pasaportë.

A mund të vishni të bardhë në një foto pasaporte? — Jo, është më mirë të shmangni veshjen e bardhë pasi mund t'ju bëjë të përzieni në sfond, gjë që nuk është e dëshirueshme. Megjithatë, ju mund të zgjidhni çdo ngjyrë që ju plotëson.

A mund të vishni grim në një foto pasaporte?

Përgjigja është po, grimi lejohet në fotot e pasaportës. Sidoqoftë, duhet të jetë minimale dhe delikate. Shmangni pamjet e guximshme ose dramatike që mund të bien ndesh me mbajtjen e një shprehjeje neutrale. Zgjedhni një pamje natyrale me produkte grimi mat, pasi fotografimi me blic mund të zvogëlojë gjallërinë e grimit tuaj.

A mund të vishni syze në foton e pasaportës?

Syzet në përgjithësi nuk lejohen në fotot e pasaportës. Për shembull, Departamenti Amerikan i Shtetit i lejon syzet vetëm për arsye mjekësore dhe kërkon një shënim nga mjeku juaj. Syzet nuk duhet të pengojnë shikimin tuaj dhe nuk duhet të ketë asnjë shkëlqim apo hije nga thjerrëzat.

A mund të vishni vathë në një foto pasaporte?

A mund të vishni vathë në një foto pasaporte? — Po, vathët lejohen. Megjithatë, rekomandohet që të zgjidhni vathë të thjeshtë dhe të vegjël që nuk ju mbulojnë fytyrën ose nuk bëjnë hije. Materialet reflektuese duhet të shmangen. Është e këshillueshme që të hiqni vathët e mëdhenj për foton.

Departamenti Amerikan i Shtetit dhe disa vende të tjera lejojnë vathët, gjerdanët, madje edhe shpimet e fytyrës në fotot e pasaportave, për sa kohë që ato nuk e fshehin fytyrën tuaj ose nuk krijojnë reflektime apo hije. Kontrolloni udhëzimet specifike për vendin ku po aplikoni për pasaportë.

A mund të vishni një kapuç në një foto pasaporte?

Ju mund të vishni një kapuç në foton e pasaportës tuaj nëse kapuçi është i ulur dhe nuk ju mbulon fytyrën ose kokën. Idealisht, kapuçi nuk duhet të jetë shumë i lirë dhe duhet të jetë një ngjyrë neutrale. Ngjyrat e ndezura dhe logot ose dizajnet e spikatura në kapuçin më së miri shmangen.

A mund të vishni një shirit koke në një foto pasaporte?

Në mënyrë tipike, nuk mund të vishni një shirit koke në fotot e pasaportës. Kjo është e vërtetë për shumicën e vendeve, përfshirë Shtetet e Bashkuara. Shiritat e kokës ose mbulesat e kokës mund të shtrembërojnë tiparet e fytyrës, të krijojnë hije ose shkëlqim verbues ose të përzihen në sfondin e bardhë të fotografisë. Nëse ju nevojitet një për arsye fetare ose mjekësore, fytyra juaj duhet të jetë plotësisht e dukshme pa hije ose shkëlqim.

Foto e pasaportës me hixhab ose mbulesë tjetër fetare: Rregulla

Shtetet e Bashkuara i lejojnë njerëzit të mbajnë një hixhab ose mbulesë tjetër fetare në fotot e pasaportës për sa kohë që tiparet e tyre të fytyrës janë qartë të dukshme dhe pa hije. Sigurohuni që hixhabi juaj të mos bëjë hije dhe që e gjithë fytyra juaj, nga baza e mjekrës deri në pjesën e sipërme të ballit, të jetë plotësisht e dukshme. Gjithashtu nuk duhet t'i mbulojë veshët dhe ngjyra e sfondit duhet të jetë mirë në kontrast me hixhabin tuaj.

Zgjedhja e veshjes më të mirë për një foto pasaporte: Këshilla të përgjithshme

Për të siguruar që fotografia juaj e pasaportës të miratohet, duhet të ndiqni disa udhëzime kur zgjidhni një këmishë për të veshur për foton tuaj të pasaportës:

Përveç kësaj, këtu janë disa pyetje specifike që duhen marrë parasysh kur vendosni se çfarë të vishni për foton tuaj të pasaportës:

(*) Kjo çon në pyetjen "A mund të vesh T-shirt në foton e pasaportës?". Dhe përgjigja është po, një T-shirt e thjeshtë e errët do të funksionojë. (*) A mund të keni balluke në një foto pasaporte? — Balluket e fotografisë së pasaportës janë të pranueshme për sa kohë që ato nuk mbulojnë vetullat dhe sytë ose nuk bëjnë hije në fytyrën tuaj.

Pra, për të marrë një foto të miratuar pasaporte, thjesht vishuni sipas udhëzimeve, ndiqni këshillat dhe përdorni Redaktuesin e Fotografive 7ID për të krijuar pa mundim një fotografi të përsosur dhe të pajtueshme pasaporte!

Lexo më shumë:

Aplikacioni i sfondit të fotografisë së pasaportës: Ndryshoni foton tuaj në 2 sekonda
Aplikacioni i sfondit të fotografisë së pasaportës: Ndryshoni foton tuaj në 2 sekonda
Lexo artikullin
Aplikacioni Australian Passport Photo: Si të bëni një fotografi në shtëpi
Aplikacioni Australian Passport Photo: Si të bëni një fotografi në shtëpi
Lexo artikullin
Si të bëni një fotografi pasaporte me telefon?
Si të bëni një fotografi pasaporte me telefon?
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play