Aplikacioni për Viza Turistike Japoneze dhe Foto Evisa

Japonia ofron një përzierje unike të hijeshisë tradicionale dhe joshjes moderne që tërheq udhëtarë nga e gjithë bota. Mes gjithë planifikimeve, sigurimi i një vize me foton e duhur është thelbësore.

Aplikacioni për Viza Turistike Japoneze dhe Foto Evisa

Në këtë artikull, do të mësoni gjithçka rreth vizave elektronike japoneze dhe si të bëni një fotografi të përsosur të vizës së Japonisë me aplikacionin 7ID.

Tabela e përmbajtjes

Rregullat e vizave turistike japoneze dhe e-vizave

Që nga 1 nëntori 2023, sistemi i vizave elektronike JAPONI është i disponueshëm për qëndrime afatshkurtra për qëllime turistike. Ky sistem u mundëson udhëtarëve të aplikojnë për vizë online.

Për të aplikuar për një vizë turistike japoneze dhe një vizë elektronike, ju lutemi rishikoni rregullat dhe kërkesat kryesore:

Është e rëndësishme të mbani mend se hyrja në Japoni me një vizë elektronike është e mundur vetëm përmes udhëtimit ajror.

Si të aplikoni për një vizë japoneze në internet?

Për të aplikuar për një vizë elektronike në Japoni, ju lutemi ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

(*) Krijo një profil në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Japonisë (https://www.evisa.mofa.go.jp/index). Do t'ju duhet të jepni një adresë emaili, të zgjidhni anglishten si gjuhën tuaj të komunikimit dhe të tregoni shtetësinë dhe vendin e banimit. Do të merrni një email me një lidhje aktivizimi. Një profil është i mjaftueshëm për të plotësuar aplikimet për familjen tuaj ose individë të tjerë. (*) Pranoni kushtet e lëshimit të vizës. (*) Hapi i Informacionit Bazë kërkon që ju të futni informacionin e pasaportës tuaj. Kërkohen skanime të akredituara të faqeve të pasaportës, skanimet me cilësi të dobët do të shpërfillen. Ngarkimet e suksesshme do të plotësojnë automatikisht informacionin tuaj, si emrin tuaj dhe detaje të tjera. Do të kërkohet informacion në lidhje me bashkëshortin, profesionin dhe qëllimin e vizitës (e kufizuar në turizëm). Ky hap gjithashtu kërkon që ju të dërgoni një foto. (*) Informacioni i Udhëtimit kërkon që ju të jepni kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj, detajet e fluturimit dhe akomodimin. (*) Adresa kërkon që ju të jepni adresën tuaj aktuale dhe informacionin e punëdhënësit. Kërkohet vetëm emri, vendndodhja dhe informacioni i kontaktit të punëdhënësit tuaj. (*) Informacioni personal përfshin pyetje në lidhje me ndonjë histori kriminale dhe nëse ju jeni aplikanti kryesor ose po aplikoni në emër të dikujt tjetër. (*) Dokumentet e aplikimit kërkojnë që të ngarkoni të gjitha dokumentet përveç pasaportës. Mund të ngarkoni deri në tre dokumente për kategori në dritaret kërcyese. (*) Rishikimi i aplikacionit. Këtu mund të rishikoni të gjithë informacionin që keni dhënë. Kjo përfshin një shfaqje të imazhit tuaj të ngarkuar. (*) Më pas zgjidhni "Next" dhe në faqen tjetër, pasi zgjidhni formularin që sapo keni krijuar, zgjidhni "Dërgo". (*) Pasi viza juaj të jetë lëshuar, do të merrni një njoftim me email. Sigurohuni që të keni në dorë "Njoftimin e Sigurimit të Vizës" kur takoheni me zyrtarët japonezë të imigracionit.

Në mënyrë tipike, koha e përpunimit të vizave të Japonisë zgjat afërsisht 5 ditë pune, me kusht që të mos ketë mangësi si dokumente që mungojnë ose gabime në aplikim.

Dokumentet e nevojshme për një aplikim japonez Evisa

Një aplikim për vizë elektronike turistike duhet të përfshijë dokumentet e mëposhtme:

(*) Pasaporta e vlefshme në momentin e nisjes nga Japonia me të paktën një faqe bosh. (*) Kopja e kartës së identitetit kombëtar ose pasaportës vendase. (*) Formulari i printuar i aplikimit për vizë (dy kopje). (*) Foto që plotëson udhëzimet për imazhin e vizës japoneze. (*) Dëshmia e fondeve, të tilla si certifikata origjinale e punës, certifikata IE ose pasqyra bankare. Duhet të përdoren vetëm dokumente origjinale me vula të lagura. (*) Itinerari i planifikuar. (*) Biletat e kthimit. (*) Letër që shpjegon nevojën për vizita të shumta (për aplikime për vizë me shumë hyrje). Letrat mund të shkruhen në anglisht ose japonisht, pa ndonjë format të përcaktuar. (*) Kopje e certifikatës së martesës për familjet që aplikojnë së bashku.

Çdo dokument nuk duhet të kalojë një madhësi prej 2 megabajt. Formatet e pranueshme të skedarëve përfshijnë PDF, TIF, JPG (ose JPEG, siç është sinonim), PNG, GIF, BMP ose HEIC.

Bëni menjëherë një foto me vizë japoneze me telefon! Aplikacioni 7ID

Aplikacioni 7ID: Krijuesi i fotografive të vizave japoneze
Aplikacioni 7ID: Aplikacioni i fotografive të vizave japoneze
Aplikacioni 7ID: Shembull i fotografisë së vizave japoneze

Me aplikacionin 7ID Photo, ju mund të shpejtoni aplikimin tuaj për vizë japoneze. Thjesht bëni një selfie kundër çdo sfondi dhe ngarkoni atë. Inteligjenca artificiale e integruar do të rregullojë madhësinë e fotografisë tuaj për kërkesat për vizë në Japoni. Ngarkoni foton tuaj, zgjidhni shtetin dhe llojin e dokumentit të kërkuar dhe filloni të përdorni funksionet tona të shumta:

Abonohu tani për të përfituar nga aftësitë e pakufizuara të redaktimit të fotografive të aplikacionit 7ID dhe sigurohuni që fotografia juaj e vizës të plotësojë standardet ndërkombëtare të dokumenteve fotografike.

Si të bashkëngjitni një foto në një aplikacion japonez Evisa?

Për të bashkangjitur foton tuaj të vizës së Japonisë në një aplikacion për vizë elektronike, bëni sa më poshtë:

(*) Para se të aplikoni, sigurohuni që fotografia juaj të jetë plotësisht e përgatitur. Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin "Ngarko", zgjidhni imazhin tuaj të dhënë nga 7ID dhe nëse ngarkimi është i suksesshëm, do të shfaqet një shënim që thotë "U ngarkua dhe u pre manualisht një foto fytyre". Do t'ju duhet të klikoni në butonin "Prisni fytyrën manualisht". (*) Do të shfaqet një dritare e re, duke ju kërkuar të përshkruani fytyrën tuaj dhe skajin e figurës me një kornizë të kuqe. Zvarritni këndin për të zgjeruar kornizën për të mbuluar pjesën më të madhe të fotografisë. Korniza e kuqe nuk duhet të shtrihet përtej skajeve të figurës, përndryshe nuk do të mund ta prisni. (*) Pasi të keni rregulluar kornizën, klikoni "Perform Crop". Nëse korniza shtrihet përtej imazhit, do të shfaqet një mesazh gabimi që thotë se zona e specifikuar është jashtë imazhit. Nëse kjo ndodh, thjesht zvogëloni pak madhësinë e kornizës. (*) Nëse ngarkimi ishte i suksesshëm, do të shfaqet teksti "U ngarkuar". Nëse keni ngarkuar aksidentalisht foton e gabuar, mund ta korrigjoni lehtësisht duke shtypur "Pastro" dhe duke ngarkuar foton e duhur. (*) Pasi të keni renditur imazhin, mund të vazhdoni të ngarkoni faqe nga pasaporta juaj.

Lista kontrolluese e kërkesave të fotografive për vizë japoneze

Kërkesat për fotografinë për një vizë japoneze janë si më poshtë:

(*) Fotografia nuk duhet të jetë më e vjetër se gjashtë muaj para datës së udhëtimit tuaj. (*) Madhësia e specifikuar e fotografisë së vizës së Japonisë është 35×45 mm. (*) Madhësia e fotografisë për aplikim personal në konsullatë është 45x45 mm. (*) Fotografia duhet të jetë me ngjyra. (*) Kërkohet një sfond i lehtë dhe i thjeshtë për foton. (*) Këndet e fotografisë nuk duhet të jenë të rrumbullakosura. (*) Buzëqeshja në foto nuk lejohet. (*) Sigurohuni që fytyra të jetë në qendër në foto. (*) Sytë duhet të jenë të dukshëm dhe të hapur në foto, dhe syzet nuk duhet të shkaktojnë shkëlqim ose hije nën vetulla. (*) Prania e veshjeve të kokës, objekteve të huaja dhe njerëzve shtesë në kornizë është e ndaluar. (*) Formatet e pranueshme të skedarëve për një aplikacion në internet përfshijnë JPG, PNG, GIF, BMP ose HEIC. (*) Fotografitë e skanuara nuk janë të pranueshme për aplikacionet në internet.

Bëhuni një hap më afër udhëtimit në Japoni duke thjeshtuar procesin e aplikimit për fotografi për vizë japoneze me aplikacionin 7ID Visa Photo Maker.

Lexo më shumë:

Flokët TSA për valixhe: Si të përdorni dhe ruani
Flokët TSA për valixhe: Si të përdorni dhe ruani
Lexo artikullin
Udhëzuesi i nënshkrimit OCI: Krijoni një imazh nënshkrimi për OCI
Udhëzuesi i nënshkrimit OCI: Krijoni një imazh nënshkrimi për OCI
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës së Hong Kongut | Krijuesi i fotografive të madhësisë së pasaportës
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës së Hong Kongut | Krijuesi i fotografive të madhësisë së pasaportës
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play