Kodi PIN i deshifruar: Udhëzuesi thelbësor për numrat e identifikimit personal

Merrni fotografi në përputhje me pasaportën dhe skedarë imazhesh nënshkrimesh, ruani kodet dhe barkodet QR dhe ruani në mënyrë të sigurt kodet tuaja PIN në një aplikacion. Instaloni tani falas!

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play

Në epokën e sotme dixhitale, Numrat Personal të Identifikimit (PIN) janë po aq të zakonshëm sa çelësat e makinave dhe telefonat celularë. Ato ofrojnë një portë të sigurt për financat tuaja, sigurojnë transaksionet tuaja dhe mbrojnë informacionin tuaj personal nga sytë kureshtarë. Por çfarë përfaqëson PIN-i dhe pse është kaq i rëndësishëm për jetën moderne, veçanërisht në fushën bankare dhe të sigurisë?

Kodet PIN të shpjeguara

Vazhdoni të lexoni dhe mësoni gjithçka rreth kodeve PIN dhe si të mbroni një PIN të fortë me mjetin e ruajtjes së PIN-it 7ID.

Tabela e përmbajtjes

Çfarë është një PIN?

Përkufizimi zyrtar i PIN-it ose Numrit Personal të Identifikimit tingëllon kështu: një formular i specializuar fjalëkalimi, zakonisht i përbërë nga shifra numerike. Ndonëse shpesh lidhet me punën bankare – zhbllokimi i aksesit në llogarinë tuaj dhe autorizimi i transaksioneve – përdorimi i PIN-ve shkon shumë përtej.

Pajisjet e enkriptimit, telefonat celularë dhe madje edhe sistemi juaj i sigurisë së banimit mund të kërkojnë një PIN për qasje të sigurt. Kështu, PIN shërben si një çelës universal që siguron një identifikim dixhital në platforma të ndryshme.

Çfarë është një numër PIN?

Është koha për t'iu drejtuar elefantit në dhomë: fraza "Numri PIN". Të thuash "numër PIN" është si të thuash "Numri i numrit personal të identifikimit", i cili në thelb është i tepërt. Termi i saktë është "PIN": mjafton të përshkruhet ky kod sekret që ofron akses të vërtetuar në një sistem ose shërbim të caktuar.

PIN-et e debitit të shpjeguara

Një PIN i debitit luan një rol vendimtar në aktivitetet tuaja financiare të përditshme. Është një kod unik i futur në terminale dhe ATM për të konfirmuar identitetin dhe për të autorizuar transaksionet. Një kartë debiti bëhet praktikisht e padobishme pa kodin PIN të saktë, duke mbrojtur fondet e pronarit edhe nëse karta fizike bie në duart e gabuara.

PIN-et e debitit luajnë një rol të rëndësishëm në rritjen e sigurisë, veçanërisht për transaksionet në vend. Për shembull, kur përdorni një kartë debiti në një dyqan ose restorant, zakonisht ju kërkohet të vendosni PIN-in tuaj përpara se të përfundoni transaksionin. Ky proces siguron që edhe nëse dikush tjetër ka kartën tuaj, ai nuk mund të bëjë një blerje të paautorizuar nëse nuk e di PIN-in tuaj.

Përveç kësaj, futja e kodit PIN miraton transferimin e menjëhershëm të fondeve nga llogaria juaj bankare në llogarinë e tregtarit. Është një pohim që ju, mbajtësi legjitim i kartës, jeni ai që kryeni transaksionin. Kjo aftësi i bën kartat e debitit (dhe PIN-et e tyre) një mjet thelbësor në luftën kundër mashtrimit.

Përkufizimi i PIN-it në Bankë

Akronimi PIN qëndron për numrin personal të identifikimit. Në sektorin bankar, PIN funksionon si çelësi juaj i koduar për të hyrë në mënyrë të sigurt në burimet tuaja financiare dhe për të kryer transaksionet me besim.

Kur tërhiqni para nga një ATM, kodi PIN është faktori përcaktues që ju lejon të hyni në llogarinë tuaj bankare. Ai vepron si një nënshkrim dixhital, duke konfirmuar se personi që kryen transaksionin është pronari ligjor i llogarisë, gjë që rrit sigurinë e këtyre transaksioneve.

Me bankingun online, roli i PIN-it bëhet edhe më i rëndësishëm. Sa herë që kryeni një transaksion në internet ose hyni në llogarinë tuaj bankare në internet, futja e kodit PIN të saktë konfirmon dhe mbron veprimin. Në thelb, PIN-i juaj lehtëson bankingun e sigurt në internet, duke siguruar një lidhje të sigurt në distancë me burimet tuaja financiare.

7ID: Një zgjidhje e dobishme për ruajtje të sigurt të PIN-it

7ID: Një zgjidhje e dobishme për ruajtje të sigurt të PIN-it

Keni nevojë për ndihmë për të mbajtur gjurmët e të gjithë kodeve PIN? Jeni të shqetësuar për sigurinë e tyre? Këtu është përgjigja për të gjitha vështirësitë tuaja - aplikacioni 7ID. I projektuar me kujdes për të siguruar ruajtjen e sigurt të kodeve PIN, aplikacioni 7ID është kasaforta juaj dixhitale për mbrojtjen e të gjitha kodeve jetike.

Teknologjia e fshehjes dhe memorizimit të kodit është një nga veçoritë unike të 7ID. Pas futjes së kodit në aplikacion, 7ID gjeneron një përzierje numrash që fshehin në mënyrë efektive kodin tuaj. Detyra juaj është të mësoni përmendësh vendndodhjen specifike të kodit tuaj në këtë përzierje; kjo e bën të pamundur thyerjen e kodit PIN, edhe nëse dikush ka akses në kombinimin e krijuar të shifrave.

Emërtimi i kodit për organizim më të mirë dhe mbrojtje të zgjeruar. Mbajtja e kodeve të shumta mund të jetë e rëndë. Çdo kodi të ruajtur mund t'i caktohet një emër ose etiketë e fshehtë. Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një "emër misterioz" për çdo kod, në mënyrë që edhe nëse një person i paautorizuar të pengojë aplikacionin tuaj, ai të mos mund të gjejë qëllimin e kodeve të ruajtura.

Qasje e personalizuar dhe shikim i sigurt. Me 7ID, siguria juaj e informacionit është maksimale. Aplikacioni siguron që vetëm ju mund të përdorni të dhënat tuaja të ruajtura. Kur dëshironi të shikoni kodin PIN, aplikacioni ju tregon kombinimin e numrave të rastësishëm, por vetëm ju mbani mend vendndodhjen e saktë të kodit. Nëse harroni vendndodhjen e kodit, mund të përdorni funksionin "shfaq kodin", por sigurohuni që të mos ketë të huaj përreth për siguri maksimale.

!!!HTML!!! 7ID nuk është thjesht një kasafortë portative PIN, por një aplikacion shumëfunksional për detyrat e përditshme të identifikimit. Ruani QR-të dhe barkodet tuaja [qr-code-and-barcode-generator-and-storage-free-app], gjeneroni fjalëkalime, krijoni nënshkrime elektronike [si-të-krijoni-nënshkrimin-elektronik-me-7id-app], dhe bëni fotografi të pasaportës [si të bëni-fotografinë e pasaportës-me-telefon] në një aplikacion!

Këshilla për sigurimin e kodit PIN

Kompromisi PIN mund të çojë në pasoja katastrofike - nga transaksionet e paautorizuara dhe vjedhjet e identitetit deri te aksesi i plotë në asetet tuaja financiare nga organizata të paskrupullta. Kështu, siguria e PIN-it nuk është vetëm e rëndësishme, por absolutisht thelbësore.

Këtu janë disa këshilla të ekspertëve për krijimin dhe mbrojtjen e një PIN të sigurt:

Lexo më shumë:

Si të ruani kartat e besnikërisë në telefonin tuaj?
Si të ruani kartat e besnikërisë në telefonin tuaj?
Lexo artikullin
Gjeneruesi dhe ruajtja e kodit QR dhe barkodit: Aplikacion falas
Gjeneruesi dhe ruajtja e kodit QR dhe barkodit: Aplikacion falas
Lexo artikullin
Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play