Aplikacioni i fotografive të vizave Shengen: Merrni hyrjen tuaj në 26 vende

Përfitimet e vizës Shengen janë të pamohueshme. Kjo vizë e vetme ju lejon të eksploroni 26 vende evropiane pa vështirësinë e marrjes së vizave individuale për secilën. Megjithatë, suksesi i aplikimit tuaj për vizë shpesh varet nga detajet, veçanërisht cilësia e fotografisë suaj për vizë Shengen.

Aplikacioni i fotografive të vizave Shengen: Merrni hyrjen tuaj në 26 vende

Në këtë artikull, do të mësoni se si të merrni një fotografi të përputhshme për një vizë Shengen nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Tabela e përmbajtjes

Llojet dhe kërkesat e përgjithshme të vizave Shengen

Sistemi i vizave Shengen ofron disa lloje vizash, secila e përshtatur për qëllime të ndryshme udhëtimi. Le të zbërthejmë opsionet:

Politika e vizave Shengen është mjaft e drejtpërdrejtë. Një pikë kyçe për t'u mbajtur mend është se ju duhet të hyni në zonën Shengen përmes vendit që ka lëshuar vizën tuaj, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për udhëtarët që planifikojnë udhëtime në shumë vende.

Mund të hyni në zonën Shengen vetëm një herë me vizë me një hyrje. Ngjitësja e vizës do të tregojë një "1" nën "Numri i hyrjeve". Nëse merrni një vizë me dy hyrje ose me shumë hyrje, të shënuar "02" ose "MULT", mund të vini dhe të shkoni disa herë derisa viza juaj është e vlefshme.

Vetëm mos harroni të largoheni përpara se të skadojë viza ose të keni mbaruar afatin tuaj kohor. Dhe nëse largoheni me një vizë me shumë hyrje, dyert janë të hapura që të ktheheni për sa kohë që viza juaj është ende e vlefshme dhe ju ndiqni rregullat.

Marrja e një fotografie për vizë Shengen me telefon: Aplikacioni 7ID

Aplikacioni 7ID: Krijuesi i fotografive të vizave Shengen
Aplikacioni 7ID: Madhësia e fotografisë së vizës Shengen
Aplikacioni 7ID: Shembull fotografie për vizën Shengen

Me aplikacionin 7ID Photo Editor, ju mund të merrni fotografinë e vizës nga shtëpia juaj. Kjo jo vetëm që ju kursen kohë dhe para, por gjithashtu ju jep lirinë për të bërë foto të shumta derisa të jeni plotësisht të kënaqur me rezultatin.

Këtu janë disa këshilla për t'u siguruar që të merrni një fotografi profesionale të Vizës Shengen:

(*) Përfitoni nga ndriçimi natyror duke u pozicionuar pranë një dritareje për të shmangur hijet jo të këndshme. (*) Mbajeni telefonin të palëvizur për të shmangur fotografitë e paqarta. (*) Mbani një shprehje natyrale, neutrale ose një buzëqeshje të lehtë me sytë hapur dhe duke parë kamerën. (*) Bëni disa fotografi për t'u siguruar që keni një përzgjedhje të mirë për të zgjedhur. (*) Sigurohuni që fotografia juaj të ketë hapësirë të mjaftueshme rreth jush që aplikacioni 7ID të bëjë pjesën tjetër - duke e prerë në madhësinë e fotografisë së vizës Shengen dhe duke e modifikuar për të përmbushur kërkesat e fotografisë për vizë Shengen. (*) Kur të jeni të kënaqur me foton tuaj, ngarkoni atë në aplikacionin 7ID. Specifikoni vendin tuaj dhe llojin e dokumentit për të cilin po aplikoni dhe lëreni aplikacionin të personalizojë foton tuaj për të përmbushur të gjitha kriteret e nevojshme, duke përfshirë ndryshimin e madhësisë dhe modifikimin e sfondit. 7ID nuk ndalet me kaq — ai ofron modele dixhitale dhe të gatshme për printim, të gjitha gati për aplikimin tuaj për vizë Shengen.

Merrni fotografi në përputhje me pasaportën dhe skedarë imazhesh nënshkrimesh, ruani kodet dhe barkodet QR dhe ruani në mënyrë të sigurt kodet tuaja PIN në një aplikacion. Instaloni tani falas!

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play

Lista kontrolluese e kërkesave të fotografive për vizë Shengen

Hapi i parë në përpunimin pa probleme të aplikimit tuaj për vizë Shengen është të bëni fotografinë tuaj të vizës perfekte. Thjesht ndiqni këto udhëzime të thjeshta për fotografitë e vizave Shengen:

(*) Fotografia duhet të bëhet brenda gjashtë muajve të fundit. (*) Madhësia e fotografisë së vizës Shengen në cm duhet të jetë 3,5×4,5. Madhësia e fotografisë së vizës Shengen në inç është afërsisht 1,38×1,77 (*) Zgjidhni një foto me ngjyra me sfond të lehtë, grija e lehtë rekomandohet për qëndrueshmëri dhe sigurohuni që koka juaj të mbushë 70-80% të kornizës (që është 32-36 mm nga nga lart poshtë). (*) Synoni për një imazh me cilësi të lartë me rezolucion të paktën 600 dpi për të kapur detaje të qarta dhe të qarta. (*) Sfondi i fotografisë duhet të jetë i lehtë dhe i thjeshtë, mundësisht një i bardhë i thjeshtë ose gri i lehtë. (*) Sigurohuni që fotografia të pasqyrojë me saktësi shkëlqimin, kontrastin dhe tonin natyral të lëkurës tuaj. (*) Shikoni drejtpërdrejt kamerën me një shprehje neutrale, duke mos buzëqeshur dhe sigurohuni që të mos ketë hije në fytyrë ose pas jush. (*) Sytë duhet të jenë plotësisht të hapur, flokët duhet të jenë jashtë fytyrës dhe nëse mbani një mbulesë koke për arsye fetare, sigurohuni që fytyra dhe veshët të jenë të dukshëm.

Sa fotografi nevojiten për një aplikim për vizë Shengen?

Aplikimi juaj për vizë Shengen kërkon dy fotografi identike, me rezolucion të lartë, të printuara në letër fotografike me cilësi të lartë. Këto imazhe janë thelbësore për identifikimin dhe nuk duhet të ndryshojnë nga rezolucioni standard 400 dpi kur printohen.

Foto e vizës Shengen: mat apo me shkëlqim? Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për të printuar foton tuaj në letër mat ose me shkëlqim. Kërkesa më e rëndësishme është të printoni foton në letër fotografike me cilësi të lartë. Për udhëzime të hollësishme se çfarë lloj letre duhet të përdorni, është më mirë të kontaktoni direkt ambasadën ku po aplikoni për vizën tuaj.

Si të printoni një foto 35×45 nga telefoni?

Si të printoni një foto 35×45 nga telefoni?

7ID do t'ju ofrojë dy lloje fotografish: një shabllon për printim në letër fotografike standarde 4×6 inç (10×15 cm), duke rezultuar në katër fotografi individuale të madhësisë së fotografive të pasaportës për vizë Shengen 35×45 mm për aplikimin tuaj dhe një dixhitale. Format fotografik për vizë Shengen për paraqitje online.

Për printimin në shtëpi, sigurohuni që printeri juaj të jetë i optimizuar për ngjyrat dhe i ngarkuar me letër fotografike me cilësi të lartë 4×6 inç. Poziciononi saktë mostrën e fotografisë së vizës Shengen 7ID, vendosni printerin tuaj për madhësinë e letrës dhe printoni.

Ku të printoni foto me madhësi pasaporte për një vizë Shengen nëse nuk keni printer? Farmacitë lokale ose zyrat postare shpesh ofrojnë shërbime të printimit të fotografive. Për një përvojë pa probleme, zgjidhni një shërbim me reputacion për të shmangur problemet e mundshme të cilësisë së fotografisë.

Përndryshe, printimi në internet mund të jetë një zgjidhje me kosto efektive. Thjesht ngarkoni foton tuaj në faqen e internetit të një kompanie printimi fotografish që besoni, zgjidhni opsionin 4×6 dhe zgjidhni një vend të përshtatshëm për marrjen.

Jo vetëm një mjet fotografik për viza! 7ID Karakteristikat shtesë

Aplikacioni 7ID nuk ka të bëjë vetëm me fotot e vizave, ai është një mjet gjithëpërfshirës për nevoja të ndryshme fotografish ID dhe më shumë, duke përfshirë menaxhimin e kodeve QR, barkodeve, nënshkrimeve dixhitale dhe kodeve PIN.

Organizuesi i QR dhe Barkodit: Mbajini të gjitha kodet tuaja në një vend, të aksesueshëm jashtë linje, për çdo gjë, nga zbritjet deri te kartat elektronike dixhitale.

Mbajtës i kodit PIN: Një kasafortë e sigurt për të gjitha kodet tuaja të rëndësishme, nga PIN-et e kartave të kreditit deri te kombinimet e bllokimit dixhital.

Karakteristika e nënshkrimit elektronik: Shtoni shpejt nënshkrimin tuaj dixhital në dokumente, duke përfshirë skedarët PDF dhe Word, për përpunim efikas.

Me aplikacionin 7ID, nuk po përgatiteni vetëm për një vizë Shengen, por po përdorni një sërë zgjidhjesh dixhitale të krijuara për të thjeshtuar udhëtimin tuaj dhe më gjerë.

Fat të mirë me aplikimin tuaj për vizë Shengen dhe një rrugë të mbarë!

Lexo më shumë:

Bërja e një fotografie 3×4 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Bërja e një fotografie 3×4 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Lexo artikullin
Aplikacioni fotografik i Malajzisë EMGS (Pass studentore).
Aplikacioni fotografik i Malajzisë EMGS (Pass studentore).
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?
Aplikacioni i fotografisë për vizën e Vietnamit: Si t'i bashkëngjitni një foto një aplikacioni për vizë elektronike të Vietnamit?
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play