Bërja e një fotografie 35×45 me telefonin tuaj inteligjent

Lundrimi në botën e fotografimit të pasaportave mund të jetë sfidues, por jo kur telefoni juaj inteligjent është gati për të ndihmuar! Transformojeni telefonin tuaj në një kabinë fotografike personale me pasaportë dhe mësoni sa e lehtë është të bëni një fotografi të përsosur 35×45 në internet falas me aplikacionin tonë të veçantë 7ID!

Bërja e një fotografie 35×45 me telefonin tuaj inteligjent

Tabela e përmbajtjes

Kuptimi i kërkesës së fotografisë 35×45

Duke shpaketuar përmasat, një foto 35×45 i referohet një imazhi portret me përmasa 35 mm në gjerësi dhe 45 mm në lartësi. Zakonisht, kjo madhësi specifikohet në milimetra për shkak të përdorimit të saj të përhapur në dokumentacionin zyrtar, i cili shpesh ndjek standardet ndërkombëtare të identifikimit. Ekuivalenti i një fotografie 35×45 mm është një foto pasaporte 3,5×4,5 cm. Madhësia e fotografisë 35×45 mm në inç është e barabartë me 1,38×1,77”.

Fotografia 35mmx45mm është një set fotografik i përhapur i ICAO për të arritur saktësinë e fotografive të përdorura në dokumentet e udhëtimit në mbarë botën. Ky format fotografie përdoret zakonisht për pasaportë, vizë ose aplikime të tjera zyrtare në shumë vende, përfshirë Evropën. Gjithashtu kërkohet rregullisht në dokumentet zyrtare si patentë shoferi dhe ID studentore.

Për aplikacionet online, kërkesat mbeten të njëjta, por përkthehen në pixel. Rezolucioni i saktë në pixel për një foto 35mmx45mm mund të ndryshojë sipas aplikacionit. Sidoqoftë, dimensionet dixhitale prej rreth 413×531 pikselë (në DPI 300) dhe 827×1063 pikselë (në 600 DPI) zakonisht përftohen duke zmadhuar në mënyrë proporcionale foton. Për të siguruar një përvojë të qetë, kontrolloni gjithmonë kërkesat e fotografisë dixhitale me institucionin ku po aplikoni.

Për fat të mirë, një aplikacion special 7ID do ta konvertojë lehtësisht foton tuaj në formatin 45mmx35mm dhe, për më tepër, do ta modifikojë atë sipas standardeve të kërkuara.

Aplikacioni 7ID: konvertues fotografish 35×45 falas

Aplikacioni 7ID: Aplikacioni i fotografive 35x45
Aplikacioni 7 ID: Madhësia e fotografisë së pasaportës 35x45
Aplikacioni 7ID: 35x45 Foto Sfondi i bardhë

Aplikacioni 7ID është një mjet i gjithanshëm dhe i lehtë për t'u përdorur, i krijuar jo vetëm për të krijuar, modifikuar dhe konvertuar fotografi për dokumente, duke përdorur iPhone ose Android. Është një aplikacion shumëfunksional, i përshtatshëm për paraqitjet online dhe offline dhe thjeshton procesin me një sërë veçorish:

(*) Mjeti i prerjes së fotografive të pasaportës: 7ID eliminon nevojën për të rregulluar manualisht madhësinë e imazhit tuaj duke e prerë automatikisht atë në një format specifik dhe duke u siguruar që koka dhe sytë të jenë të pozicionuar saktë. (*) Ndryshues i ngjyrës së sfondit: Me rrëshqitësin e integruar të aplikacionit, mund ta zëvendësoni lehtësisht ngjyrën e sfondit me të bardhë, gri të çelur ose blu—perfekte për përmbushjen e specifikimeve të dokumentit zyrtar. (*) Mjeti i printimit të shablloneve: Pas përgatitjes së fotografisë suaj, 7ID ofron një shabllon printimi që i përshtatet çdo madhësie të zakonshme letre (10×15 cm (4×6 inç), A4, A5, B5) dhe mund të pritet mirë pas printimit. Një printim përmban katër fotografi individuale 35x45. (*) Mjet i avancuar i redaktimit (premium): Për dokumente të rëndësishme si pasaportat ose aplikacionet e lotarisë DV, 7ID në versionin premium ofron redaktim të avancuar, cilësi të përmirësuar të imazhit dhe heqje efektive të sfondit.
Shembull foto e pasaportës 35x45

Shembull foto e pasaportës 35x45

Opsione shtesë (përveç krijuesit të fotografive me përmasa të pasaportës): (*) Magazinimi dhe gjeneruesi i QR dhe barkodit: Ruan kodet tuaja të hyrjes, barkodet e zbritjes ose kartat v. (*) PIN-et dhe ruajtja e fjalëkalimeve: Ruan në mënyrë të sigurt kodin PIN të kartës suaj të kreditit/debitit, kodet e kyçjes dixhitale dhe fjalëkalimet brenda aplikacionit. Kodet tuaja nuk transmetohen diku tjetër, duke garantuar siguri supreme. (*) Krijuesi i nënshkrimit elektronik: Krijon një shenjë dixhitale për PDF-të, Word-in dhe dokumentet e tjera në çast dhe pa mundim.

Tani, më në fund le të mësojmë se si të përdorim 7ID për redaktimin e fotografive

Hapi 1: Ngarko një portret me fytyrë të plotë të vetes të bërë në çdo sfond.

Hapi 2: Futni vendin për të cilin keni nevojë për vizë dhe 7ID do të bëjë pjesën tjetër - 7ID rregullon automatikisht madhësinë, korrigjon pozicionin e kokës dhe syve, zëvendëson sfondin dhe përmirëson cilësinë për të përmbushur kërkesat e fotografisë për viza në mbarë botën.

Përgatitja e smartfonit tuaj për detyrën

Në epokën dixhitale, krijimi i një fotografie 35×45 nuk kërkon më një vizitë në një studio profesionale - smartphone juaj është gjithçka që ju nevojitet. Por, para se të filloni, është thelbësore që të përgatitni pajisjen tuaj:

(*) Sigurohuni që kamera e telefonit tuaj të jetë e pastër dhe në gjendje të mirë. Fshijeni butësisht lentet e kamerës së telefonit tuaj për të hequr gjurmët e gishtërinjve dhe grimcat e pluhurit. Një lente e pastër do t'ju ndihmojë të merrni foto të qarta dhe të qarta. (*) Kontrolloni për hapësirën e disponueshme të ruajtjes. Fotografitë, veçanërisht fotot me rezolucion të lartë, mund të zënë një hapësirë të konsiderueshme ruajtjeje. (*) Rregulloni cilësimet e kamerës për rezultate optimale. Shqyrtoni cilësimet e kamerës suaj. Do të dëshironit rezolucionin më të lartë të mundshëm për qartësinë e fotografisë suaj. Shumica e telefonave inteligjentë sot vijnë me cilësime që ju lejojnë të personalizoni raportin e pamjes; sigurohuni që ta vendosni që të përputhet me kërkesat e fotografisë 35×45.

Me një lente të pastër, hapësirë të mjaftueshme dhe cilësime të optimizuara, mund të shkrepni foton e përsosur. Mbajeni të qëndrueshme, buzëqeshni dhe klikoni!

Si të printoni një foto 35×45 nga telefoni juaj?

Ka disa skenarë kur mund të jetë e nevojshme të keni një kopje fizike të një fotografie 35×45, si p.sh. për aplikime të caktuara për viza ose kur autoritetet lokale kërkojnë kopje në letër të fotografive për qëllime identifikimi. Dhe është marrë parasysh gjithashtu.

Kështu, aplikacioni 7ID ofron dy formate të fotografisë suaj: (*) Një shabllon falas për printim në letër 10×15 cm (letër 4×6). Çdo fletë e printuar do t'ju japë katër fotografi individuale 35×45 mm për t'i prerë me kujdes dhe për t'i bashkangjitur formularit tuaj të aplikimit. (*) Një imazh dixhital me madhësi të pasaportës për aplikacionin tuaj online.

Zgjedhja e një shërbimi të besueshëm printimi është gjithashtu e rëndësishme për të siguruar një përvojë të përsosur. Kërkoni shërbime printimi me cilësi të lartë që kapin çdo detaj pa pikselim ose shtrembërim imazhi. Mos harroni, saktësia e një fotografie 35×45 mund të jetë faktori vendimtar kur miratoni një dokument.

Me aplikacionin 7ID, është e lehtë të bësh fotografinë e përsosur 35×45. Nga rregullimi automatik i ngjyrës së sfondit deri tek konvertimi i fotove në madhësinë e kërkuar, 7ID zgjidh për ju të gjitha detyrat komplekse të redaktimit të fotografive. Cilido qoftë qëllimi, qoftë për të marrë një vizë, pasaportë apo kartë identiteti zyrtare, me 7 ID, bërja e fotografisë së përsosur 35×45 është një fllad, duke e kthyer telefonin inteligjent në një kabinë portative fotografike!

Lexo më shumë:

Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Bërja e një fotografie 2×2 me telefon: Redaktori i madhësisë dhe sfondit
Lexo artikullin
Si të bëni një fotografi të pasaportës së foshnjës me telefonin tuaj
Si të bëni një fotografi të pasaportës së foshnjës me telefonin tuaj
Lexo artikullin
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës irlandeze
Aplikacioni i fotografisë së pasaportës irlandeze
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play