Si të bëni një fotografi të pasaportës së foshnjës me telefonin tuaj

Pavarësisht nëse po planifikoni një pushim familjar ndërkombëtar ose keni nevojë të vizitoni të afërmit jashtë vendit, pasaporta e foshnjës është një dokument jetik që siguron që fëmija juaj të mund të përfshihet në aventura. Megjithatë, bërja e një fotografie me pasaportë të një foshnjeje mund të jetë e frikshme, pasi foshnjat nuk njihen për bashkëpunimin e tyre para kamerës.

Si të bëni një fotografi të pasaportës së foshnjës me telefonin tuaj

Por pa merak! Në këtë epokë dixhitale, smartfoni juaj mund të jetë aleati juaj më i mirë në kapjen e asaj fotografie të përsosur të pasaportës. Kohët e takimeve të shtrenjta në studio fotografike dhe rimarrjeve të pafundme kanë ikur. Me këshilla dhe truke të thjeshta, tani mund të krijoni një fotografi të pasaportës së foshnjës me cilësi profesionale pikërisht në shtëpi, duke përdorur vetëm telefonin inteligjent.

Tabela e përmbajtjes

Kërkesat për fotografinë e pasaportës së të porsalindurit

Kërkesat për formatin e fotografisë së pasaportës ndryshojnë nga vendi në vend. Më poshtë janë kërkesat për një fotografi të pasaportës së fëmijës bazuar në shembullin e SHBA:

Madhësia: Fotografia duhet të jetë 2x2 inç (51x51 mm). Koka e foshnjës duhet të jetë midis 1 inç dhe 1 3/8 inç (midis 25 dhe 35 mm) nga fundi i mjekrës deri në majë të kokës në imazh.

Cilësia e fotografisë: Fotografia duhet të jetë me ngjyra dhe të merret me rezolucion të lartë pa asnjë piksel ose printim.

Ndriçimi: Fotoja duhet të realizohet me ndriçim korrekt, pa hije në fytyrën e foshnjës ose në sfond.

Sfondi: Sfondi i fotografisë duhet të jetë i thjeshtë i bardhë ose i bardhë. Ai duhet të jetë i lirë nga çdo objekt apo model shpërqendrues.

Pamja e bebes: Foshnja duhet të shikojë drejtpërdrejt kamerën, me fytyrën në pamje të plotë. Ata duhet të kenë një shprehje neutrale, që do të thotë se nuk duhet të qeshin ose të qajnë. Një buzëqeshje është në rregull, por nuk duhet të jetë shumë e madhe. Kriteret e fotografisë së pasaportës së SHBA-së për fëmijët nën 6 vjeç lejojnë të mos shikojnë drejtpërdrejt kamerën.

Sytë: Për të sapolindurit nën 1 vjeç, është e pranueshme nëse sytë e foshnjës nuk janë plotësisht të hapur. Megjithatë, sytë e fëmijëve më të mëdhenj duhet të jenë të hapur në foton e pasaportës.

Kohët e fundit: Fotografia duhet të ishte bërë brenda gjashtë muajve të fundit.

Mos harroni se mospërputhja me këto kërkesa mund të rezultojë në refuzimin e aplikimit për pasaportë. Prandaj, është thelbësore të jeni të kujdesshëm gjatë marrjes së një fotografie të identitetit për një fëmijë.

"A mund të bëj një fotografi të pasaportës për fëmijën tim?"

Po ti mundesh! Nuk është si kohët e vjetra kur duhej të vizitoje një studio profesionale për të marrë një fotografi të pasaportës së foshnjës. Me avancimin e teknologjisë, një foto pasaporte e një foshnjeje mund të merret shpejt duke përdorur telefonin tuaj.

Në rastin e SHBA-së, nënshkrimet dhe vërtetimet zyrtare nuk kërkohen në fotot e pasaportës. Në disa vende të tjera, si Kanadaja, fotot në anën e pasme duhet të nënshkruhen nga një garant: një person që ju njeh ju dhe fëmijën tuaj dhe mund të verifikojë identitetin e tyre.

Nuk duhet të mendoni më se ku të bëni një fotografi pasaporte të porsalindur. Kjo ju kursen para dhe është pa stres, veçanërisht për foshnjat që mund të ndjehen të parehatshëm në mjedise të panjohura.

7ID - Krijuesi i fundit i fotografive të pasaportave

Aplikacioni shumëfunksional 7ID e bën marrjen e një ID me foto të foshnjës një shëtitje në park. Me 7ID, ju mund të shkrepni foton dhe ta modifikoni atë për të përmbushur specifikimet e kërkuara. Ja se si: (*) Ndryshimi i madhësisë së figurës në madhësinë e kërkuar të fotografisë së pasaportës: Mos u shqetësoni më nëse fotografia juaj është shumë e madhe ose e vogël. Aplikacioni 7ID ju lejon ta rregulloni atë në madhësinë e duhur të fotografisë së pasaportës në sekonda. (*) Ndrysho ngjyrën e sfondit në të bardhë: Nuk është e nevojshme të kërkosh një mur të thjeshtë të bardhë për një sfond. Aplikacioni 7ID mund të ndryshojë automatikisht ngjyrën e sfondit në dritë të thjeshtë. (*) Merrni një shabllon për printim: Printimi nuk ka qenë kurrë kaq i lehtë. Me aplikacionin 7ID, ju merrni një shabllon falas për t'ju udhëhequr kur printoni.

Shembull i fotografisë së pasaportës së foshnjës (versioni premium)

Shembull i fotografisë së pasaportës së foshnjës (versioni premium)

Si të bëni një fotografi të pasaportës së të porsalindurit: Këshilla të dobishme

Bërja e fotografive të duhura të pasaportës për të sapolindurit mund të duket sfiduese. Megjithatë, ndjekja e këtyre këshillave të dobishme mund ta bëjë procesin më të menaxhueshëm dhe madje argëtues: (*) Zgjimësia: Përpiquni të planifikoni sesionin e fotografive kur fëmija juaj është zgjuar. Një foshnjë vigjilent krijon një foto më të qartë dhe me cilësi më të lartë. (*) Shmangni hijet: Sigurohuni që dhoma të jetë e ndriçuar mirë dhe të mos ketë hije që bien në fytyrën e foshnjës ose në sfond. (*) Shprehje neutrale e fytyrës: Ndërsa mund të jetë e vështirë me të sapolindurit, synoni që kur fëmija juaj të jetë i qetë dhe i relaksuar të fotografohet me një fytyrë neutrale. (*) Veshja e duhur: Vishni fëmijën tuaj me rroba të thjeshta dhe të përditshme. Shmangni kapelet, biberonët ose çdo aksesor tjetër që mund të pengojë pamjen e fytyrës. (*) Sfondi i bardhë: Nëse nuk keni një sfond të bardhë të pastër, provoni ta shtrini fëmijën tuaj në një çarçaf të bardhë të thjeshtë ose përdorni një tabelë posteri të bardhë. (*) Bëni disa foto: Mos prisni një shkrepje perfekte në përpjekjen e parë. Bëni disa foto dhe zgjidhni më të mirën që plotëson të gjitha kërkesat. (*) Përdorni një kamerë në një mbajtëse: Kjo mund të ndihmojë që fotografia juaj të mbahet e qëndrueshme dhe në këndin e duhur. (*) Kontrolloni foton: Sigurohuni që fotografia plotëson të gjitha kërkesat për fotografinë e pasaportës përpara se ta përdorni për aplikimin tuaj.

Bëni foton e parë të pasaportës të paharrueshme për fëmijën tuaj me këto këshilla!

Marrja e një fotografie pasaporte të një foshnjeje: Këshilla

Marrja e fotografisë së përsosur të pasaportës së vogëlushit tuaj në lëvizje është me të vërtetë një detyrë e ndërlikuar. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të zotëroni artin: (*) Zgjedhja e kohës së duhur: Zgjidhni një kohë kur fëmija juaj është i qetë dhe i lumtur. Kjo do ta bëjë procesin më të lehtë dhe do të rrisë shanset për të bërë një goditje të mirë. (*) Praktika e bën të përsosur: Praktikoni që fëmija juaj të ulet pa lëvizur me shprehje neutrale të fytyrës. Kthejeni atë në një sesion fotografik të këndshëm për një proces më të qetë. (*) Menaxhoni ndriçimin: Sigurohuni që të zgjidhni një vend me ndriçim të mirë natyral për të shmangur hijet dhe për të siguruar që fytyra e vogëlushit tuaj të jetë e ndriçuar mirë. (*) Zgjedhja e sfondit të duhur: Një sfond i thjeshtë i bardhë ose i bardhë është i domosdoshëm. Një mur i bardhë ose një fletë e madhe e bardhë e thjeshtë mund të shërbejë si një sfond i përshtatshëm. (*) Veshje të përshtatshme: Vishni fëmijën tuaj me rroba normale të rrugës, duke shmangur çdo uniformë, kostum ose veshje me modele të mëdha. (*) Shmangni aksesorët: Vogëlushi juaj nuk duhet të mbajë syze, shirita koke, biberona ose kapele në foto pasi këto mund të shkaktojnë vonesë në përpunimin e pasaportës. (*) Mbajini të angazhuar: Mbani një lodër pranë kamerës ose këndoni këngën e tyre të preferuar për t'i mbajtur ata të shikojnë kamerën. (*) Bëni disa shkrepje: Mos e kufizoni veten në një goditje të vetme. Sa më shumë foto të bëni, aq më të mëdha janë shanset për të marrë një që plotëson të gjitha kërkesat. Mund të përdorni gjithashtu modalitetin e shpërthimit. (*) Shiko paraprakisht përpara printimit: Shikoni çdo detaj në foto, duke përfshirë qartësinë, ndriçimin dhe pozicionin e syve, përpara se ta printoni përfundimisht.

Me pak durim dhe qasjen e duhur, do të keni një foto të përsosur të pasaportës së fëmijës në asnjë kohë.

Si të printoni një foto pasaporte të marrë me 7ID?

Aplikacioni 7ID ofron një shabllon opsional që ju lejon të printoni foto të pasaportës në çdo format. Gjithashtu ju lejon të ngarkoni drejtpërdrejt fotografi në formularin e aplikimit për pasaportë në internet, duke ofruar një shërbim fleksibël dhe efikas të përshtatur për nevojat tuaja.

Për banorët e SHBA-së, rekomandohet zgjedhja e letrës 4x6 inç për printim, e cila është madhësia standarde e kartolinës. Megjithatë, mund të printoni edhe në madhësi A4, A5 ose B5. Mund të porosisni lehtësisht printime fotografish nga shërbimet lokale të printimit, Walgreens, CVS, Rite Aid dhe farmacitë ose dyqanet e tjera kryesore, me një kosto mesatare për printim 4x4 që është afërsisht 0,35 dollarë.

Çdo fletë e printuar do t'ju japë katër fotografi të veçanta 2x2 inç për t'i prerë me kujdes dhe për t'ia bashkangjitur formularit të aplikimit për pasaportë.

Printimi i fotove të pasaportës në Rite Aid

Printimi i fotove të pasaportës në Rite Aid

Siç mund ta shihni, me ndihmën e aplikacionit 7ID, problemi "fotografia e pasaportës së fëmijëve" ka një zgjidhje universale dhe të përshtatshme. Mbani mend, praktika e bën të përsosur. Mos kini frikë të bëni fotografi të shumta dhe të zgjidhni më të mirën. Paç fat!

Lexo më shumë:

Aplikacioni i fotografive të vizave në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).
Aplikacioni i fotografive të vizave në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).
Lexo artikullin
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Bërja e një fotografie 4×6 me telefon
Lexo artikullin
Aplikimi dhe fotografia për ID e Votuesit Indian: Çfarë duhet të dini
Aplikimi dhe fotografia për ID e Votuesit Indian: Çfarë duhet të dini
Lexo artikullin

Shkarkoni 7ID falas

Shkarkoni 7ID nga Apple App Store Shkarkoni 7ID nga Google Play
Këto kode QR u krijuan nga vetë aplikacioni 7ID
Shkarkoni 7ID nga Apple App Store
Shkarkoni 7ID nga Google Play